Vad tycker ni, rätt eller fel? Får erkänna att jag själv ibland ägnar mig åt detta. Går naturligtvis ändå ofta på bio, men TV-filmer blir det dåligt med. Är jag en bov? |
Pysslar själv med det du beskriver, lovecraftian. Givetvis är det fel, men som en fattig arbetslös har man inte mycket till val. Har dock legat lågt en månad efter en varning från Telia, som i sin tur hade fått varningen från en av tillverkarna till en film jag delade med mig ![]() //Anders Thomasson - bara 44.5 år kvar till pensionen! |
Etiskt och moraliskt är det självklart fel men alla som har internet gör det. Tough luck kia... vad är oddsen för att man åker dit så? Inte särskilt höga iallafall... |
Skulle tro att oddsen är väldigt låga ![]() //Anders Thomasson - bara 44.5 år kvar till pensionen! [Inlägget ändrat av kia_sniper 2004-08-20 17:30:38] |
Men det är ju olagligt ![]() hehe Pedda ![]() |
Och? Alla (nåja) har väl gjort något småkriminellt såsom cyklat utan lyse och/eller åkt bil utan bälte ![]() //Anders Thomasson - bara 44.5 år kvar till pensionen! |
neeedå, det är nog bara du ![]() Pedda ![]() |
Själv är jag bredbandsuppkopplad tack vare farsans kommunala företag. Att ladda ner piratkopierad film känns ju en smula vågat, eftersom pressen ständigt bevakar internettrafiken. Vill dock poängtera att min mp3-samling är gedigen tack vare piratkopiering. Utan den hade jag inte lyssnat ens en tiondel så mycket på musik som idag, inte köpt en dyr mp3-spelare och inte köpt ett par nya sacd-skivor med Dylan. Här snackar vi positiv effekt. Piratkopiering bildar folket om kultur, oavsett om det rör film eller musik! //Ollie |
någon som vill byta divx på cd-r/dvd-r? samlar på italienskt, tyskt, spanskt, amerikanskt osv. horror, hårt, cult, art, animerat m.m. |
Varför betala för att se skit? Varför skall man köpa grisen i säcken? De flesta trailers som visas säger inte särskilt mycket om filmen. Jag fick till exempel intrycket av att the village skulle vara en spännande skräckis, men eftersom min kompis vägrade se den på bio så laddade vi ner den. OCH VAD ÄR DET VI FÅR SE? Jo, en riktig jävla skitfilm där man listade ut att filmen utspelade sig i nutid efter 15 minuter. Jag erkänner, det var nutid och 40-tal jag trodde var mest sannolikt. Hur som helst, jag hatar att betala 90 kronor för skit. Därför laddar jag hellre ner film jag är osäker på. Är den bra så köper jag den oftast. Men ändå har jag stött för många usla filmer. what? |
Om jag har förstått det hela rätt så är det inte olagligt att ladda ner kopieringsskyddat material. Det olagliga är spridningen och det är det den som delar ut som gör. Jag tror det är så men är inte säker... Finns det någon som vet? |
Jo, så är det, åtminstone vad gäller musik. Troligtvis gäller detta även film, spel etc. Finns det ingen som delar ut, så finns det ingen som kan ladda ner. Däför är man bara ute efter de som delar med sig. Dock kommer det, så vitt jag vet, från årskiftet 2004-2005 att vara olagligt även att ladda ner. //Anders Thomasson - bara 44.5 år kvar till pensionen! |
Det tråkiga i den här nedladdnings härvan är att den musik som jag lyssnar på är svårast att få tag på och då är nedladdning ett bra sätt att hitta nya band på. Är det bra så måste man ju ha det! Det är synd att de även ska drabba dem som sätter musiken i första rummet och inte förpackingen. För faktum är ju ändå att de är de stora bolagen som har drivit på utvecklingen för att förhindra piratkopiering. Det märkliga är att dessa bolag även erbjuder produkter som underlättar för kopiering av musik och film. |
Jag tycker dom hela tiden rapporterar hur mycket filmerna drar in. Tror knappast att nedladdning är det största hotet, det är snarare all skitfilm. what? |
Det har du ju helt rätt i. ...men det är ju sujektivt vad som är bra och dåligt. |
the_dude, det som jag gillar är bra... det som jag tycker är dåligt är DÅLIGT! FATTAT?! ![]() what? |
helt rätt __________________________ |
De stora bolagen vill kontrollera hela marknaden. Men fildelningsprogram o liknande gör det möjligt för mindre bolag och mindre artister att få uppmärksamhet. __________________________ Vatten urholkar stenen. Skitsnack urholkar hjärnan |
Håller starkt med Dawey Bao.. Men det finns ingen riktig lag mot film pirater än för då måste sveriges grundlag ändras & det lär nog ta tid.. Men ni måste hålla med om att man kan hitta mycket gotta på nätet som kanske inte finns i video butiken..![]() __________________________ Gillar film kvällar! |
Vad ska arnars folk med Mp3 spelare , Inspelningsbar dvd spelare så man kan spela in från tv tycker det verkar va samma sak som att ladda ner en rulle vilket ja inte tycker gör så mycket.. om folk skulle sluta köpa mp3 spelare , hårddiskar & tomma skivor & sånt då skulle dom inte få sälja nåt vart tar då utvecklingen vägen?? vill gärna veta vad ni andra tycker om det..![]() __________________________ Gillar film kvällar! |
Utan spridningen på nätet skulle varken film eller musik vara så stort som det är idag. Jag tror att musiken har tjänat på piratkopiering men även i viss mån film. Och att se en film på en dator, eller även om man väljer att köra den på hemabion så kommer du inte ifrån att det är en annan känsla på bio. Dessutom har Hollyman en poäng då han tar upp försäljningen av tomma media, den skulle inte upphöra men att en HDD är så billig idag beror ju till stor del på att det säljs i så stora volymer. __________________________ |
Någon som vet NÄR det blir olagligt att ladda hem copy right material? Jag har hört att det inte kommer att ske förens någon gång i Juli 2005, kan det stämma? __________________________ [Inlägget ändrat av 10GeL 2005-02-23 19:24:11] |
Eftersom du gör en kopia av redan en kopia på orginalet är det enligt lag förbjudet att ladda hem upphovsrätts skyddat material. Det är kopieringen av verket som är förbjudet, inte nedladdningen. __________________________ Hank Foo Foo |
Det är moraliskt sett fel att ladda ner filmer (& musik) från internet. Men när en vanlig skiva kostar ca 150:- så är det självklart att man laddar ner musiken... I alla fall jag skulle inte lägga så mycket pengar på en skiva där det finns 3 låtar av 20 som jag verkligen tycker om, när jag kan ladda ner 20 st låtar som jag verkligen tycker om., helt GRATIS... Förresten... vilket nedladdningssystem är bäst för att ladda ner filmer på( t.ex. Limewire, DC++ osv.) MVH Max ![]() __________________________ Say Hello to my little friend! |
10Gel: Jag har blivit uppdaterad på mina nedladdningskunskaper idag. Det blir förbjudet ett ladda hem filer den 1 juni i år. Vad man menar med filer, eller en precision av det kan ju vara på sin plats annars måste det ju vara olagligt att surfa övehuvudtaget...eller...? ![]() Det positiva med piratkopieringen är ju att det behövs folk som jobbar med att jaga förbrytarna. Så det skapas ju arbetstillfällen, och det behövs ju alltid... __________________________ Hank Foo Foo |
The_Dude: Tack för att du fick fram informationen, så det är alltså inte olagligt ännu att ladda hem copy right material ännu? bara att dela ut? Skulle du kunna uppge dina källor till detta? skulle vilja läsa det själv, om det går för sig ![]() aja, tack på förhand The_Dude ![]() Nu till en annan sak jag tänkt på....när det nu blir olagligt att ladda hem musik, filmer program etc, (copy right matrial)m, om The_Dudes källor stämmer, då tror jag, att jag kommer att gå på LAN ganska ofta, å det gäller nog många andra...Och på ett LAN blir det ju i stort sätt omöjligt att kontrollera om man delar med sig till andra inom nätverke, och de kan ju inte skicka polisen för att beslagta alla på ett stort LAN's datorer, exempelvis dreamhack, då skulle polisen få stryck så det visslade om det hehe, hoppas jag iaf :F MVH: 10GeL __________________________ [Inlägget ändrat av 10GeL 2005-02-24 19:59:55] [Inlägget ändrat av 10GeL 2005-02-24 20:01:19] |
Det är olagligt att ladda hem då du skapar en kopia på det du laddar hem, men jag antar att de gör lagen tydligare med att förbjuda nedladdning av filer... Du hittar mer info på http://www.antipiratbyran.com/ Detta hittade jag idag http://www.idg.se/ArticlePages/200502/15/20050215083202_IDG.se409/20050215083202_IDG.se409.dbp.asp Och det här får nog alla att skratta http://forum.directconnect.se/showthread.php?t=122&highlight=sj%F6r%F6vare __________________________ Hank Foo Foo [Inlägget ändrat av The_Dude 2005-02-24 20:01:25] |
