Forum » » Övrig diskussion » Betygsättning   Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.        Betygsättning 2005-01-26 22:43:05
Elisabet
Registrerad: 2004-03-02
Ibland när man betygsätter en film, läser jag samtidigt igenom vad andra har skrivit och slås då, mellan varven, att en del verkar vara nästan rakt av kopierade.
Så jag looog lite för mig själv .. och tänkte att det skulle onekligen vara intressant att testa och se .., om man vore tvungen att, innan man vet vad andra har skrivit, sätta ett eget betyg.
Fullkomligt övertygad är jag om att vi då skulle ha helt andra poäng på vissa filmer.
Och javisst, jag påverkas säkert jag med. Jag vet filmer som jag har tyckt varit ur-kassa och så vimlar det av femmor och superlativer ..., "toppenfilm !" "den bästa jag sett !" och har man dragit lite efter andan innan man klickat iväg sitt svar.
Förstår att det kanske inte är genomförbart, men, som sagt, det vore intressant.

2005-01-28 10:47:10
Xenomorph
Registrerad: 2004-02-29
Du har en viss poäng i det du skriver. När jag sett en film som jag är osäker på vilket betyg den förtjänar, brukar jag gå in och läsa på imdb om filmen. Antingen i forumet eller bland recensionerna. Men däremot har jag aldrig blivit påverkad av någons betyg på filmpunkten. Men det beror nog egentligen på att de filmer jag är osäker på är det ingen som har betygsatt här.

2005-03-25 17:42:33
Tia
Registrerad: 2005-03-24
Läser aldrig vad andra skrivit innan jag skriver mitt eget.
Så de åsikter som står skrivna är BAAAARA mina egna. Hänger inte med i filmkritiker-rejset på tv och tidningar heller just för att kunna se en film med öppet sinne.
Har iofs inte skrivit in fler än 7 än eftersom jag bara vart medlem i 2 dgr men det kommer en hel del till....
__________________________

Inte filmfantast men väl en kritiker
  2005-03-28 15:31:11
Registrerad: 2004-11-04
Jag tycker att man borde vara lite mer försiktigt med att ge ut femmor, de är till för mästerverk. Och jag stör mig på att folk bara slänger ut massa femmor över allt, till filmer som de tycket var jättebra för just det tillfället!

Lost in Translation

[Inlägget ändrat av Scary miss Mary 2005-03-28 15:31:38]
[Inlägget ändrat av Scary miss Mary 2005-03-28 15:34:55]
  2005-03-28 15:36:28
SquigBobbLe
Registrerad: 2005-02-18
Jo där har du rätt jag har sett väldigt många som sätter 5/5 på en film och sen skriver de ett argument tex den var rolig. jag tycker inte en film som är rolig ska klassas som ett mästerverk precis ^^

"You talkin' to me?"
  2005-03-29 00:59:09
tie-fighter
Registrerad: 2005-02-16
Egentligen borde man se om filmen 2-3 ggr innan man betygsätter den, ibland kan man gilla filmen mer eller mindre beroende på hur många ggr man sett den.

"One Shot"
  2005-03-29 14:35:17
Registrerad: 2004-11-04
Ja precis. Jag betygsatte "Taking Lives" igår och då hade jag sett den tre gånger. Första gången jag såg den tyckte jag att den var riktigt bra, men nu när jag har sett den fler ggr så är den inte riktigt lika bra, faktum är att jag nästan blev irriterad på den =P
Men första intrycket är ju iofs alltid viktigast

2005-03-30 18:53:32
Cammie
Registrerad: 2003-12-30
Om man ändrar sig om en film kan man ju bara ändra betyget. Jag har gjort det några gånger med filmer som var mästerverk första gången och sämre andra gången. Ex; Bäst i Sverige..

/Cammie
  2005-04-03 16:22:14
carlstrom
Registrerad: 2005-03-03
Jag har en annan synpunkt på det. Om jag verkligen inte gillar en film första gången så tycker jag den inte är värd en andra chans, alltså spenderar jag inte tid att se om den. Bara om dem är bra.

