En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Till det som är vackert

Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,7
(7 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på Discshop
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,7
(7 betyg)

Handling: 20-åriga Katarina, en tjej från en nedgången förort till Göteborg har aldrig lyckats behålla ett jobb längre än ett par veckor. När hon av en slump snubblar över ett klipp med Mozarts Requiem på YouTube blir hon till både sin egen och omvärldens förvåning besatt av den klassiska musiken som för henne är något helt nytt.

I en önskan att skapa sig en ny identitet följer Katarina musiken och ljuger sig till ett jobb som receptionist i Konserthuset. Hon lämnar sin pojkvän, sin mamma och sina vänner och inleder en relation med den äldre och gifte dirigenten Adam. Allt för att nå fram till det hon tycker är vackert.

Men den nya världen visar sig snart vara fylld av makthierarkier och koder som håller tillbaka den som inte gör som den blir tillsagd. Katarina, som nu har bränt alla broar bakåt, är dock fast besluten att hålla sig kvar i sitt nya liv. Kosta vad det kosta vill.

Fakta:
År: 2010
Regissör: Lisa Langseth
Originaltitel: Till det som är vackert
Alternativ titel:Beloved
Alternativ titel:Pure
Ursprungsland: Sverige
Längd: 01:50
Medverkande:
Alicia Vikander
Samuel Fröler
Martin Wallström
Helén Söderqvist Henriksson
Josephine Bauer

Senaste recensionerna

robzol-8
gav betyget:

Riktigt bra tycker jag. Bra skådespelare, realistisk handling och fint filmad.

Shining_pearl_
gav betyget:

En intressant och tänkvärd film. Gillar inte riktigt stämningen som genomströmmar under filmens gång och slutet kändes lite tråkigt,men en trea är den absolut värd.
Alicia Vikander kommer bli stor, det har hon bevisat genom denna roll, och det är jag säker på.

Emiam
gav betyget:

En -4 som film, i sin egen genre & som underhållning.

Tagline: Musiken. Lögnerna. Maktspelet.

En klart intressant och välgjord film med ett fint manus om ett inte alltför vanligt tema, men som dock skulle kunna inträffa, och framförallt mycket bra skådespeleri av främst filmdebutanten Alicia Vikander som blått är 22 år gammal - ett helt klart nytt stjärnskott, håll utkik efter henne i framtiden! Det gör ju inte saken sämre att hon är en bitterljuv mix av ömsom ungt oskuldsfullt sockersöt, ömsom vuxnare moget snygg. Så klart även fin musik då den till stor del utspelas i Göteborgs Konserthus.
Hamnar inte i filmsamlingen dock, då ni som känner mej vet att jag är extremt kräsen vad gäller svensk film, men min personliga smak ska inte hindra er från att gå och se Langseths långfilmsdebut som är klart sevärd.

Trivia: -

Mer fakta:
Biopremiär: 2010-10-22
Filmpunkten-id: 23212
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: