Forum » » Filmdiskussion » Två Tornen- Extend Edition   Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.        Två Tornen- Extend Edition 2003-11-27 13:58:01
Registrerad: 2002-11-25
Hejsan. Igår var det som sagt äntligen dags att kunna inhandla Sagan om de Två Tornen- Extended Edition. Jag köpte den samma dag och har redan sett igenom extramaterial samt filmen.

Jag är inte helt imponerad. Det 42 minuter långa extramaterialet var mycket bra- ibland. Extrascener med Saruman och Ormtunga var mycket bra, likaså Isengårds fall, scenen med Faramir, Boromir och Denethor, koversationen orcher/Uru-Kaih och relationen Enter-Merry, Pippin, dock kunde de gott bespara scenerna med Aragorn och Eyowen, de var riktigt tråkiga.

Extramaterialet hade väl samma struktur som förra Extended, helt ok, men inget man jublar för. Någon annan som sett allt detta? Er åsikt?
/ Claes Olofsson
Moderator på www.filmpunkten.se

[Inlägget ändrat av Olofsson 2003-11-27 14:07:01]
  2003-11-27 15:05:46
Bizzy
Registrerad: 2003-11-23
Tänker inhandla den lagom till jul.

/B
  2003-11-27 21:54:09
pillan
Registrerad: 2003-11-24

Jag ska vänta till nästa år att köpa den. Kommer att köpa boxen,de ändrar ju hela tiden  på filmerna.
  2003-11-27 23:00:07
Pedda
Registrerad: 2002-11-28
jag kommer göra som pillan

Pedda
  2003-11-30 20:32:04
Marion
Registrerad: 2003-09-07
Jag ska också inhandla den snart, hur mycket kostar den?

"That there is something good in this world, Mr Frodo, and it´s worth fighting for."
  2003-12-01 09:03:01
Registrerad: 2003-11-11
Precis som i Sagan om ringen - extended version, så kommer historian mer till sin rätt i denna versionen, mer av allt, underbart. Håller inte med Olofsson när han säger att scenerna med Aragorn och Eowyn är tråkiga, alla dessa detaljer gör filmen bättre och gör den mindre actionbetonad, vilket jag tyckte var trist med bioversionen.
  2003-12-01 18:02:27
Registrerad: 2002-11-25
Den kosar cirkus 380 kr. Vad jag inte kan förstå eco är när du talar om Aragorn-Eyowen. De scenerna kunde man använt till betydligt viktigare. Jag förstod mycket mer om Boromir då man fick se scenen med han, Faramir och Denethor. En sådan scen kan förklara mycket. Aragorn-Eowyn var riktigt tråkig eftersom den inte gav något givande i förhållande till ifall man vill lära sig mer om filmen. Då Eowyn serverade Aragorn mat tycker jag var helt onödigt.
  2003-12-01 18:26:02
pillan
Registrerad: 2003-11-24
Det är därför dem tar bort"onödiga" scener.
  2003-12-02 15:31:11
Yodine
Registrerad: 2003-03-17

Jag måste säga att jag föredrar den förlängda versionen framför bioversionen. I den här var det mer "mänskligt" eller vad man ska säga. Det är fler scener med glimten i ögat och sådant föredrar jag. Klar förbättring måste jag säga.

Jag tycker att det är bra att man följer upp det där när Legolas och Gimli räknar hur många fienden de tagit kål på. Det är så så i boken så det är kul att de tar upp det.