"A bullet always tell´s the truth" - Man on fire
  2005-04-03 16:42:16
SquigBobbLe
Registrerad: 2005-02-18
Men om du ska analysera en film och recensera en film ordentligt måste du se om filmen ett antal gånger eftersom du kan missa hur mycket som helst första gången.

"You talkin' to me?"
  2005-04-03 19:18:59
Registrerad: 2004-04-04
Jag är som carlstrom där. Om en film är dålig, ser jag aldrig om den - såvida det inte är en skräckfilm.
Påtal om folk som "slänger ut femmor hursomhelst", har ni funderat på att de inte betygsätter filmer som ni? Jag menar, de kanske inte har den betygsskalan som ni, att femmor ska vara mästerverk. För min egen del, betygsätter inte jag med mästerverk. Därför kan jag slänga ut femmor hursomhelst :p

[Inlägget ändrat av Shadowfax 2005-04-03 19:19:23]
  2005-04-04 09:50:37
Registrerad: 2004-11-04
Till shadowfax: Nej egentligen så kan du ju inte det eftersom det är den betygsskalan som gäller på filmpunkten (med mästerverk) och jag tycker att det borde vara en regel som alla borde ha att: en femma är ett mästerverk helt enkelt och inget annat.

2005-04-04 11:41:12
wildpalm
Redaktör
Registrerad: 2004-02-17
Som moderator här på Filmpunkten vill jag bara säga att ordet Mästerverk är bara till som hjälp. En film behöver absolut inte vara mästerligt gjord för att vara värd en femma.

Sen tror jag tyvärr fortfarande personer ger femmor eller ettor bara för att markant ändra medelbetyget de irriterar sig på.

[Inlägget ändrat av wildpalm 2005-04-04 11:42:05]
  2005-04-04 15:24:58
Registrerad: 2004-11-04
mm okej, det var synd. Jag tycker iaf att man borde följa det.

2005-04-04 18:28:24
Tack wildpalm.
Som sagt så ser folk olika på betygsskalan, Scary miss Mary. Men det är väl egentligen inte så mycket att bry sig om? Tycker du det? Det är väl möjligt att vissa personer försöker höja medelbetyget, men de andra röstar väl bara för deras tycke.

2005-04-05 10:34:17
Registrerad: 2004-11-04
Jo det är självklart att alla ser olika på betygsskalan. Det är oxå det som är meningen. Men det finns ändå vissa riktlinjer när man betygsätter en film. Om man tar American Pie så har den fått oförtjänta femmor här. Jag menar visst den är bra, men av mig skulle den ändå bara få en trea, för det är inget mästerverk och det är en film som är gjord för att man ska skratta lite ett tag men mer är det inte. Hänger du med på vad jag menar, Shadowfax?

2005-04-06 08:22:10
Registrerad: 2004-04-04
Ja, jag hänger med totalt, Scary miss Mary. Och jag är rädd att jag också har satt sådana femmor, på filmer som kanske inte är värda det, dvs. de är inte extremt bra gjorda eller så. Vissa folk ser inte så bra på alla de små detaljerna, som man givetvis ska se på, foto, musik, allt. De ser bara på filmens helhet. Och röstar efter det.
Och som det sades i en annan tråd, så kan man ju påverkas lite av andras betygssättningar. Det kanske är därför t.ex. American Pie, har fått så höga betyg?

2006-01-03 19:24:45
wildpalm
Redaktör
Registrerad: 2004-02-17
Ser en tendens till att vissa användare sätter ettor på filmer bara för att sänka medelbetyget samt sätter femmor bara för att höja betyget. För att vara tvärtom helt enkelt. Troligen har ni inte ens sett en del av filmerna. Ni som känner er träffade ber jag lägga av med detta omedelbart innan ni stängs av från sajten.

Mvh
Markus
__________________________

Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.