Otaliga böcker har gjorts om till film, många filmer har också konverterats till bokform - alla med varierande resultat. Så - vilken är den bästa filmatiserade boken/bokkonverterade filmen? Någon som har ett eller flera bra förslag?
// Agent Orange [Inlägget ändrat av Agent Orange 2003-05-13 18:10:31] [Inlägget ändrat av Agent Orange 2003-05-13 18:15:01]
Disneys Djungelboken, helt klart. Sedan finns det en hel rad andra bra. Vissa Bond-filmer är ju från början bok t.ex. Sagan om Ringen och Harry Potter är inte så dåliga. Så det finns många bra!
det finns en bra bok som har filmat väldigt bra och det är Bridget jones dagbok. Nu läser jag boken Ondskan ,sen ska jag se filmen. Ska man läsa boken förrst elle ska man se filmen först?
Jag skulle nog välja Sagan om Ringen och Gröna Milen, oj så bra de är.. Nu har ju jag sett Ondskan också, men jag har inte läst boken än =( Men jag ska göra det nu så fort jag hinner, men jag lär ju säga Ondskan också =)
Inte för att jag är överdrivet förtjust i Harry Potter, men filmerna är bra på så sätt att de hittills har hållt sig väldigt noga till bokens handling, för min del tycker jag det är ett stort plus.
Sagan om Ringen däremot... Visst är den bra men det är till mycket stor del tack vae effekter, skådespel och dylikt. Jag tycker att många viktiga, spännande och roliga delar från boken har totalt ignorerats, (ex. Tom Bombadill)...
Ja, det är nästan dödsstraff på Peter Jackson som tog bort Tom Bombadill, men annars tycker jag att Lord of the Rings är den bästa filmatiserade boken.
"That there is something good in this world, Mr Frodo, and it´s worth fighting for."
Måste nog säga att jag håller med Elijah is mine om att det är för dj%#¤!gt att Tom Bombadill fick stå över filmatiseringen av Sagan om ringen, men håller nog med om att det är den bästa filmatiseringen av en bok som jag hitills har sett. Eco
Många tycker att filmen ondskan är så bra. hur kan ni tycka det? filmen var inte alls lika bra som boken. Erik verkade bara stel och konstig i filmen och hans personlighet kom inte fram på samma sätt som i boken. filmen var lixom platt och tråkig. och musiken var väldigt dålig. håller också med om att d var dåligt att hoppa över bombadill i sagan om ringen. han kunde ju åtminstone fått vara med i den förlängda versionen!
Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.
Sätt ditt betyg på :Tack, du har nu betygsatt filmen!