En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Tony Arzenta

Kriminal:
Drama:
Thriller:
Action:
Medlemmarnas medelbetyg: 4,0
(2 betyg)
Sätt ditt betyg:

Tony Arzenta Köp filmen på Discshop
Kriminal:
Drama:
Thriller:
Action:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
4,0
(2 betyg)

Handling: Tony Arzenta, en iskall lönnmördare som jobbar åt maffian, vill med hänsyn till sin familj "pensionera" sig och börja ett nytt liv. Något som visar sig vara lättare sagt än gjort då hans arbetsgivare hellre gör sig av med honom än riskerar att han avslöjar saker om organisationen.

Fakta:
År: 1973
Regissör: Duccio Tessari
Originaltitel: Tony Arzenta
Alternativ titel:No Way Out
Alternativ titel:Big Guns
Ursprungsland: Italien, Frankrike
Längd: 01:40
Medverkande:
Alain Delon
Richard Conte
Anton Diffring
Carla Gravina
Marc Porel

Senaste recensionerna

NHL
gav betyget:

Hård italiensk-fransk crimefilm där Alain Delon spelar en iskall yrkesmördare som med hänsyn till sin familj vill "pensionera" sig från yrket. Hans arbetsgivare (maffian) går givetvis inte med på det och försöker att eliminera honom. När Arzentas familj av misstag råkar illa ut bestämmer sig Arzenta för att rensa upp bland sina gamla arbetsgivare. Det är typiskt tidigt 70-tal över det hela med lite sunkig musik, mode och ett välkänt tema. Men det positiva är att italienarna/fransmännen vid den här tidpunkten gjorde stenhårda eurocrime filmer (vem som helst kunde dö), den här är inget undantag. Biljakterna är välgjorda och rätt coolt gjorda. Plus också för att Arzentas karaktär är kompromisslös när han går omkring och mular folk. Brudarna behandlas som vanligt, d.v.s. är objekt/offer som alltid råkar illa ut (åker på stryk & blir dödade). Givetvis är det ingen "happy" Hollywood rulle vilket gör att den känns mer trovärdig. Lite kul kuriosa är att Arzenta under en av biljakterna i Köpenhamn prejar undan en annan bil där en svensk tjej sitter och svär på svenska. Gillar man Eurocrime då bör man definitivt se den här. Allt är inte bra men en svag 4:a är den värd.

Czechflash
gav betyget:

En film med bra tempo, snygga kameravinklar, två riktigt bra biljakter, action och humor. Kanske inte klockren hela tiden, men underhållande och många gånger överraskande.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 13579
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: