Såg Orvar i Filmkrönikan och föll pladask för filmen Återkomsten, ja, trailern för den, vill säga. Den ska jag verkligen se. Nån som redan gjort det ? undrar Elisabet. |
Så du har Orvar som ledsagare i film-djungeln? Här är en länk till trailern och recensionen för dom som missade den. http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=4671&a=281510 Vladimir Garin, som spelar huvudrollen, omkom i en drunkningsolycka några veckor efter att filminspelningen var klar.(i samma sjö som är med i filmen) "Santa is very jolly because he knows where all the bad girls live" -Dennis Miller [Inlägget ändrat av Rick 2004-11-19 11:32:22] |
Nja, inte riktigt, egentligen är jag ingen Orvar-fan, men han var bra senast ... och jag bestämde mig bums för att se filmen när jag sett trailern. Ikväll såg jag annons i tidningen om samma film; den går på alternativa biografer i Lund och Malmö bl.a och har fått så himla bra recensioner, så nu återstår att övertala pojkvännen och det verkar svårt, för att inte säga rent ut omöjligt. "Rysk film .., nä, gå själv !" säger han. Men jag ska nog locka dit honom ......, hälsar Elisabet. Ps. Fast nu börjar han vekna ...., "ja, kanske på söndagkväll då ...", säger den envise.Ds. [Inlägget ändrat av Elisabet 2004-11-19 21:54:40] |
Ja, ni fruntimmer är ju bra på att tjata av naturen så det ska nog gå vägen.Du får väll erbjuda honom nå´t i gengäld. Jag säger inte vad "Santa is very jolly because he knows where all the bad girls live" -Dennis Miller [Inlägget ändrat av Rick 2004-11-19 22:06:28] |
Jodå, jag har snart övertalat honom ..., jag förstod genast vad du menade att jag skulle erbjuda honom, en härlig frukost såklart med färskt bröd och mumsigt pålägg, jojo, det funkar säkert. Han verkar klart mer beredd att göra mig sällskap till Malmö och biografen Spegeln. |
*host* självklart......frukost......precis vad jag menade .... "Santa is very jolly because he knows where all the bad girls live" -Dennis Miller |
Just så ... prick vad jag också menade .. |
You naughty, naughty girl "Santa is very jolly because he knows where all the bad girls live" -Dennis Miller |
Tant är nog mer relevant ...., men i morgon åker vi till Malmö och går på Spegeln ... |
Jadu, Rick ..., din eller min strategi funkade inte alls. Jag fick minsann ta tåget själv till Malmö, hade tio minuter på mig att hinna från järnvägsstationen tills filmen skulle börja .., hann precis slå mig ner och kolla på reklamen och resa mig upp för ännu senare biobesökare ... och sen fick jag se hela filmen ! |
Så din kvinnliga list fungerade inte den här gången Hur var filmen? "Santa is very jolly because he knows where all the bad girls live" -Dennis Miller |
Den funkade inte det minsta. Sicken tjurig en ! Filmen ? En av de bästa filmer jag nånsin sett. Sanslöst vackert filmad. Totalt gudabenådade skådespelare, främst han som spelar Ivan, den yngre av bröderna. Nu siktar jag in mig på "Gosskören", en fransk film som jag sett nån trailer av förut och ännu mer ikväll. Jo, den verkar vara nåt för mig och går tydligen på Röda Kvarn i Helsingborg. Å, vad det är ljuvligt med bio ! [Inlägget ändrat av Elisabet 2004-11-21 21:50:47] |
Det var trevligt att höra Alltid skönt med lite verklighetsflykt en söndag. Tänk att Orvar hade rätt Har du nå´n ny plan för att få med honom den här gången? "Santa is very jolly because he knows where all the bad girls live" -Dennis Miller |
Nä, inte det minsta till planer har jag. Och jag kände mig verkligen besviken igår när han hoppade av. Och ARG. Det är så urbota dumt, men det är ju dubbelt så roligt att dela en filmupplevelse. Hur man än försöker förklara, så blir det inte samma sak. Jag har försökt med en trevare till "Gosskören". "Men den kanske finns på nätet ...", säger han då. Och den mannen är lika envis som jag själv ..., så förmodligen får jag gå ensam. Å andra sidan .. jag springer ju inte benen av mig på fotboll med honom ..., det tycker jag att han klara av själv, så ... ja, det är knepigt ... ![]() [Inlägget ändrat av Elisabet 2004-11-22 11:43:52] |
