En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Troll

Fantasy:
Rysare:
Komedi:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,0
(6 betyg)
Sätt ditt betyg:

Troll Köp filmen på Discshop
Fantasy:
Rysare:
Komedi:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,0
(6 betyg)

Handling: Ett elakt troll tar över en ung nyinflyttad flickas kropp för att lättare ta sig in i grannarnas lägenheter och förvandla dom till plantage för sin trollarmé. Flickans bror börjar ana oråd och bestämmer sig med hjälp av en mystisk äldre kvinna ta reda på vad som är i görningen.

Fakta:
År: 1986
Regissör: John Carl Buechler
Originaltitel: Troll
Ursprungsland: USA
Längd: 01:22
Ingår i tema: Ondskefulla barn

Medverkande:
Noah Hathaway
Michael Moriarty
Shelley Hack
Jenny Beck
Phil Fondacaro
Sonny Bono
Julia Louis-Dreyfus
June Lockhart
Anne Lockhart
Fler personer
Bilder:

Copyright Empire Pictures

Senaste recensionerna

Emiam
gav betyget:

-3
Ingen superproduktion och för en vuxen lite barn-TV, men skön 1980-talskänsla och äkta VFX utan CGI. Inte alls läskig. Jag tror att nostalgifaktorn spelar stor roll här för de som sätter högre betyg. Kul med Noah Hathaway (Atreyu) från "Den oändliga historien", Jenny Beck från "V" som syskon samt Julia Louis-Dreyfus från "Seinfeld" i en ung roll. Bra musik och bra skådespel av kortväxte Phil Fondacaro, som spelar både trollet Torok och en av grannarna (även med i Willow).

wildpalm
gav betyget:

Bortsett från mycket bisarrt agerande från merparten av skådespelarna så håller filmen sett till sin genre och årtiondet rätt så hög klass. Den är välgjord och fantasifull.

En remake sägs vara på gång. Lite kul också att grabben i huvudrollen (Atreyu från Den oändliga historien) heter Harry Potter och vill bli trollkarl. Bara en slump eller, J.K. Rowling? :)

GrandMaster_E
gav betyget:

Jaha, en film om troll.
Trollet i filmen spelas av den oerhört korta skådisen Phil Fondacaro och han har även en osminkad roll i filmen. Phil Fondacaro är bra i filmen men resten av skådisarna är faktiskt snudd på skrattretande.
Handlingen är följande: Familjen Potter flyttar in i ett hyreshus och i källaren bor det något mystiskt ett troll. Trollet har kraften att anta andra personers skepnader (som en kamelont) och skall på detta sätt ta över världen (i sinom tid). Lillasystern i familjen blir drabbad och det är nu upp till Storebror Harry Jr att rädda systern, dagen och världen.
Något bisarrt så heter huvudpersonen Harry Potter och är omgiven av häxor, troll och magi. Detta 15 år innan J.K. Rowlings böcker började göra succe världen över.
Filmen har sina luckor och skådisarna är som sagt inget vidare. Musiken är det enda som är skrämmande förutom skådespelet men filmen har ändå en svårförklarlig charm.
Sonny Bono (ganska roande) och Julia Louis-Dreyfus (från tv-serien Seinfeld) medverkar också i filmen.
Troll fick två helt hjärndöda uppföljare och i jämförelse med dessa så är denna filmen mycket bra.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 7298
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Troll 2 (1990)