Jo nu var det ju såhär, alla vi som har tillstymmelsen till filmsmak vet ju vilken film som är näst; GUDS STAD. Nej, detta påstår jag inte för att den är kritikerrosad, inte heller på grund av sympati eftersom den av någon – för mig ofattbar – anledning blev utan en sådan där guldgubbe som de tvunget ska dela ut varje år i Hollywood. Detta påstår jag eftersom GUDS STAD är ett gediget filmhantverk; klippningen, kameratekniken, vyerna, den sönderhackade kronologin, ljudet och musiken – allt är fulländat! Saker som att filmen har verklighets anknytning, att de unga skådespelarna nästan uteslutande är tagna från verklighetens Cidade de Deus (Guds stad) och det faktum att den antagligen kostade lika mycket att göra som Ben Affleck krävde i extra arvode för att säga en av filmhistoriens töntigaste och pinsamma repliker; ”Don’t take my wings!”, gör ju inte direkt filmen sämre. Eller kanske snarare bedriften att ändå lyckas göra en bra film sämre. Du kan inte förbise detta herr Olofsson! Snälla släpp nu taget om dina påkostade Hollywood-snyftisar, och följe med mig ut på lågbudgetsfilmernas ocean!
Haha din otuktade svammelkvinna. Du tror dig kunna film, men ack vad du bedrar dig! Sitta och glo på en seglivad film som Guds Stad är för mig menlöst. Kom inom på en kopp fika i dagarna så ska jag läxa upp dig! __________________________
Just make sure that you come back for the both of us, alright?
Guds stad må vara en välgjord film på alla sätt & vis men i slutänden är det ändå smaken som avgör vilka filmer man gillar. Personligen tyckte jag Guds stad var rätt bra, men smaken är olika. __________________________
Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.
Sätt ditt betyg på :Tack, du har nu betygsatt filmen!