Måste bara meddela att mina önskningar verkar ha infriat sig efter många års väntan. Vi som älskade Hajen kan känna oss lyckliga när nu äntligen Steve Altens suveräna roman Meg blir film av New Line. Det här blir filmen jag kommer se mest fram emot. Med dagens teknik kan det inte bli annat än bra. http://www.hollywoodreporter.com/thr/film/brief_display.jsp?vnu_content_id=1000874878 http://www.stevealten.com/meg_intro.htm [Inlägget ändrat av wildpalm 2005-04-13 22:16:36] |
Nu är du glad va?! Det ser ju lovande ut, och jag hoppas du har rätt. __________________________ Well, you know, the Dude abides. [Inlägget ändrat av The_Dude 2005-04-13 23:05:30] |
Hallå alla hajälskare! Har troligen inget med själva filmen att göra, men om effekterna ligger minst på denna nivå så kan det bli riktigt intressant. Se och njut!!! http://www.flowlines.info/vfxreel.html Mvh Markus [Inlägget ändrat av wildpalm 2006-04-06 10:30:03] |
Fy fasen vad coolt! Är verkligen ALLT datoranimerat? I så fall är det bara att konstatera att framtidens filmer kommer att göras i källaren... __________________________ |
Omg vad snyggt, detta ser ut att bli väldigt bra faktiskt. Intressant story som konstigt nog INTE påminner så mycket om Hajen, okej terrorisera Kaliforniens kust, men att den är uråldrig låter häftigt. __________________________ "Relax David. Open your eyes" |
Riktigt sugen på "Meg". När blir den av? Vågar man hoppas på hajen klass? __________________________ cstroMANIA |
2007 är det preliminära premiäråret. Den som väntar på något gott... __________________________ |
Ok, skall bli ruggigt intressant att få se resultatet som sagt... __________________________ cstroMANIA |
Visst var det snygga effekter, men tyvärr så ser man att det är datoreffekter och det förstör stämningen för min del. __________________________ |
Då tyckte jag precis tvärtom. Har inte sett ett beteende från en datoranimerad haj som sett så verklighetstroget ut tidigare. Stämningen är total för min del. Senaste gången jag längtat så här mycket efter något var efter att just ha sett cliffhangern på första säsongen av Twin Peaks och det var hela två veckor kvar tills säsong 2 skulle börja. [Inlägget ändrat av wildpalm 2006-04-07 09:19:52] |
Och nu får du vänta ett helt år Wildpalm ![]() Jag håller faktiskt med lite om datoreffekterna, det var snyggt men det förstör ändå filmen lite. Kolla liksom första Hajen filmen, med effekter hade den filmen varit vilken annan som helst. Mer imponerande om de lägger ner pengar på en verklig Haj, eller en Robot, än att de lägger tusentals dollar på effekter. Det första är mer uppskattat tror jag. __________________________ "Relax David. Open your eyes" |
Håller inte med överhuvudtaget. Inte i dagsläget. Det är definitivt datorerna som gäller. 1975 var det dock bättre att göra en hajdocka, mycket med tanke på att datorer nog inte användes så mycket. Jämför man spel som Pacman med nya Zelda som kommer snart ser man att utvecklingen har gått framåt. Tror inte alls att Sagan om ringen och Jurassic Park blivit lika snygga om de använt dockor och robotar. Är helt förbryllad över hur man kan säga att "datoreffekterna förstör" när det, i mitt tycke, aldrig tidigare sett så bra ut som det gör i den där lilla snutten. Skulle de slänga in en hajdocka 2007 hade jag gråtit. __________________________ |
Tycker att "hajarna" känns realistiskare än i hajen filmen, trots att den var ruggigt trovärdig och charmig första gången jag såg dem. I dags läget tycker jag att datorerna med all rätt tagit över maskerna, tyckte att "deep blue sea" var ruggig och välgjord, ser man till det här märker man inte av animationerna, iallafall inte om man letar fel. __________________________ cstroMANIA |
Animationer kan vara bra, men då måste dom vara absolut toppklass, för många ettor och nollor har en ruggig förmåga att förstöra annars hyffsade filmer.. __________________________ Kalles |
Jag håller med lite där Wildpalm, i den där filmsnutten så var det faktiskt snyggt, men man inte lyckas inte med datoreffekter i alla filmer, som till exempel Deep Blue sea som antagligen har de fulaste effekterna jag sett, visst är hajarna genetiska monster, men de ser fortfarande fula ut eftersom de lagts till med datoranimationer, och det ser man tydligt. I det här klippet så används ju snygga effekter och det ser troligt ut, men jag tycker de har överdrivit Hajarnas rörelser, de rycker så mycket i vattnet, det gör inte riktiga hajar, de brukar inte vara så där snabba. __________________________ "Relax David. Open your eyes" |
Fulaste effekterna lär väl ändå vara i någon av Matrix-filmerna, tror det är den andra.. __________________________ Kalles |
kalles: Då har du inte sett Gräsklipparmannen... __________________________ [Inlägget ändrat av Goliatbagge 2006-04-09 16:09:09] |
Hehe håller med om den Goliatbagge, eller Lost World (inte JP-uppföljaren). Nej jag kom på den värsta, tror det är Hajen 2 när de för första gången använder sig av datoreffekter, en bild på en haj som sakta rör sig mot kameran.. Brr. läskigt. __________________________ "Relax David. Open your eyes" |
Hajen 3 var det, skrattade analen av mig första gången jag såg den filmen, störtlöjlig ![]() __________________________ "Relax David. Open your eyes" |
En kul grej för hajfilmsälskare: http://youtube.com/watch?v=L_K76kCRT8g&search=jaws%205 __________________________ Vänliga Hälsningar, Markus Elfström, redaktör Filmpunkten |
Det var den sämsta teasern jag sett. Man fick inte ens se något från den riktiga "påstådda" uppföljaren. Kommer det ens en uppföljare, eller var detta HELT påhittat? __________________________ "The truth is out here" X-Fils |
ehm... jo det var påhittat. Men ändå lite kul kanske .. eller kanske inte __________________________ Vänliga Hälsningar, Markus Elfström, redaktör Filmpunkten |
Finns det fortfarande någon som missat Shark Attack 3? Jag har inte sett den, bara klipp från den, men den verkar hysteriskt spännande! ![]() klipp: från filmen: http://youtube.com/watch?v=aPvNxxekuWU&mode=related&search= http://youtube.com/watch?v=gT9NnSJY80Q&mode=related&search= http://youtube.com/watch?v=dLwerm17ES0 http://youtube.com/watch?v=VJFxjFjc9hA&mode=related&search= http://youtube.com/watch?v=oqO5OCAWAQ4&mode=related&search= ________________________ [Inlägget ändrat av Oskar_90 2006-08-16 01:42:12] |