haha ... härligt med folk som vet vad dom tycker ! Men jag gillade Moores film om vapenlobbyn, därmed inte sagt att jag tycker att han har rätt i allt.
Hehe, jag gillar inte han för att 92 % av hans svammel är som sagt endast felaktig fakta. Detta säger jag inte i syfte att försvara USA, men så är det. Sen ska jag väl inte säga att jag är färgad då jag tycker t.ex. Pearl Harbor är bra. Ganska amerikansk film
Olofsson: Hur vet du att Moores fakta är så fel? Jag vet att det finns massor av nätsidor som tar upp Morres faktafel och att de flesta av dem verkar i ett republikanskt syfte...
Själv tycker jag Moore gör underhållande filmer, men tycker att hans betydelse överskattas å de grövsta i Sverige, där han ses som någon frälsare. För mig är Moore på intet sätt kontroversiell eller nyskapande, och hade han vart svensk hade han befunnit sig bland våra svenska journalister i samma genre typ Janne Josefsson och Robert Aschberg.
Vad det gäller Fahrenheit 9/11 så är det en riktigt bra film, men som lika gärna hade kunnat vara dikt och förbannad lögn.
Det finns böcker (min vän har en del) där experter klargör att Moores skitsnack är just skitsnack. I Bowling... berättade han om en skola som blivit bombad av amerikanarna och man såg en massa döda barn. Klippet var så horribelt falskt, vad de talade om var korrekt, dock var det en skola med förbrytare de hade bombat (alltså inga barn), sånt gör mig jävligt förbannad - att man ska hålla på att ljuga. Men det är vad jag tycker. Jag kan återkomma med boktitilar ifall ni är intresserade och vill öppna ögonen.
Att Moore inte pysslar med objektiv journalistik fattar ju vem som helst som sett eller läst något av honnom. Han lägger ju mycket personliga åsikter och vinklingar i det han gör. Jag antar att han bara är en produkt av det sammhälle han lever i...
Och åter igen: Moore är överskattad, ta det han gör med en näve salt. Visst har han många ljusa stunder där han lägger fram fakta som borde få människor att tänka till. Ett exempel som han tar upp Bowling är ju hur många som blir mördade med hjälp av handeld vapen.
Jag tycker att Michael Moore är superbra! Att våga tala så kritiskt om regeringen och dess inblandade i inskränkt och korrumperat land som USA är bara tufft med tanke på vad han kan råka ut för.. Se bara när Dixie Chicks gjorde kritiska uttalanden och blev därefter bannlysta på alla amerikanska radiokanaler...
Olofsson: du är naiv. mitt tips är, läs böckerna själv, och läs andra böcker också, det är mitt tips till alla som vill ha en åsikt om vad michael moore tar upp.
Tycker det är synd att alla bestämmer sig för vad dom ska tycka om saker när dom inte vet något om det.
Jag läser just nu och min uppfattning hittils är att jag inte är naiv. Moore är och förblir en idiot enligt mig, sen kan sådana som du som måste se negativa saker om USA säga vad ni vill. Har du själv sett filmerna? Hur kan du gilla dem då de är fullproppade med faktafel? Jag hade också öppnat ögonen och blivit frustrerad att "kära Amerika" ter sig hemskt. Men när så inte är fallet blir man bara less på Moore.
jag står fast vid att du är naiv. Men det är vi alla, diskuterar om något vi egentligen inte vet sanningen om och försöker övertyga den andre om att vi har rätt.
Du säger att du öppnat ögonen när det verkar som att du i själva verket har stängt dom... du har konstaterat att moore är och förblir en idiot, du konstaterar att jag "måste" se negativa saker med usa och gillar moore bara för att jag kritiserade det du skrev. Jag antar att det är väldigt enkelt för dig, moore ljuger och det finns bara 2 sidor i diskutionen av moore och usa.
Självklart har jag sett filmerna, jag har sett 4 av hans dokumentärer och följde också hans tv- serie när den visades på 2:an för flera år sedan då det tydligt gick fram att han lade mer vikt på att underhålla och påverka än att framställa fakta.
Själv har jag sedan länge läst mycket böcker angående vår tids krig, orättvisor och maktmissbruk och jag anser inte att michael moore kommer med så mycket nytt eller så mycket konkret fakta.
Nu kommer vi till det mest intressanta i denna diskution, som förhoppningsvis kommer påverka dig till att hålla ögonen öppna, och även förstå innebörden med det. Precis som du konstaterade, så kan man nog säga att jag gillar hans filmer, trots att "de är fullproppade med faktafel", visst, det finns ingen anledning till att argumentera emot det påståendet... och hur det kan komma sig att jag gillar dem trots det, precis som du undrade, är något du borde fundera över.
Suck, kan folk inte sluta babbla om Moore... läste på texttv att han skulle göra en uppföljare på Fahrenheit 9/11 som skulle "undervisa det amerikanska folket" och som skulle vara en reaktion på utgången av valet. När ska karln inse att slaget är förlorat och hitta andra kontroverser att ägna sig åt?
/Ollie [Inlägget ändrat av oliver_kahn 2004-11-12 19:56:58]
Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.
Sätt ditt betyg på :Tack, du har nu betygsatt filmen!