Forum » » Filmdiskussion » Betyg?   Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.        Betyg? 2004-09-07 23:06:25
Swampe
Registrerad: 2004-01-26
Skall man betygsätta en film för hur man upplevde den första gången eller vad man tycker när man har sett den flera gånger?

Är det skillnad på olika sorters filmer? Skall komedier betygsättas efter "första intrycket" och drama efter flera?

Är det någon som har något bra förslag?

Själv tycker jag att man skall sätta sina betyg efter hur man kände första gången man såg den.

2004-09-08 08:44:06
Elisabet
Registrerad: 2004-03-02
Men jag har faktiskt ändrat betyg på nån film som jag sett om. Ibland, kanske med stigande ålder, ser man samma film i ett helt annat ljus, oftast faktiskt aningen sämre ...
Kanske beror det på hur känslosam man är som människa.
Somliga tycker likadant genom alla år, andra är mer berooende på stämning och känloläge just DÅ.

2004-09-08 10:29:29
Xenomorph
Registrerad: 2004-02-29
Man kan ju inte betygsätta en film för man tyckte första gången. Vissa filmer är ju bara bra första gången som Sjätte Sinnet, men sämre när man vet vad som kommer hända.

Andra filmer är det tvärtom med, som t.ex. Casino, som jag tycker blir bättre för varje gång jag ser den.

2004-09-08 11:57:49
The_Dude
Registrerad: 2004-02-21
Jag tycker man ska betygsätte en film utefter vad man tycker för tillfället. Alltså vad man tycker nu! Vill man ändra en betygsättning efter att ha funderat ett tag över en film eller sett om den flera gånger är upp till var och en. Bara man har en ärlig recension.

Men som Xenomorph säger vissa filmer kan man ju inte se mer än en gång...

2004-09-08 15:51:00
Elisabet
Registrerad: 2004-03-02
"Första gången man ser en film missar man ofta detaljerna, så det är viktigt att se en film flera gånger."

Just på pricken så.
The Station Agent har jag redan sett tre gånger, hela tiden ser jag nya saker. Sista gången blev bara så vilsam .., i lugn och ro kunde jag lyssna till musiken .., kolla hur den var klippt och annat.

2004-09-16 13:17:46
Horrorfan
Registrerad: 2004-08-31
Det spelar ingen roll tycker jag. Det är väl upp till en själv. Fast det är ju bäst om man sett filmen nyligen.

Horrorfan
Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.