När jag sent igår kväll letade igenom imdb så kom jag fram till Jack Nicholson efter ett tag. Jag tittade då på hans "awards & nominations" och han hade en himla massa som han förtjänar. Men inte ett piss från The Shining. Enligt mig så är det den han spelar bäst i...den och Gökboet, men den har inte med saken att göra.. Hur som helst, jag klickade på länken till "The Shining" i ilska för att se om oscarjuryn gjort några fler grova misstag. Då hittar man ju att The Shining inte fått en enda Oscar nominering men att både Stanley Kubrick och Shelley Duvall fått en varsin "Razzie award", en award för de sämsta prestationerna på året, Kubrick för "Worst director" och Duvall för "Worst actress in a leading role". Hur i helskotta kan det stämma tänkte jag?...Visst, Duvall kanske inte spelade som en gud, men inte fasiken var det dåligt iaf. Kubricks Razzie blev jag betydligt argare för, En av världens genom tiderna BÄSTA regissörer ska inte få en Razzie award, han gjorde absolut inte ett dåligt jobb i regissörsstolen till The Shining, tvärtemot, han gjorde en jäkligt bra prestation. Finns det nån där ute som instämmer med mig? Jag tycker VERKLIGEN att Jack Nicholson var VÄL värd en nominering till en Oscar för "Best actor in a leading role", jag är dock inte säker på att han spelade bättre än Robert De Niro i Raging Bull som vann det året men han var väl värd en nominering. // tie-fighter __________________________ "One Shot" |
Ja, The Shining brukar listas som en av de mest lyckade skräckfilmerna någonsin, så den har förtjänat mycker mer än den fick. __________________________ |
Mm, håller med. __________________________ |
Visserligen gammal tråd men jag måste säga att jag tycker Duvall inte alls gör någon vidare bra insats. Hennes repliker och reaktioner känns allt som oftast onaturliga. Att Kubrick fick nomineringen känns lite mysko. __________________________ Impressive, most impresive. |
Hur kan du kalla den ett mästerverk om du inte gillar insatserna? __________________________ If fish rises, it does. If not, it doesn't |
Sannerligen konstigt. Borde verkligen kammat hem en del. __________________________ cstroMANIA |
Jag har inte heller fått en Oscar, och ni jiddrar om The Shining, näärå.! __________________________ "Ezekias förkärlek till skolan" - nästa stora projekt ![]() |
Men du fick en Carlström statuet, det måste väl väga tyngre i pris skåpet? __________________________ cstroMANIA |
Det är just därför jag inte bryr mig om Oscarn Carlstrom __________________________ "Ezekias förkärlek till skolan" - nästa stora projekt ![]() |
Filmen är ett mästerverk, för allt övrigt är strålande. Men just Duvall visar brister i sitt skådespeleri, tycker jag.. __________________________ Impressive, most impresive. |