En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Touching the Void

Dokumentär:
Medlemmarnas medelbetyg: 4,0
(10 betyg)
Sätt ditt betyg:

Touching the Void Köp filmen på Discshop
Dokumentär:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
4,0
(10 betyg)

Handling: En film baserad på boken med samma namn av Joe Simpson, som berättar om hans och Simon Yates dramatiska och olycksdrabbade bergsklättring till den högsta toppen i de peruanska Anderna. En rekonstruktion av händelsen på plats åtföljs av huvudpersonernas egna berättelser.

Fakta:
År: 2003
Regissör: Kevin Macdonald
Originaltitel: Touching the Void
Ursprungsland: Storbritannien
Längd: 01:46
Medverkande:
Nicholas Aaron
Brendan Mackey

Senaste recensionerna

lindajjj
gav betyget:

Den här dramadokumentären var verkligen totalt gastkramande, trots att man visste att båda klättrarna skulle överleva - de satt ju och berättade allt själva. Mycket tack vare Joe, som så enormt bra beskrev sina känslor i de olika situationerna.

Mattias15
gav betyget:

Häftig och känslosam dokumentär om en klättring som gick snett för två britter 1985. Filmen Är en blandning av intervjuer och rekonstruerade filmer av dem verkliga händelserna.
Detta utförs mycket skickligt, eftersom dem Tre intervju objekten berättar sina historier trovärdigt och spännande. Samtidigt som dem resonerar om sina egna tankar och beslut som dem hade under klättringen.
Historien är så rafflande och spännande att den kunde lika gärna ha dragits i radio. Men nu får man det också i film, vilket bara förstärker attraktionen för filmen. För det är ruskigt bra filmat, från vackra vyer till hemska snöstormar.
Samtidigt gör skådespelarna riktigt trovärdiga insatser, och gripande.
En Fyra till en Spännande och vacker film

Sophie
gav betyget:

Detta är väl en helt okej dokumentär egentligen, men berättartekniken gör att den flyter på ganska ojämnt. Den blir för pratig emellanåt.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 10016
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: