För flera år sedan såg jag en sån totalt underbar italiensk film som handlade om ett syskonpar som skulle, med polishjälp, transporteras (med tåg) till Sicilien, tror jag. Genom hela Italien. Polismännen som är två till en början, bryr sig föga, men när den ene av dem hoppat av för att besöka sin fästmö och den andre blir ensam att ta hand om syskonen, utvecklas en förunderlig vänskap. Barnens mamma är prostituerad och nu ska dom sättas i nåt hem. Det är själva resan, men också om hela livet, som filmen handlar om och jag var tagen i veckor efteråt ! Men vad heter den, filmen ? Nån som vet ..? undrar Bettan. [Inlägget ändrat av Elisabet 2004-08-31 18:05:28] |
Den heter "Il Ladro di bambini" På svenska blir dt "Barntjuven" Regissör Gianni Amelio År1992 såg den i skolan på Italienskan...en underbar film //Angelus |
Å, är det den så bara älskar jag dig !!! ![]() (och jag kollade på regissören på Google .. jo, det är den ! Du torde väl vara rätt ung du, Angelus .., tänk, vad man blir lycklig när man upptäcker att en film som man själv som 50-åring tycker är så varm och fin, kan falla även yngre i smaken, så glad jag blir !) Tack för hjälpen !! [Inlägget ändrat av Elisabet 2004-09-01 18:14:48] |
varsågod...nöjet var på min sida![]() //Angelus |