Ja, lika barn leka bäst![]() Vad gillar han för filmer då? Vad är det för karl som säger nej till lite bio-mys? Vad är det för karl som låter sin dam gå på bio ensam? Fast det handlar ju om att ge och ta. Du får helt enkelt följa med honom på fotboll nå´n gång. Det kan kanske bli riktigt romantiskt att stå där i kylan med ett gäng fulla ungdomar som skrålar "the referee is a wanker". "Santa is very jolly because he knows where all the bad girls live" -Dennis Miller [Inlägget ändrat av Rick 2004-11-22 12:58:14] |
Jo, han är bra och har ungefär samma filmsmak som jag själv. Och jag HAR följt med på fotboll och sett HIF förlora, så det så .... Håll nu tummarna för Gosskören. Den tänker jag se i morgon. Skummade igenom din filmlista. Är du biografmaskinist eller nåt sånt ... ? Det var det värsta så många filmer du sett ! Men det är klart .., bor man i Ljusdal, finns det kanske inte så mycket annat att göra. Bandy och bio ? Hmm. Jag växte upp i Västerbotten och såg otroligt mycket film. Nåt annat fanns inte att göra. I flera år sparade jag biobiljetterna och på baksidan hade jag skrivit betyg och vilka som spelade och vad filmen hette. Nästan som Filmpunkten. ![]() [Inlägget ändrat av Elisabet 2004-11-22 14:18:34] |
Nästan som filmpunkten Biografmaskinist vore nå´t de. Det finns nog ett par hundra filmer kvar på sidan som jag missat att betygsätta. Får göra en ordentlig genomgång i veckan. Försökte för några år sedan göra en lista över de filmer jag sätt. Efter att ha avverkat A-B gav jag upp. Ljusdal var bara nå´t jag skrev eftersom jag trodde man var tvungen.Bor inte där. Då håller vi tummarna för "Gosskören".(låter inte som en typiskt manlig film kanske) Du får väll köra med den klassiska utpressnings-repliken: -"Om du älskar mig så" Den använder ju ni fruntimmer jämnt "Santa is very jolly because he knows where all the bad girls live" -Dennis Miller |
Detta är tankeflykt ... biografmaskinist .. har du sett filmen "Cinema paradiso" ? Den handlar om just en sån. Helt ljuvlig. En av de bästa filmer jag sett. Gosskören går igenom. Vi ska verkligen se den i morgon och han står nu högt i kurs igen ... Och utpressning kör jag inte med; jag är liksom inte typen som säger "om du älskar mig ...", norrländskor är nog mer jordnära. Vi säger: "vill du gå på bio med mig ? nähäpp, slipp då". Jaså, Ljusdal var bara påhitt. |
Den har jag inte sett. Ser sällan på Italienska filmer. Kollade dock upp den på imdb.com. Den har samma reggisör(Giuseppe Tornatore) som "Maléna" med Monica Bellucci. Den gillade jag skarpt. Mycket vacker film. Den kan jag varmt rekommendera. Otroligt vackra bilder. Så han gav med sig Fast jag tycker nog att "nähäpp, slipp då" kan räknas som utpressning, iaf när ni kvinnor säger det. "Santa is very jolly because he knows where all the bad girls live" -Dennis Miller [Inlägget ändrat av Rick 2004-11-22 21:05:24] |
Du kan omöjligen vara bara 24 år. Haha .. men "nähäpp, slipp då " .. är minsann inte utpressning. Jo, lite kanske. Jag ska BJUDA och draaaa honom till Återkomsten. Tycker du om Tornatores film .., som jag inte sett, (Malena), då tror jag att ditt hjärta kan ta till sig den ryska filmen. Cinema Paradiso var ungefär så .. oerhört vemodig .., vacker och allt det, men den blev man GLAD av att se och jag fylldes av värme i flera år efteråt, ja, alltid, när jag tänker på den filmen och dom skådespelarna. Och vilken musik ... jag lyssnar ofta på ledmotivet från filmen. Lyssnade du eller kollade du på trailern på imdb ? Där hör man musiken .... [Inlägget ändrat av Elisabet 2004-11-22 21:21:06] |
Verkar jag äldre än 24? Ska jag ta det som en komplimang eller som -"du är ju som en gammal gubbstrutt"? Ska leta efter Cinema Paradiso i morgon. Är den lätt att hitta? Klart att det är utpressning Det finns inget obehagligare än när en kvinna ändrar sig och ger med sig. Då vet man att kvinnor tänker -"du får välja att göra precis som du vill. Men efter som jag sa vad du skulle välja från början så är du en idiot om du väljer fel" "Santa is very jolly because he knows where all the bad girls live" -Dennis Miller |
