Någon som vet hur man uttalar hans namn. Är det typ Evan? Eller typ Euan? __________________________ Dark,Darkest,Darko [Inlägget ändrat av moderator wildpalm 2006-02-17 22:54:48] |
Mycket intressant fråga, perjonzon...![]() Själv har jag alltid sagt Euan, men om det är rätt är ju en annan sak. __________________________ -If I keep making this face... will it get stuck that way? -Uh uh. As a matter of fact, some people make a very good living that way. Ur: "Liar, Liar". |
Det är Evan... eller Ävann MackGräggårr, om du fattar vad jag menar... ![]() __________________________ Well, you know, the Dude abides. |
hehe....det har jag oxå verkligen funderat på! Så det är Evan alltså....? __________________________ "Everyone want´s to be found" |
Jag har alltid utalat det 'Euan' men 'Euan' är ju faktiskt ett namn så då borde 'Euan' utalas 'Euan' och 'Ewan' utalas 'Evan'. Hänger ni med? __________________________ "One Shot" |
tie-fighter: Vem heter "Euan", med den stavningen? Jag har då aldrig sett att det finns ett sådant namn. Jag blir lite nyfiken på vad Dude grundar sitt tvärsäkra svar på...? ![]() Ett annat klassiskt uttals-problem är väl Matthew McConaughey. Säger man "Mackånnahej" eller mera "Mackånnahjuu"? __________________________ -If I keep making this face... will it get stuck that way? -Uh uh. As a matter of fact, some people make a very good living that way. Ur: "Liar, Liar". |
tessan81: här har du några skådisar som heter Euan; http://imdb.com/find?q=euan;tt=on;nm=on;mx=20
jag tror att hans namn utalas "Mackånnahjuu" __________________________ "One Shot" |
Tror varken eller för själv har jag alltid uttalat det Mackånnahi. ![]() Definitivt inte Mackånnahjuu. Det motstrider isåfall allt jag lärt mig om engelska språket. Men vid närmare eftertanke låter Mackånnahej inte helt fel heller. Det kan mycket väl vara det korrekta. [Inlägget ändrat av wildpalm 2005-05-25 22:27:49] |
tie-fighter: Ok. Jag är inte bekant med någon av dessa Euan's så då har namnet gått mig helt förbi. ![]() wildpalm: Se där...Det här problemet börjar ta oanade proportioner. ![]() __________________________ -If I keep making this face... will it get stuck that way? -Uh uh. As a matter of fact, some people make a very good living that way. Ur: "Liar, Liar". |
tessan: jag är säker på min saj för jag har hört folk säga hans namn så många gånger i tv och dyl... Men jag hade själv problem med Evan, viste inte heller hur det skulla vara först. __________________________ Well, you know, the Dude abides. |
De uttalas Euan....ialf är det så som flera har sagt, t.ex oprah, nicole kidman och elton john... __________________________ |
Det uttalas Euan. __________________________ But if you just put some hart in the game, there's nothing you can't do.. |
Matthew McConaughey tror jag uttalas: Mätthjuv Mackonnagii __________________________ -Do you want to know how i did it? -This is how i did it Anton: I never saved anything for the swim back! - Ethan Hawke Gattaca |
På engelska är v och w överhuvudtaget inte samma bokstav, att uttala det Evan är alltså uteslutet. Euan ska det va. På tal om uttal, vad har hänt med hans dialekt? __________________________ |
kanske bara acklimatiserat bort den efter tio år i hollywood? kolla på dolph lundgren eller victoria silvstedt.... att uttala det [v] är helt fel, bokstaven w blir mer [ua] (tänk; wild), så [euan] blir väl det ganska rätt. mcgregor e rätt lätt att utalla, frågan är om man ska utala det amerikanskt eller skotskt... __________________________ det är viktigt att inte släppa iväg gais för långt... |