Jag håller på göra en fakta film, och nu är det enda som återstår musiken.. Jag vet inte vad jag ska ha för låt, eller musik. Det måste ju såklart vara en lugn. Det är en trålig (hehe) film om vindkraftverk. Det är ett projekt jag fått på mig i skolan. Jag är inte bra på sånt här med film, och är ny här. Så jag frågar hjälp av er experter =) Tack på förhand! ![]() |
Något speciellt låttexten ska handla om? Eller den ska bara vara lugn? ••[KIA]$ñìP€r <-> Jºnn¥$têeÌ•• |
Då ska du ju egentligen ha nåt grymt ösigt, föreslår Nirvana - Smells Like Teen Spirit. ![]() Eller introt till Jumper - När Hela Världen Står Utanför, som faktiskt är med i en tv-reklam. Hälsningar, Victor Malm, Moderator |
Håller helt och hållet med dig VictorM, ösigt låter som en bättre idé. Vad sägs om någon låt med Soilwork eller In Flames? ••[KIA]$ñìP€r <-> Jºnn¥$têeÌ•• |
Testa http://home.foxtail.nu/fmrdb_listkat.asp
//Julmust~ Moderator & Skribent |
Men.. Den handlar ju om vindkraftverk, då är väl inte nirvana så passande kanske.. Jag fick med material till filmen, däribland en aktafilm om själva företaget som gjort vindkraftverket. Och då hade de sån där tråkig klassisk musik som typ piano eller något. Men det är ju ganska slött.. tycker jag iaf. Just nu som intro till filmen har jag introt till White lions låt; when the children cry. hehe.. den är ju bra iaf.. några fler förslag åp lugn musik som passa till vindkraftverk, det är svårt det här. jag har hållit på sökt o sökt men inte hittat något.. ![]() |
Soundtrack of Our Lives - In Your Veins. ••[KIA]$ñìP€r <-> Jºnn¥$têeÌ•• |
Jag gjorde en dokumentär om vindkraftsverk för några år sedan. Som vinjett använde jag Bob Dylans "Blowing in the wind". ![]() Vänliga Hälsningar, Kristoffer Örstadius, chefsredaktör Filmpunkten |
För att jävlas ska man ju ha nåt ösigt, vindkraftverk måste ju vara ett av de tråkigaste ämnen som finns. ![]() Hälsningar, Victor Malm, Moderator |
Tack tack Kristoffer Örstadius, jag ska höra på den låten så ska jag se om den passar in. Det är ju bra om det är en låt som handlar om vind också.. Eller nämner det.. Jag vet inte.. Jah.. Jag håller också med dig Victor Malm, vindkraftverk ÄR det tråkigaste ämne som finns att göra film om. Speciellt när de som filmat INTE KAN filma, heh... Men får man en uppgift så får man göra det bästa av det... Om den här filmen blir bra så får jag 5 i detta ämne ![]() ![]() |
>Önska mig lycka till.. I'll need it Lycka till! ![]() Vänliga Hälsningar, Kristoffer Örstadius, chefsredaktör Filmpunkten |
Ja, nu är filmen klar, det är bara låten som jag måste få tag i nu.. Heh.. Ska se.. Filmen är sammanlagt (exakt) 07.06.18 minuter lång =) Heh.. Men det är väl bra för den faktafilm, kanske inte, det mesta av filmen består av övergångar och intro och eftertexter =) ![]() Jag ska meddela senare, då de bedömt filmen, vad jag fick för vitsord. |
Hmm.. Alltså den där låten med Bob Dylan som du rekommenderade. Jag vet inte om den passa riktigt. Det låter mer som en sån där snyft låt, eller love-song. Jag är frustrerad, jag hittar ju ingen låt. Det får helt enkelt bli en klassisk låt med Mozart eller någe...![]() |
Jo, det är sant. Jag var lite ironisk. Jo, klassiska stycken är alltid passande. Är det förresten bara intro som du söker låtar? Klassiska stycken är ju också bra på så vis att de inte ofta inte är copyrightskyddade. Mozart tror jag inte är passande till filmer. Kolla Grieg, Carl Nielsen, Richard Wagner och Georges Bizet. Vänliga Hälsningar, Kristoffer Örstadius, chefsredaktör Filmpunkten |
Jag har redan ett intro till min film, eller det beror på vad man ser som intro.. I början av filmen så börjar jag med vad filmen heter sen lite fakta om vindkraftverken. under den tiden som de texterna kommer upp så spelas intro till låten When the children cry med White Lion =) Men sen när själva filmen börjar så är det tyst. Det är väl där som jag ska sätta in den klassiska sångdelen. Jag måste ju kolla upp hur lång den måste vara också. Ska se om skolan har något att erbjuda, de brukar ju ha såna där kassa skivor [Inlägget ändrat av Pulken 2003-10-29 07:16:45] |
