Forum » » Övrig diskussion » Faked Moonlanding   Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.        Faked Moonlanding 2004-10-24 13:51:05
Oskar_90
Registrerad: 2004-07-03
Jag såg en dokumentär film för kanske något år sen om typ att människan inte var på månen den påstådda första gången, att månlandningen var fejkad. Man tar i alla fall upp massor av brister från bilder från dem påstådda filmningarna och fotograferingarna av månens yta etc. Den påstår också att allt bara spelats in precis som en film i Area 51 där ryssland genom satellit bilder funnit kratrar liknande dem som finns i inspelningarna från månen.
Andra saker dem sa känns helt självklara, t ex: Hur kunde flaggan vaja på månen där ingen atmosfär finns?

Jag kollade i alla fall på filmen igen igår och nu vågar jag verkligen tro på den... någon annan som sett den(Faked Moonlanding) och också är lite konfunderad?

Någon som kan tipsa mej om flera liknande dokumentärer om detta och andra konspirationsteorier? Kan ju vara lite intressant...
[Inlägget ändrat av Oskar_90 2004-10-24 18:49:01]
  2004-10-24 15:11:11
Xenomorph
Registrerad: 2004-02-29
Jag är inte helt säker på att det är samma film, men jag såg en fejkdokumentär om att månlandningen aldrig ägde rum.

Jag är inte helt säker på att det är den du sett, och jag kan erkänna att månlandningar känns väldigt overkligt. Men samtidigt, kan verkligen så många människor som krävs för att göra en så stor bluff, verkligen kunna hemlighålla det för evigt?

2004-10-24 15:21:40
Oskar_90
Registrerad: 2004-07-03
bra fråga.. antagligen var det några som inte kunde det.. dokumentären säger att flera människor med anknytning till projektet dog mystiskt, mördade !?!?!?

[Inlägget ändrat av Oskar_90 2004-10-24 18:30:28]
  2004-10-24 20:52:05
fuitas
Registrerad: 2004-10-22
Att ifrågasätta om månlandningen är sann är en sak, men att tro på den där dokumentären är en annan.

Dom ifrågasätter saker som inte ens är grundat på sanningen.

"The moon has got one source of light, but here we can see shadows in different directions... osv.

Problemet är att när dom säger "the moon has got one source of light" så tror man på det utan att ifrågasätta om det är sant.

Men faktum är att det finns 3(om jag minns rätt) olika ljuskällor... solen, jordens reflektionsljus och något mer.

Att flaggan svajar av sig själv är ju inte heller sant, enda gången den svajar är när dom tar i den och håller på att sätta ner den i marken.

Jag är öppen för intressanta frågeställningar, men den där idiotiska dokumentären fick mig bara att tro mer på att dom verkligen åkte dit.

"All the claims that it was a hoax are based on errors and ignorance."

2004-10-24 21:59:11
Goliatbagge
Redaktör
Registrerad: 2004-07-30
Foruminlägg: 1998
Jag såg också dokumentären när den gick på femman för något år sedan. Jag blev intresserad och sökte lite om det på internet och hittade en sida som bemöter alla argument som läggs fram i filmen. Sidan hittar ni här:

Numer är jag övertygad om att människan verkligen har varit på månen...

2005-06-07 22:39:02
randy__orton
Registrerad: 2005-06-07
När dom ahr Kort på att grejjerna från apollo uppdragen är kvar på månen tror jag på det.......tills det är jag övertygad över att d e Fejjjk!!!

2005-06-08 11:08:56
perjonzon
Registrerad: 2005-04-05
Finns ju jättemånga Konspitationteorier och månlandning e väl den mest välkända.
Sen finns det personer som påstår att WW1 och WW2 aldrig ägt rum,att Olof Palme inte blev mördad utan lever under annan identitet i nåt annat land.

Dark,Darkest,Darko
  2005-06-08 18:05:08
Oogie
Registrerad: 2005-06-06
vad jag vet om den fejkade månlandningen så var det så att amerikanarna gjorde en "månlandnings-scen" som var tänkt att användas om dom skulle ha misslyckats.. nu behövde den aldrig spelas upp för att dom satte en människa på månen..

”Jag ogillar dina åsikter, men är beredd att dö för din rätt att få uttrycka dem.”
-Voltaire
  2005-06-09 16:42:51
DuskBringer
Registrerad: 2005-05-17
Det finns mängder av såna här dokumentärer som prånglats ut av konspirationskåta människor med för mycket fritid. Dom flesta (om inte alla) är dock bara bullshit. Ta "ksp 58" som exempel. En dokumentär som handlar om att fotbolls VM i Sverige '58 aldrig ägde rum. När en kompis visade den för mej för några år sen så blev jag helt grundlurad. Den här dokumentären är dock lite speciell för dom säger själva att den är falsk, men det visar ändå på hur lätt man kan lura människor genom medierna. Ksp 58 har t.o.m. en hemsida. Checka in den om du gillar konspirationer för jag vill minnas att den är rätt välgjord.

If a mute tells a lie, does his mother wash his hands with soap?
Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.