Jag tänkte också på kommertarerna. Jag har bara sett (lyssnat) på när skådespelarna pratade men jag tyckte precis som med förra att det är väldigt kul att lyssna på vad de har att säga om skapandet av filmen. Sedan är det ett plus att Craig Parker fick vara med både bland kommentarerna och dokumentärerna. I förra fick han inte vara med och då tyckte jag att det kändes lite mobbing... I och för sig var det väl fler som inte fick vara med men jag reagera mest på att inte han inte fick vara med. (att jag även reagerar är att han inte heller har fått vara med i någon av alla dessa böcker om filmerna men nu fick han i alla fall vara med, och i rörlig form)

En annan sak rörande kommentarerna. Jag måste säga att Elijah Wood, Sean Astin och Andy Serkis var ganska jobbiga att lyssna på. Det kändes som om det bara pratade i munnen på varandra och det blev irriterande i längden.
  2003-12-02 18:29:20
Registrerad: 2002-11-25
Håller med Yodine, förlängda är helt klart att rekommendera. Jag tror att många som tycker BIOversionen är en smula seg kommer att ändra sin uppfattning. Dock tycker jag Jackson ej har lyckats helt med att göra mittendelen av filmen så rafflande som jag hoppats på. Mittendelen är fortfarande filmens stora ackileshäl. Nej, skulle han varvat ned lite på Eowyn/Aragorn och specialiserat sig lite mer på Saruman och Faramir i mitten skulle det nog bundits samman bättre med slutet. My opinion.
  2003-12-02 21:43:34
johan084
Registrerad: 2003-10-31
Visst är förlängda bättre, något närmare originalet i alla fall. Men får ändå ett mindre vansinnesutbrott på Peter Jackson varje gång jag ser LOTR eller TTT p.g.a. alla ändringar han gjort.   Hoppas han inte gör bort sig lika mycket mycket i Konungens Återkomst.
Tycker inte att någon av filmerna är dåliga (får 8 av 10 i betyg av mig trotts alla idiotiska ändringar).
  2003-12-03 10:12:17
Registrerad: 2003-11-11
Olofsson: Vad gäller Aragorn/Eowyn-scenerna så tycker jag fortfarande att historien kommer mer till sin rätt med dem inkluderade. Jag antar att du fortfarande inte heller har läst böckerna, gör det, och läs dem på engelska som du sa att du skulle göra(i forumet LoTR, Bok eller Film). Jag tror att du då både kommer att hitta en massa nya saker att störa dig på och uppskatta med filmerna samt att byta åsikt vad gäller en hel del angående handlingen/klippningen.
  2003-12-03 13:25:27
Registrerad: 2002-11-25
Mycket möjligt som du säger eco. Jag ska läsa böckerna på engelska efter jul. Men för en person som ej läst böckerna och alltså därmed inte har något vetande kring dem tycker jag att det blir drygt med scenerna Aragorn-Eowyn, men som sagt jag kanske ändrar mig då jag läst dem.
  2003-12-03 15:31:33
sofiie
Registrerad: 2003-11-06
Håller med Bizzy, ska inskaffa det lagom till jul.
SHIBBY
  2003-12-16 11:16:49
Registrerad: 2003-11-11
Ett tips för den som gillar filmerna; Titta på extramaterialet, det finns en massa godsaker med där som inte kom med i filmerna.
  2004-01-01 14:53:56
EX_con
Registrerad: 2003-12-31
Ja har den... den e skitbra har suttit tre dagar i sträck å tittat
  2004-01-05 08:34:39
Registrerad: 2003-11-11
Faan vad häftigt, var fick du tag på tre-dagars versionen???
  2004-01-05 19:00:21
ZeB
Registrerad: 2004-01-04

Jag måste också säga att den förlängda versionen knyter ihop filmen på ett mycket bättre sätt, istället för att bara kastas mellan olika actionscener, så får man veta lite mer om de olika karaktärernas bakgrund vilket gör dem ännu mer levande. Vad gäller scenerna mellan Eowyn och Aragorn, så tycker jag visst att de har ett existensberättigande och tillför historien mer själ... Bäst äör ändå scenerna med Faramir och Boromir, här får man äntligen förståelse för Faramir och vilket dilemma han ställs inför när han ringen inom räckhåll. Detta tycker jag inte alls framgår i den klippta versionen... Längtar redan efter den oklippta ROTK versionen!
/ ZeB
Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.