Kan någon ingående förklara vad dettta egentligen är? __________________________ Dark,Darkest,Darko |
"Svarta komedier" är bara ett löst begrepp som innebär komedier med svart humor. Våldsam, burlesk stil utmärker. Vissa kallar Pulp Fiction för svart komedi. Flera av Polanskis filmaer, särskilt "Fearless Wampire Killers", räknas dit. Andra filmer är t.ex. "Dr Strangelove". Med Film Noir anses filmer från ca 41-56. Italienska Ossessione, köttets lust brukar räknas som föregångare och startpunkten räknas som "The Maltese Falcon". Andra räknar Citizen Kane dit. Och det är väl inte helt fel eftersom nästan alla fotografer i amerikansk) Film Noir hade Citizen Kanes fotograf som läromästare. Slutpunkten räknas som "En djävulsk Fälla" Också Orson Welles. Vissa hävdar en Estetisk stil som kännetecken. Men jag och andra tycker nog mest att det kan finnas vissa dramaturgiska likheter, samt är det framförallt en mycket svart livssyn. I Film Noirs dör alla inblandade, eller iallafall blir det olyckliga och upprivande slut. Film Noir är inte direkt en genre, mera en rörelse. Men också ett begrepp som blandas samman med andra. Ett nytt sci-fi begrepp(okej då 80-tals-begrepp) är ju t.ex. "Tech Noir" som T.ex. Robocop brukar sägas tilhöra. __________________________ Vatten urholkar stenen. Skitsnack urholkar hjärnan |