Jo, du verkar äldre än 24. Och nej, du verkar inte som en gammal gubbstrutt. Cinema Paradiso är nog svår att hitta. Jag har den nånstans, inspelad, ifall du inte hittar den. Hade du bott i Ljusdal, hade jag inte hyst nåt hopp ..., men bor du i nån större stad borde den finnas på ett bibliotek, det gör den i Ystad, tror jag. Och javisst, det är klart att han väljer fel som inte väljer att gå med mig ... |
Men 24 är väll inte så bara? Jag kan väll inte anses vara en pojkspoling? Dom har mycket klassiska filmer på biblioteket, så chansen finns att jag hittar den där. Men då måste du hyra Maléna och ge mig din åsikt om den "Santa is very jolly because he knows where all the bad girls live" -Dennis Miller |
Mmm, jag lovar, jag menar att kolla om Maléna, även om jag inte sett skymten av den eller lagt titeln på minnet, men jag ska kolla när jag i morgon kommer hem till Ystad. Ska bli intressant. |
Då har vi en deal. Den finns under drama. Hur gick det med "Gosskören"? "Santa is very jolly because he knows where all the bad girls live" -Dennis Miller |
Det blev inget av Gosskören. Inte ikväll. Tandläkarbesöket idag gav mig stora skälvan, - plånboksmässigt -, men jag ska se den. Kanske nästa helg. |
Tandläkarbesök? Har du sett "Tandläkaren" med Corbin Bernsen? Gör det innan nästa besök ![]() "Santa is very jolly because he knows where all the bad girls live" -Dennis Miller [Inlägget ändrat av Rick 2004-11-24 12:14:35] |
Haha .. nä, det har jag inte. Jag förmodar att det är rena skräckfilmen. Hos min tandläkare hemma i Västerbotten, fanns en blyertsteckning på väggen. Den föreställde en man som satt i tandl.stolen och så tandläkaren som droooog och drooooog och stod där med tången och inte var det tanden som kom farande .., det var pungkulorna som hängde och dinglade ! Nä, se den filmen tror jag inte att jag ska. Jag känner igen namnet Corbin Bernsen. Måste kolla på Google. I morgon till biblan för att leta "din film". Jag är fri, så det passar som bäst. |
Jaha, är det han !! Nu vet jag. Ser att du nu flyttat från Ljusdal och bor "hemma". Där bor jag också. Himla trevligt ställe. [Inlägget ändrat av Elisabet 2004-11-24 18:06:14] |
OOOOOHHH!!!!! Nu kommer jag aldrig att våga gå till tandläkaren. Jag tror inte du hittar filmen på biblan. Har du ingen videouthyrare med brett sortiment? Om du gillar europeiska filmer kan jag också tipsa om en fransk film som heter Pianisten (La pianiste). "Flytten" gick bra förövrigt "Santa is very jolly because he knows where all the bad girls live" -Dennis Miller |
Hmm, ja, då får jag testa med både biblan och så finns här nån stor videouthyrare, jag får testa med alla. Pianisten ? Är det med den här kvinnan, lite äldre, eller mycket, som är lärare till en ung man ? Jo, den ska jag gärna se. Och jo, jag tycker väldigt mycket om icke-amerikanska filmer, kanske mer det. Action och bensprattel hit och dit och fuck-You jämt och ständigt, då tappar jag liksom intresset. Och det är viktigt att dom är fint filmade. Har du sett "The Station Agent"? Den tyckte jag väldigt mycket om. Lugn. Stillsam. Vacker. |
Nej, den har jag inte sett. Vad handlar den om? Vad är det för fel på "bensprattel, fuck you " -filmer ![]() Lugna icke amerikanska filmer var det. "Under sanden" är också en så´n där lugn, stillsam, känslig film. Så nu har du läxa tills nästa vecka. Se: Maléna Pianisten Under sanden Det blir förhör på det "Santa is very jolly because he knows where all the bad girls live" -Dennis Miller [Inlägget ändrat av Rick 2004-11-24 19:12:52] |
