Hej Jag undrar bara vad du tycker kännetecknar en bra skådis. __________________________ "One Shot" |
Utseendet! ![]() Närå... en riktigt bra skådis ska kännas genuin och äkta i sitt agerande. Man ska verkligen känna för karaktären. Tre personer som visar överlägset agerande är Robert De Niro i Taxi Driver, Kevin Spacey i American Beauty och Nicolas Cage i Farväl Las Vegas. __________________________ |
Sean Penn i 21grams borde också räknas dit.Tom Hanks i Forrest Gump. En bra skådis ska kunna göra sin roll äkta.Man ska känna att han/hon inte bara spelar en roll utan är denna person __________________________ Dark,Darkest,Darko |
[Inlägget ändrat av Mr Blue 2006-09-08 19:03:57] |
jag tycker att man ska som ala andra säger, känna att skådespelaren 'blir' sin karaktär. en som är jätte bra på det är Johnny Depp. han är en mycket bra skådis. __________________________ [Inlägget ändrat av Mcwille 2005-05-10 13:56:20] |
Det viktigaste tycker jag är att en skådis kan spela många olika typer av karaktärer, gärna i olika genrer. Det finns massor med skådisar som spelar hyfsat bra men alltid samma roller. Då kan man aldrig riktigt komma upp till samma nivå och det blir dessutom ett problem efter ett tag då folk gärna känner igen en som en viss typ av person. Man får liksom en stämpel som är svår att sudda ut. __________________________ |
Jag tycker att vad som kännetecknar en bra skådis är ett bra skådespel. __________________________ |
En bra skådespelare visar aldrig att han spelar. När man ser henne/honom så tror man: Jaha, det är sån han är. Det är därför det knappt finns en enda bra skådespelare i Sverige. Man ser hela tiden att dom bara spelar. __________________________ Vatten urholkar stenen. Skitsnack urholkar hjärnan |
Jupp, håller med perjonzon. Att en bra skådis ska kunna göra sin roll äkta. Man ska känna att han/hon inte bara spelar en roll utan är denna person. Håller även med Wildpalm, att Kevin Spacey i American Beauty är ett utmärkt exempel. __________________________ andreaS™ |
Jag vill tillägga några andra mkt bra "acting performances" Jack Nicholson i The Shining Robert De Niro i Raging Bull och The Deer Hunter Christopher Walken i The Deer Hunter Marlon Brando i The Godfather __________________________ "One Shot" |
Jag tycker att en bra skådespelare ska kunna spela flera olika roller. Därför är Brad Pitt en av mina favoritskådespelare. Jämför hans roller i "snatch", "dom tolv apornas armé" och "sju år i tibet". Man kan ju knappt tro att det är samma snubbe! Och likväl känns han riktigt äkta i varje roll, som om han spelar sej själv. Motsatsen är ju t.ex. Bruce Willis som nästan alltid har liknande roller. Filmerna är kanske inte likadana men ändå. Det som skiljer hans roll i "sjätte sinnet" från hans roll i "die hard" är att han i den förstnämnde inte viftar med ett automatvapen och skriker YIPIIKAIEE MOTHERFUCKER i tid och otid (reserverar mej för eventuellt stavfel i denna mycket slagkraftiga oneliner). Detta är min uppfattning, ni får gärna rätta mej om ni anser att jag har fel. ![]() __________________________ If a mute tells a lie, does his mother wash his hands with soap? |
Angående svenska skådespelare så tror jag att det är mycket lättare för oss att se att en svensk skådespelare spelar dåligt än en tex. engelsk. För om någon pratar på svenska så lägger man ju märke till allting mycket mer och hör om det låter konstigt. Inom engelskan hör vi ju oftare "skådespelar-engelska" och "sång-engelska" än vanlig engelska. Därför tror jag att många tycker att utländska skådespelare är så mycket bättre. __________________________ |
Att han/hon kan göra rollen så den känns äkta. __________________________ Dark,Darkest,Darko |
Julia Roberts har gjort många olika roller och hon e bra i dom tycker ja men nästan alla hennes filmer är drama tycker ja __________________________ Skräck äger!!! IFK Norrköping äger upp te allsvenskan iår för oss!! Vi älskar Peking! Hata Rasism o Nazism!!! |
En bra skådespelare är vän den som i ena filmen spelar djävulen själv och man tror att han är det, och i nästa är en hel-ylle-pappa och lika trovärdig i den rollen. Jag tycker om Robert de Niro och Jack Nicholson, men dom har samma rollfigurer nästan jämt och då undrar man ..., spelar dom alls? Stellan Skarsgård i "Den enfaldige mördaren" är för mig en suverän skådespelare. Det finns en dansk också ..., han som i "Italienska för nybörjare" spelar den tafatte servitören Jörgensen, (tror jag han heter), den mannen spelade i tv-serien "Taxa" en bufflig chaufför och man trodde knappt sina ögon. Va ?! Var detta samma person? Otroligt. Då, blir man impad. ![]() Han heter Peter Gantzler. __________________________ [Inlägget ändrat av Elisabet 2005-06-15 18:09:40] |
En bra skådespelare tycker jag helt enkelt är någon som är övertygande i sin roll.. tex peter haber som gör både sunes sommar och hamilton.. pacino som gör både tony montana i scarface och "lefty" i donnie brasco.. antar att dom flesta får ett "ansikte" för en viss typ av roller och därför har svårt att få visa vad dom kan genom att medverka i helt olika typr av filmer.. en favorit hos mej är ju Steve Buscemi som verkar göra ungefär det han blir tilldelad, och han gör det alltid så grymt bra.. __________________________ ”Jag ogillar dina åsikter, men är beredd att dö för din rätt att få uttrycka dem.” -Voltaire [Inlägget ändrat av Oogie 2005-06-15 21:13:27] |
Jim Carrey, där har vi en riktig skådespelare. Han kan verkligen spela allt. Tänk igenom alla roller han har gjort och hur bra han har lyckats. Nejmen han är faktist en riktigt grym skådespelare som jag alltid kommer att imponeras av. Och därmed säger jag tack för mig. __________________________ andreaS™ |