Jag tar nog gärna något som är "rostat" i Skottland... Glöm inte att vi alla som sitter i soffan är tvingade att titta på samma film. Och i kväll är det "Cold Comfort Farm" som gäller!
Det blir Zoegas förstås, självklart, om man är i Helsingborg ! Man får väl hälsa Olofsson och the_Dude välkomna .., men soffan är upptagen och filmen tar aldrig slut. Jag blinkar och försöker bli piggare till din film, Ted.
Jag tror jag förpassar mig från The_Dudes närvaro. Han ger mig kalla kårar. Jag ska nog misshandla honom, eller ska jag nog ringa Robert Lahti och be honom sätta sig bredvid The_Dude, värmlänningar och denna man trivs ju så bra ihop.
Puss på dig, Darling!!!! Jag har varit så nervös att jag satt förväntningarna för högt. Jag såg den själv i natt + bandade den och hade lika roligt den här gången också. I saw something nasty...
Haha, du hade inte alls hypat filmen i onödan. Den var ju helt underbar! Om man dessutom är modeintresserad, som jag är, så kan man se den bara av den anledningen att Kate Beckinsale har sjukt snygga kläder. Helt rätt i tiden. Och repliken "I saw something nasty..." verkligen etsar sig fast. Jag tog mig dessutom tid att se Utflykt i det okända. Den var dock inte lika bra, men absolut inte dålig. Otroligt obehaglig och vacker film.
Så du har kollat båda filmerna??? Hmmm, hur går det med läxorna då... Utflykt i det okända är precis så som du beskriver; obehaglig och vacker. Men vad var det som hände egentligen? Jag köpte filmen eftersom jag missade slutet, men blev inte mycket klokare. Det är en sån där film som känns väldigt speciell medan man ser den, och håller en nyfiken hela tiden, men sen.... Cold Comfort Farm lämnar avtryck av lycka i själen. Livet är inte så hemskt att man inte kan förändra det som är dåligt.
Jag antar att jag är lite gammalmodig och småreligiös av mig så jag ser söndagen lite som en vilodag då jag helst inte anstränger mig för mycket. Inga läxor idag alltså. Jag tror att det är bra att ha en dag i veckan då man bara tar det lugnt och "är". Det behöver ju inte nödvändigtvis vara just söndagen, men för mig funkar det bra. Verkar det begripligt? Åter till filmen. Slutet lämnade mig verkligen oviss. Det var ju faktiskt helt obegripligt. Vad var det som hände med flickorna egentligen? Jag har inte svaret.
Vilodag är bra och man måste ta sig tid till att bara vara. Det är fullkomligt begripligt! Oavsett om det är av religösa skäl eller inte. Jag är lite nyfiken på hur Rick har det, med tanke på hans senaste inlägg. Är det någon som vittjat kvinnoförbundets brevlåda????
Och om Utflykt i det okända är det väl bara att acceptera att det inte finns svar på allt. Men jag ska se den igen och se om jag får någon ny vibb.
Ja, jag är också intresserad av att höra vad Rick har att säga om Cold. Och självklart om det är någon mer som har sett den. Men man får kanske se Utflykt ur en annan synvinkel för att förstå den. Vet ej vilken än. Den filmen är verkligen som upplagd för teorier och diskussioner!
Jag sitter just nu och letar efter teorier till Utflykt. Hittade en ganska intressant recension på Moviemix (Spoilervarning.) http://www.moviemix.nu/filmrec.asp?ID=2175 där det lades fram flera mer eller mindre vettiga teorier. Jag vet inte riktigt vilken jag tror mest på men jag antar att man får acceptera författarens egen, även om den är långsökt. Men det är ju i och för sig de andra också. Om ni är intresserade kan ni ju tala om vilken ni tror på.
Vad häftigt! Jag är alltså inte ensam om att uppleva filmen på det sättet. Vilket jag i och för sig inte trodde heller. Det var en bra sida och jag känner mig lite lugnare i sinnet. Tack!
Ojdå, nu kom Rick emellan! Ovanstående gällde alltså Utflykt i det okända.
Tack Rick! Mitt självförtroende är stärkt. [Inlägget ändrat av ted 2004-12-05 17:22:30]
Jag ska se SciFi-filmen "Dark City", men der är nog inget för dig, tror jag... Den går inte på TV utan är en köpefilm. Annars gluttar jag nog lite på MiBII, fast att jag vet att den är kass! Oraklet har talat.
Jag älskar monsterfilmer! Men med åren har jag blivit harigare och kan bara se skräckfilmer på sommaren när det är ljust ute. Har du någon "måste-ses-rulle" att rekommendera?
Fantasy står högt på listan, men jag gillar även bra action som inte bara består av biljakter och explosioner. Gärna nåt mer åt deckar/mysterihållet typ "I samlarens spår". Sen gillar jag skräckfilmer, men inte "splatter". Stephen King är ett bra riktmärke även om det förekommer en del blodutgjutande även där.. Jag gillar filmer som sätter mina hjärnceller på prov och mitt i allt detta är jag en stor älskare av musikaler. Och engelska komedier. Tror du att du kan komma på något åt mig? Det finns fortfarande videoaffärer öppna.
Det var inte mycket att välja på Vad sägs om Seven? Men den har du garanterat sätt. Taking lives, inte speciellt bra tycker jag, men du har ju dålig filmsmak så. Copycat, kanske "Santa is very jolly because he knows where all the bad girls live" -Dennis Miller
Ursäkta avbrottet, men jag blev överrumplad av middag och "Alien vs Predators". Middagen var god, men filmen blev aldrig riktigt spännande innan det hela var över.
"Seven" har jag sett, men du var helt rätt ute. Det är en film i min smak. Likaså "Copycat". "Taking lives" har jag ingen aning om vad det är. Men om du tycker att den är dålig, så kanske det är nåt för mig. Vad är det för typ av film?
Nu ska jag återgå till soffan och "Dark city", men du får gärna slänga till mig mer förslag. Jag tror ändå att du har rätt bra smak. Du gillade ju "Cold Comfort Farm"..
Hmmmm, med risk att bli evigt förpassad långt bort av Ted ... så tyckte jag inte alls om filmen. Jag tyckte den var .... ja, det var bra skådespelare, det var inte det, jag fann bara själva historien ... nä, inget alls för mig. Bäst man tröstar sig med en lussekatt; nu när jag åkt tåg i ett par timmar och är hemma hos mig igen. Tack ändå för tipset, Ted.
ted: Glöm Taking lives. Den är extremt förutsägbar. Förtjänar inte att nämnas tillsammans med Seven. Den handlar om jakten på en serie-mördare som tar offrens identitet.(Det kanske låter intressant, men det är den inte)
Elisabet: Det är bara jag som tipsar om bra filmer..........glöm aldrig det