Det har nog funnits en sån tråd förut, men det är svårt att hålla reda på dem, speciellt om man är ny, så jag svarar ändå. Jo, här är en: "Återstoden av dagen" med Anthony Hopkins och Emma Thompson. En till: "Hemligheter och lögner" av Mike Leigh. Båda filmerna visar på vikten av att vara ärlig mot själv; att våga vara öppen .., och att följa sitt hjärta. Så, nu vet du.
För mig är det självfallet American Beauty. Andra filmer som berört mig mycket är Truman Show, Twin Peaks - Fire Walk with Me, Lolita av Adrian Lyne, Requiem for a Dream, Ursäkta, är vi gifta, Mulholland Drive, Raka spåret till Chicago, Mitt liv som hund och True Romance.
Jag har sett mycket film som jag tycker är bra och kan ha påverkat mig lite grann, men det finns en film som betytt mer för mig än någon annan. Filmen jag menar är Dawn of the dead. Utan den hade jag nog inte ens varit intresserad av film idag.
Bara efter några få minuter in i filmen var jag i chockupplösning första gången jag såg den. Jag hade aldrig sett något liknande eller något som hade en sån otroligt atmosfär.
Å, nu kommer ju alla seglande ... "Mitt liv som hund" ..,. å, sicken härlig film ! Så v a r m man blev av att se den. För mig är den utan tvekan Lasse Hallström klart bästa film. (ja, jag vet ... men det är bara lite småprat det här .. ungefär som när man står och lagar mat och kommenterar nånting).
Vilka bra filmer ni hade tagit,Döda poeters sällskap är också en av mina filmer,men även Din morsa också,fick mig att inse att man ska ta vara på livet och kanske bara göra något oväntat,jag hoppas jag får den känslan någon dag...
den filmen som har berört mej mest är sagan om ringen triologin...(såklart) innan den var jag inte inresserad av film, men nu har jag fått upp ögonen för det!!!
Vrolol: Intressanta svar. Vore kul om du kunde ge någon förklaring till varför Night of the living dead påverkat dig så mycket, eftersom det är en favorit hos mig också.
mkay marre: Av ringen filmerna tycker jag att tvåan är bäst. Varför vet jag inte, antar att det är för att den är rolig och någorlunda händelserik.. Du då?
Shadowfax,tjenis på dig,jo jag håller med tvåan är bäst verkligen,jag tycker det för att man har både sätt och har någonting framför sig och kriget är så gävla häftigt och mäktigt.Vilken kommer tvåa av dom då...
Och det var den bästa kommentaren i det här forumet
Tjena mkay marre. Ettan kommer på andraplats. Jag blev så otroligt besviken på trean, det var inte alls som jag tänkt mig, och visst, den blir bättre för varje gång (man vänjer sig) dessutom gillar jag krig. Men om du har sett på mina betygsättningar, ger jag de första 2 filmerna en 5a och den tredje en 4a.. men den förlängda versionen kanske kan få mig att ändra min åsikt. Hur är din egen smak då?
haloj...jo ettan kommer två för mig också,men trean blev jag också lite besviken på,främst för slutet,det blev liksom inget värdigt slut,såfort man trodde det var slut kom det nåt nytt så det blev tillsist lite tillgjort..men men den är ju grymt bra ändå...vi värkar ha ganska lika smak på dessa filmer,,ska gå in på din sida och se hur det är med andra filmer.....vi skrivs igen
Och det var den bästa kommentaren i det här forumet
Charmed den har påverkat mig så mycket att jag annars inte någonsin skulle vara på nätet också har jaag hittat den här sidan med hjälp av det, fråga inte hur.
Det är nog SÅ som i himmelen. Såg den för ett tag sedan på bio, man vart helt tagen. Tillägas kan att ALLA i biografen satt kvar tills eftertexterna var slut och musiken tystnat... Det ahr iallafall jag aldirg varit mad om förut.