Kia_Sniper.. En liten fråga Vad är Soundtrack of Our Lives - In Your Veins för något? *undra undra* ![]() |
Pulken: Det är rockmusik. Kanske inte heller så passande. Hälsningar, Victor Malm, Moderator [Inlägget ändrat av VictorM 2003-10-29 23:04:45] |
Soundtrack of Our Lives är en musikgrupp, In Your Veins är en låt. En väldigt skön ballad som jag säkert tror hade passat ![]() ••[KIA]$ñìP€r <-> Jºnn¥$têeÌ•• [Inlägget ändrat av kia_sniper 2003-10-30 12:28:49] [Inlägget ändrat av kia_sniper 2003-10-30 12:29:29] |
Victor M, just den låten, when the children cry, är inte så rockig. om du lyssnar på introt så är det bara gitarr, och väldigt lugnt. Den låten är annars bra och lugn.. Och just före han börjar sjunga så slutar "mitt" intro. Jag har ännu inte någon låt, men jag har en tillfällig, det är något klassiskt, Vivaldi tror jag.. jo.. Men det låter inte bra tycker jag.. Får se vad jag hittar på.. Jag ska experimentera på filmen nästa vecka till, sen ska jag försöka få filmen över till en vhs.. Läraren som ska ha den här filmen, som studiematerial, så ville ha den på vhs, och jag vet inte riktigt hur det ska gå til.. Skulle vart emklare på dvd tror jag.. Nåja.. Tjämpa tjämpa ![]() |
Det är väl på tiden att även jag hoppar in i den här tråden. Ska du ha nåt lungt så bör man ju hitta något bland alla möjliga klassiska som Kristoffer skrev, håller inte med till fullo över hans alternativ dock, Grieg och Nielsen kan vara bra, men de andra två tvekar jag något över. Pianomusik är ju nåhot som frekvent kan användas i alla typer av filmer, inte bara när det ska vara något lungt utan även vid stressande, otäcka scener. Chopin är väl den man främst kommer att tänka på när man tänker på pianomusik, du kan ju se om det finns nåt interessant av honom, annars eventuellt Prokofiev, även om det inte är piano. Men vad jag främst skulle kunna tycka vore passande är nog Bo Hansson eller Ralph Lundgren. Leta rätt på några låtar av dessa båda och se vad du tycker. Grey Havens av Bo Hansson, om jag inte minns fel, har till och med vind susande i bakgrunden. Annars finns det ett till alternativ som jag mycket väl kan tänka mig skulle fungera, TV-spels-musik. Jag antar att de flesta utesluter den här ideen genast och tänker enbart på pipiga mario-melodier, men det finns en del sidor (http://remix.overclocked.org och http://www.noubuouematsu.com) där folk har använt tv-spels-musik och gjort om till alla möjliga varianter, t.ex. techno och rock men även till piano (t.o.m. enbart piano på http://www.noubuouematsu.com) som säkerligen skulle passa mycket bra. Hoppas detta hjälper något /shoeman Moderator - www.filmpunkten.se [Inlägget ändrat av shoeman 2003-11-02 09:59:41] |
Där var det många.. Jag ska till biblioteket imorgon, jag ska se där om jag hittar någon spännande skiva att låna.. Tack så mycket för hjälpen av dig också ![]() |
NU har jag äntligen filmen klar. Den blev sammanlagt 7 minuter och 30 sekunder lång. När det gäller musiken så blev det som intro, introt till White Lions låt, When the children cry (gitarr spel), och sen under hela filmen blevdet Dune's låt ...in the end Jag orkade inte leta ännu mera, men nu är den äntligen klar. Nu återstår bara ett problem, det är hur jag ska få den från min dator till VHS.. Men det får någon annan fixa ![]() [Inlägget ändrat av Pulken 2003-11-04 10:36:50] |
Ja, snart ska jag få över min film från datorn till vhs, sen ska jag ge den till läraren och sen så ska jag få den betygsatt, och sen ska den läraren som ska få den, få se och begrunda.. Hoppas de gillar den.. hela 8 minuter blev den![]() |