jag är en ordentlig och laglydig själ, jag har aldrig laddat ner vare sig musik eller filmer. Så jag känner mig duktig..fast man kanske har kopierat en och annan bild... __________________________ "Vi är samma stoff som drömmar vävas av, och vårt korta liv omfamnas av sömn." William Shakespeare |
Hmmmz....Men, om alla som delar ut, ändrar kanske 2-3 seckunder i slutet av varje låt/film eller vad det nu kan va man delar ut, så är det ju inte samma sak som orginalet om jag förstått det jag läste på http://forum.directconnect.se/showthread.php?t=122&highlight=sj%F6r%F6vare (länken som The_Dude gav oss), detta innebär att vi endast behöver skapa ett program som automatiskt ändrar i alla mp3 låtar de 2-3 sista sekunderna i låten, typ lägger till några sekunder med brus som knappt hörs. Då är det alltså inte olagligt? eller? ![]() MVH: 10GeL __________________________ [Inlägget ändrat av 10GeL 2005-02-24 21:13:46] [Inlägget ändrat av 10GeL 2005-02-24 21:14:31] |
The_Dude: Om jag tolkat det rätt, det som finns på länken http://www.idg.se/ArticlePages/200502/15/20050215083202_IDG.se409/20050215083202_IDG.se409.dbp.asp så är det ju inte olagligt att ladda hem alls just nu, jag citerar: "Om vi pratar om nedladdning av film och musik - vad är det som gäller i dag? - I dag får man göra enstaka kopior av musik och film för enskilt bruk, och det finns ingen begränsning i lagtexten som säger att kopiering endast får ske om materialet är lagligt utlagt. " Med andra ord, om man tittar på det sista, så får man copiera det även om det är olagligt utlagt för eget bruk, alltså så länge man inte själv sprider/delar ut det, eller tänker sälja det. eller har jag inte rätt? __________________________ [Inlägget ändrat av 10GeL 2005-02-24 21:55:09] |
Det olagliga är ju att dela ut filmerna, så därför gör jag inte det.. ![]() __________________________ "In nomine patris, et filii et spiritus sancti" |
Som sagt, Första Juli så blir det inget mer nedladdning av musik eller film, men kan nån svara på vrf alla internetföretag ger ut upp till 100mbit/s om man bara ska öppna explorer?? __________________________ "In nomine patris, et filii et spiritus sancti" |
Om inte alla nätpirater struntar i vad APB & polisen säger så tror ja att folk kommer satsa mer på ftp.. Men om det blir helt omöjligt att ladda ner sin egen musik så tror jag nog att folk inte kommer köra med värre anslutning än telia 0,5mbit & även hårddisk tillverkarna & andra media företag kommer nog att känna av det hela..Rätta mig gärna om ja har fel.. __________________________ Gillar film kvällar! [Inlägget ändrat av Hollyman 2005-02-28 15:06:28] |
Där hade du en poäng med hårdvarutillverkarna Holltman. Sedan undrar man hur alla dessa stora bolag som äger både skiv- och filmbolag kan sitta och gnälla när de säljer CDR och DVDR-skivor. Men jag lovar, med ena handen på den heliga skrift, jag har aldrig spelat in annat än lagligt material på deras skivor... ![]() __________________________ Hank Foo Foo |
Haha den va bra![]() tycker att dom där APB är elaka ofta polisen har tid till att spåra oss.. dom har väl viktiga saker för sig.. Det är faktist vi skattebetalare som betalar deras löner ![]() __________________________ Gillar film kvällar! |
Här får ni lite lättförstålig info om nya lagen http://www.aftonbladet.se/vss/it/story/0,2789,611829,00.html
__________________________ Hank Foo Foo |
fel och fel, jag tycker dom borde sänka priserna. iallafall lite på dvd & vhs det är ju faktiskt väldigt dyrt. jag köper hellre än att ladda ner, bättre kvalite osv. __________________________ |
Hallå alla filmälskare! Fildelning har ganska länge nu varit ett populärt samtalsämne i filmbranschen. Nu har du chanse att påverka filmbrancshen i frågan genom att delta i en undersökning. Undersökningen tar ca 5-10 min att fylla i och du gör det via webben. Hör av er till mig om ni vill delta så får ni en länk. hoppas jag inte störde. ha det bra! / kojjan __________________________ |