En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Tormented

Thriller:
Rysare:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,0
(2 betyg)
Sätt ditt betyg:

Tormented Köp filmen på Discshop
Thriller:
Rysare:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,0
(2 betyg)

Handling: Tom Stewart (Richard Carlson) förbereder giftermålet med den kvinna han älskar. Planerna hotas dock av hans före detta flickvän.

Fakta:
År: 1960
Regissör: Bert I. Gordon
Originaltitel: Tormented
Ursprungsland: USA
Längd: 01:15
Medverkande:
Richard Carlson
Joe Turkel

Senaste recensionerna

C12
gav betyget:

Lågbudgetfilm som faktiskt var rätt hyfsad.

Oskar_90
gav betyget:

En film som oförtjänat hånats i MST3K, fastän den är långt mer fantasifullt gjord än många nutida specialeffektsspektakel, och vid flera tillfällen genuint kuslig. Det som slog mig som annorlunda jämfört med samtida b-filmer var i synnerhet fotot. Det var så tilltalande att jag kollade upp vem som var ansvarig och det visade sig vara en man vid namn Ernest Lazslo - en man som arbetat med bl a Fritz Lang. Fotot ger liksom en gnutta av film-noir-känsla, och upphöjer verkligen filmen från medelmåttornas träsk.

Själva handlingen är inget som känns nytt och fräscht, varken för nutid eller dåtid. Visserligen är huvudrollen lite speciell i det avseende att han inte är varken helt god, eller helt ond. Det är inte helt klart vilket, och det är även delvis subjektivt och upp till tittaren att avgöra.

Kort sagt är det ett litet (om än pyttelitet) guldkorn som förtjänar större respekt än att ges samma behandling som Manos: the Hands of Fate.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 15273
Filmen är svartvit
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: