Har fastnat på ett TV-serie namn igen: För många år sedan gick det en TV-serie på 3:an som handlade om en liten amerikans stad med en sheriff som stod i förbund med djävulen själv. Det utspelades i södern, antar jag, och i centrum stod en liten kille, som hade en koppling till sheriffen (hans son?). Alla som inte ställde upp på stadens regler råkade ut för olyckor. Jag var helt fascinerad av denna mystiska serie och hade nästan samma behållning av den som av Twin Peaks. Så slutade den helt abrupt och man fick inte veta hur det gick.
Är det någon som känner igen det här och kan ge mig namnet och annan matnyttig information?
Serien hette "Svart idyll", i original "American Gothic". Huvudrollen som staden Trinitys Sheriff Buck spelades av Gary "Jack Killian" Cole. En mycket spännande och småruskig serie. Det gjordes bara en säsong har jag för mig och det var de 22 avsnitt som visades. Tyvärr var nog tittarsiffrorna för låga i USA, men serien fick lite kultstatus. "Svart idyll" var en av de serier som enligt min mening tydligt fick sin inspiration från just "Twin Peaks".
Tack för all info!! Vad synd att det inte blev fler avsnitt, men den kanske var för svår för den amerikanska publiken.. Jag letar ständigt efter "Twin Peak"-upplevelser, men det verka lite tunnsått på den fronten. Eller känner du till någon annan serie som har samma höga standard på fantasi och spänning...????