Nån som läst på text-tv idag? Asteroid hotar jorden om knappt 25 år En nyupptäckt asteroid hotar att krascha mot jorden om knappt 25 år, fredagen den 13 april 2029. Det varnar den amerikanska rymdflyg- styrelsen Nasa, som samtidigt dock tonar ned hotet: risken är "bara" 1 på 60. Asteroiden är döpt till 2004 MN4 och uppgraderades i julhelgen till nivå fyra på den så kallade Torinoskalan. Det är den högsta hotnivån från en himlakropp hittills sedan Torinoskalan togs fram för snart tio år sedan. 2004 MN4 har en diameter på ca 400 meter. Verkar läskigt. Tänk om den slår ner i min favoritbiograf i Bromölla? Eller i min DVD-spelare? Då kan jag aldrig mer se "Deep impact" eller "Armaggeddon'. Snyft. PS. Kolla datumet. Fredagen den 13e? Det är nästan så att man blir vidskeplig.... /Ollie [Inlägget ändrat av oliver_kahn 2004-12-26 13:55:34] |
Tror aldrig sånt kommer hända. Men man undrar ju om vi skulle kunna överleva en sådan katastrof |
Va fan, då kommer väl hela skiten att gå åt helvete! Det är ju bara 11 år innan man blir pensionär och man kan slappa som i sina tonårsdagar... Varför ska all skit hända mig!!?? [Inlägget ändrat av The_Dude 2004-12-26 19:51:30] |
Hoppas asteroiden landar med precishet över Karlstad! |
För att du tror att Skåne kommer att klara sig då eller? Visserligen kommer den inte vara 400 m i diameter, men ändå. Du kanske inte skulle ha sovit under NO lektionerna i skolan... |
Hoppas kan man alltid. Att den skulle spränga Karlstad och vidare inte påverka övriga Sverige skulle kunna tänkas som otänkbart eller ett under, men ett större under har ju skett, FBK har ju vunnit ES.. |
Tur för mif att FBK finns, var i från skulle de annars ha värvat spelare från som kunnde vinna sm-guld till dem??? Fast det är kanske det du hoppas på igen..? Att FBK spelarna skulle dra sig till Malmö för att inte få en stor sten i huvudet, och att de på så sätt skulle vinna fler sm-guld åt er. Du får vänta 25 år på nästa sm-guld alltså... ![]() |
Olofsson - vad i hela friden har Karlstad gjort mot dig? "A man's best friend is his mother." Norman Bates, "Psycho" [Inlägget ändrat av Savannah 2004-12-27 13:26:39] |
Men de vill inte beratta vilken skada den skulle gora. Det vill jag veta! |
Hehe, det är mitt och The_Dudes interna lilla skämt. Oroa dig inte. ![]() The_Dude: Ja, hur kunde du lista ut det? Ifall man nu ska vara lite seriös i diskussionen så tror jag inte det inträffar. Jag läste i AB att följden av nedslaget skulle bli betydligt mindre ifall den träffar vatten. Men som sagt, jag tror storstenen flyger förbi såväl mig, Karlstad som jorden.. [Inlägget ändrat av Olofsson 2004-12-27 20:23:42] |
Vad menas med att följderna skulle bli mindre om den träffade vattnet? Se på vad som hände i Thailand - skulle du vilja få en tiometersvåg rakt i skallen? Om stenklumpen nu tvunget måste slå ner på jorden så tycker jag gott den kan få dimpa ner i Gib Melsons sovrum, eller vad han nu hette den där pajsaren (som ett rent komplementärt alternativ till Karlstad, då förstås) För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras. |
Har ni inte sett Deep Impact, är inga problem med stenar som kommer mot jorden, det alltid lika generösa USA kommer och räddar världen i sitsta stund. |
Inte fan vet jag, jag refererar tidningen. Nej, tror du jag skulle vilja ha en våg över huvudet? För övrigt tror jag att USA skickar upp mig och The_Dude på asteroiden. Med hans fantasier och mina skrapsinta tankar kan vi enkelt rädda jorden. |
Det är la bara och rigga upp en gigantisk studsmatta så skiten flyger ut i rumden igen. Hur svårt kan det vara? Vi har ju 25 år på oss... ___________ Hank Foo Foo |