Hur ofta går ni på bio? Brukar ni gå och se samma film flera gånger på bio? Som fattig student får man prioritera vilka filmer man vill se bio. Jag tycker verkligen att film ÄR bäst på bio, det är en helhetsupplevelse som jag gillar. Det är trevligt att dela sin filmupplevelse med andra människor. Det har bara hänt en gång att jag sett samma film 2 ggr på bio och det var Titanic.
Visst är film bäst på bio, och visst är det svindyrt. Ett fint bio-minne är när jag såg "Psycho" på Filmhuset - vilken extremt underbar skillnad mot att se samma film hemma (på VHS)!
"A man's best friend is his mother." Norman Bates, "Psycho"
Jag brukar gå på bio ett par gånger per år. Hittills i år har jag varit sex gånger på bio men förhoppningsvis blir det väl någon mer film under hösten. Och nej, jag brukar inte se samma film två gånger på bio. Då skulle jag bli helt ruinerad. Nästan. Om jag känner att jag "bara måste" se filmen igen hyr/köper jag den senare på DVD. Men det är klart, när Finding Neverland blir aktuell kommer jag kanske på andra tankar...
visst är det ganska trevligt att gå på bio men det är ganska najs att sitta hemma också och kolla på film, speciellt en regning kväll
men om man går på bio och filmen är skit då blir man ju bara besviken att man slängde ut nästan 100 spänn för det! hehe men det är ju klart, vissa filmer bör ses på bio.
Det beror på om man vill höra prassel ifrån godispåsar och sådant , stannar jag hellre hemma. Men vissa filmer som Sagan om ringen måste man se på bio först. Men det är mysigt och se video om det regnar, precis som Pedda sa. Och äta varma mackor och dricka te+ massor med tända ljus.
ta vara på livet , den går inte i repris [Inlägget ändrat av pillan 2004-10-27 18:58:31]
Visst håller jag med om att vissa filmer med fördel ses på bio men jag skulle nästan vilja påstå att all film faktiskt blir bättre på bio...Fast det är klart, råkar man ut för en riktigt dålig film så blir kanske även det dåliga förstärkt så att säga. Men en alldaglig och småtrist film kan ändå komma upp ett snäpp med hjälp av att man upplever tex musiken på ett annat vis i biosalongen än hemma i vardagsrummet.
Fördelen med att se film på bio är att det liksom kräver en insats; först bläddrandet i tidningen ..,. sen ... "hörru, ska vi inte gå på bio ikväll ?" .., sen detta att verkligen ta sig dit .., att se andra människor, lika förväntansfulla .., att stå med biljetten i handen ..,. köpa godis eller ska man inte ..? läsa filmtidningen och slå sig ner .,. jackan/kappan i knäet .., sätta sig tillrätta .., pröva att sträcka på benen ..., fixa med armbågarna så man får lite plats .., resa sig upp när nån kommer .., och sen ljuset som sakta tonas ner och .... ... jo, det är biobesök för mig och det är totalt överlägset att sitta i soffan och kolla på samma film. Och jepp, det finns filmer som jag sett flera ggr på bio. Filmer som jag funnit så vanvettigt bra och liksom har velat se om och dela upplevelsen med andra.
Visst är det kul med bio och som pillan skrev ska vissa filmer ses där. Men jag tycker ändå det är bäst hemma i soffan i lugn och ro lång borta från folk som inte kan hålla käft, svarar i mobilen och prasslar med godispåsar...
Jag försöker gå på bio så mycket det går. Jag tycker att film i viss del är bättre att se på bio men annars är det kul att se på videon hemma också. Fast på bio är det ju större skärm.
Nej Darling, det är en plåga att sitta tillsammans med en massa idioter som talar, kommenterar, inte stänger av mobilen, prasslar högjutt, snusar(stinkbomb) bredvid en m.m. Jag AVSKYR alla idioter som inte har hyfs.
Visst, det är störigt med folk som inte har hyfs, men charmen, enligt mig, är då man sitter runt en massa med olika smak och att se folk gråta mm är lite kul. Hur kul är det när det är dött som graven? Lite stämning får det vara. När jag var i USA på BIO ställde sig folk upp och skrek "that's right/true/great" etc när de reagerade. Det förhöjde upplevelsen.
Jag går ofta på bio och gillar det mycket bättre än att se film hemma. Ibland har jag mina s.k. "bioperioder" då jag går på bio flera gånger/månad. En gång gick jag t.o.m. 3 gånger på en vecka. Jag har aldrig sett en film mer än en gång på bio; ser hellre nytt istället. Håller med Olofsson, på bio ska det aldrig vara helt tyst. Själv såg jag War of the Worlds i USA, och det var en otrolig upplevelse. __________________________
Tycker det är en mäktigare upplevelse på bio. Men dock kan det vara skönt att se filmer i ensamhet hemma, och i sälskap givetvis. Beror lite på film desutom, men bio är något vassare överlag. __________________________
Bio har ju sina fördelar. Mäktigt ljud, stor bildskärm och riktigt sköna fåtöljer. Nackdelen kan ju ibland vara dom andra besökarna. Den tröge snorisen som hela tiden måste fråga "varför hände det så?" eller "vem är det?". Eller idioten som sitter bredvid dej och smaskar som en jävla gris och prasslar med sitt godispapper och sörplar i sin läsk så att man inte kan koncentrera sej. Eller två-meters snubben som sätter sej framför dej och täcker halva filmduken. __________________________
HAHAHA, roligt skrivet. Håller absolut med dig, MEN.. jag tycker faktiskt att film gör sig bäst i hemmet. Har visserligen en redig bioanläggning och en hyfsat stor TV så.. __________________________
Film är klart bäst på bio. Och föresten, Den ända film jag har sett två gånger på bio är Star Wars Episode 3. Så att ni vet.. __________________________
But if you just put some hart in the game, then nothing is impossible..
Jag har varit och tittat på bio ca.10 gånger de här åre... 8 gånger me min faster för hon vill ha en ursäkt att gå på barnbio __________________________
Olga-de e ja de
Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.
Sätt ditt betyg på :Tack, du har nu betygsatt filmen!