Hoppsan, har man en magister här ? The Station Agent .., jamen, den är ju helt ljuvlig. Kolla The_Dude, han har nog recenserat den på ett bra sätt. Bensprattel-fuck-You-filmer är stressframkallande och det har jag nog av på jobbet. Jag tror att det är så det är. Ibland. Pojkvännen kör lok och sitter ensam i en förarhytt och kollar på harar och rävar och pratar ibland med nån tågvärd. Jag träffar människor från morgon till kväll och hör prat hela tiden, nästan så man blir spyless. När jag kommer hem, sätter jag inte på en cd med hårdrock. Det gör jag han. Jag vill ha, antingen tyst eller stillsam musik. Och jag tror att det lite är så ..., om man är en orolig ande inuti, då vill man liksom "stilla sig" med en lugn film. Så är det i alla fall helt klart för mig. |
Den är ju amerikansk Ska spana efter den också. Under sanden är lugn och långsam, så det blir nog ett bra val. Skulle kunna föreslå "Sex & Lucía", men den kan kanske vara lite för porrig för dig.(mycket naket) Det är dock en vacker film. Inget mördande tempo direkt heller. "Santa is very jolly because he knows where all the bad girls live" -Dennis Miller [Inlägget ändrat av Rick 2004-11-24 19:31:23] |
ja, det är ju typiskt mig .., här sitter jag fördömer amerikansk film och vad rekommenderar jag om inte just en sån ! Men nåt bensprattel är där iaf inte.Kollade din filmlista lite mer noga .., mm, dom jag har satt jättebra betyg på, har du som regel likadant, så kanske ändå att du tycker om dom jag tipsat om. Hemligheter & Lögner, den måste du också se och den finns då bombis att hyra på biblan. Är "hemma" fågel, fisk (södra Sv) eller mittemellan ? Fast du fuskar ju lite och skriver aldrig vad du tycker. Galen i kärlek, den tyckte jag JÄTTEBRA om, - amerikansk, förstås -, haha. När jag scrollat igenom din filmlista, då blir jag i alla fall övertygad: du måtte vara förlamad efter en olycka och ligger förstås i en säng med fjärrkontrollen till videon inom räckhåll och så tar du film efter film efter film efter film efter film efter film efter film efter film efter film efter film .... [Inlägget ändrat av Elisabet 2004-11-24 20:17:16] |
Tänk om jag är det. Fusk? En anledning till detta: Jag har under mina 58 aktiva dagar betygsatt över 1200 filmer och skrivit över 200 inlägg i forumet. (lite över medel) Ganska upptagen med andra ord. Om jag skriver, kommer det att vara på dom filmer jag satt 5:a på (17st).......och kanske "Galen i dig" efter som du tjatar ![]() Hemligheter & lögner också. Här är alltså min läxa: Cinema paradiso The station agent Hemligheter & lögner Hur ska jag orka se 3 filmer Så du tycker jag är en filmgalning? Jag har sett massor med filmer som inte finns med på dom här listorna också. Å andra sidan har jag faktiskt varken sett dom två första Sagan om ringen -filmerna eller Titanic.....så de så ![]() "Santa is very jolly because he knows where all the bad girls live" -Dennis Miller [Inlägget ändrat av Rick 2004-11-24 20:51:17] |
Nej, jag tror inte alls att du fuskar. Jag går mest på bio och då blir det ju automatiskt så att man väljer noga; jag försöker verkligen att sålla. Och du har mycket bensprattel på din lista ..., det såg jag nog .., men du är ju kille. Nix. Bäst att lägga sig tidigt. Det är mycket läxa här. Jag får nog ställa väckarklockan så jag hinner med allt. |
Bensprattel Filmerna fanns inte på biblan Dock hittade jag både "Under sanden" och "Sex & Lucía" där. Så nu vet du det. "Santa is very jolly because he knows where all the bad girls live" -Dennis Miller |
Såja. Två filmer i min ryggsäck som nu ska ses om en stund. Ska göra mig kaffe och god macka till. Få se nu .., vilken ska jag ta först .. hmmm, jag tror det blir "Pianisten". Sen kommer "Under sanden". Den tredje, "Maléna" (med a eller e på slutet), fanns inte. Utförlig recension följer senare ikväll. (Såg nästan alla dom jag rekommenderade dig, utom Cinema Paradiso). Nu mot köket ! [Inlägget ändrat av Elisabet 2004-11-25 15:54:43] |
Nu har jag sett den första; Pianisten. Ruggigt hemsk. Jag måste nog ta mig en lussekatt som tröst. Pillan hade skrivit att den bygger på en verklig händelse; men är inte detta en film baserad på hon som vann nobelpriset, Elfride Jelinek, en roman av henne ? Tror jag. |