Forum » » Övrig diskussion » Övernaturligt   Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd. [1] 2 3 4 5 6 >        Övernaturligt 2005-07-12 21:24:24
Registrerad: 2004-10-07
Här kan man snacka om övernaturliga saker t ex som Blair Whitch finn hon på riktigt?Eller sjöodjuret i Loch Ness och andra övernaturliga saker.Kan ni några övernaturliga fenomen?

2005-07-12 22:18:43
Registrerad: 2005-07-08
Jag gillar filmen Poltergeist.. sånt är läskigt och det finns många som tror att det verkligen existerar. Man blir rätt uppskrämd efter att ha sett videoklipp på tv inskickade av folk som tror sej ha en poltergeist i sitt hem..

2005-07-12 22:42:18
Kuroi
Registrerad: 2005-05-31
tycker det är kul att se såna videoklipp, blir inte direkt uppskrämd av det dock.

Hur många tror på tomten här?

2005-07-12 22:45:59
Registrerad: 2005-07-08
Nja, riktigt så bakom är jag inte. Men skulle va kul och se nån skräckis om tomten, finns det?

2005-07-12 22:57:52
Registrerad: 2004-02-21
Här kan ni ju roa er en stund http://www.unexplained-mysteries.com/

2005-07-12 23:17:01
Registrerad: 2005-07-08
Kom på en annan övernaturlig grej som jag tycker är rätt spännande.. Telekinesi, förmågan som Carrie i filmen med samma namn har. Någon som vet fler BRA filmer där telekinesi är inblandat?

2005-07-12 23:38:24
krillan
Registrerad: 2005-07-08
jag tror inte på nåt ut av dessa övernaturliga myter, men blair witch har jag börjat intressera mig för, vet inte varför, e väl för att hon e så mystisk, den enda "mördaren" som inte visar sig i filmen om d ens e hon som ligger bakom attentaten, alltså i filmen då. men har dem ungdomarna funnits på riktigt? nån som vet? för i 2an när dem  tältar vid ruinerna av d gammla huset där 7 barn dog, det var inte häxan som dödade dem, det var en man som hette Rustin Parr, det hände 1941, han såg henne i skogen och efter d hörde han hennes röster i huvudet som sa att han skulle döda dem och sen erkänna allt för att hon skulle låta han vara ifred, men man kan även läsa på blairwitch.com om mystiska grejer som man tror hon ligger bakom ända bak till 1709, så hon e ju en gammal legend men det e ju spännande. kan inte just nu komma på nån annan övernaturlig grej som jag undrar över!
hoppas ni orkar läsa o att jag inte skrev allt för huller om buller!

2005-07-13 00:35:05
tie-fighter
Registrerad: 2005-02-16
Kuroi: Vadå "tror ni på Tomten?" Det är som att säga "Tror du på Robert De Niro?". Man kan ju inte fråga en sådan fråga om någon som finns.

"One Shot"
[Inlägget ändrat av tie-fighter 2005-07-13 00:35:23]
[Inlägget ändrat av tie-fighter 2005-07-13 00:35:39]
  2005-07-13 00:51:03
v_Depp_v
Registrerad: 2004-02-03
när jag hör övernaturligt blir jag nyfiken. och det beror på att jag tror på allt som hör det övernaturliga till. spöken, andar, häxor m.m. så om ni har nån bra story, mejla gärna mig, för jag har några bra storys själv.

”You think you know... what's to come... what you are. You haven't even begun.”
  2005-07-13 10:28:48
Registrerad: 2004-10-07
Kan du skriva dom här då?Utanför min hemstad Norrköping ligger det ett slott som heter Löfberg eller något där säger dom att det spökar.Dom säger att dom har hört allt möjligt och sett också, men jag vet inte.

2005-07-13 12:20:57
Registrerad: 2004-02-21
Jag vet inte om man kan kalla det övernaturligt men jag har drömmar om platser och händelser som senare inträffar.

Senast i helgen inträffade en sådan händelse. Var på en sammankomst med Djurens Rätt och vi grillade på lördagskvällen. Jag sitter och tittar in i glöden av den eld vi har tänt när minnet av en dröm dyker upp i huvudet. Jag har samma bild av drömmen i huvudet som jag ser framför mig. Hur glöden, grillplatsen och sjön ser ut, allt är identiskt med min dröm. Jag har inte ansikten på alla som sitter runt elden, men några av dem är samma personer jag har drömt om men inte har träffat tidigare. Även samtalet som pågår av dem som sitter tillvänster om mig är samma...jag vet vad personerna kommer att säga.

Detta "fenomen" dök upp någon gång i högstadiet och då skrämde det mig, men nu är jag van vid det och inträffar titt som tätt. Jag vet inte om man kan förklara dett med déjà vu, kanske det är "It's a glitch in the Matrix. It happens when they've changed something."

2005-07-13 17:13:59
Registrerad: 2004-10-07
Okej coolt ser du typ saker innan de händer?

2005-07-13 17:34:51
Registrerad: 2004-02-21
Jag drömmer dom, och när jag drömmer dom så vet jag att det kommer att hända.

Jag hade en sådan dröm om en trafikolyka på väg hem från jobbet för några år sedan. Vi pratade om det i bilen och jag berättade om min dröm. Jag visste exakt var den skulle inträffa, hur många bilar som skulle vara inblandade och var bilarna skulle stå efter olyckan. Dock fanns inte räddningsfordomen med, men det gjorde dom när vi åkte för bi. Olyckan inträffade flera månader senare och mina samåknings vänner kom ihåg vad jag hade berättat och de blev lite uppskrämda...

I vanliga fall när jag har berättat om drömmarna har de aldrig inträffat förän vid just det tillfället.

2005-07-13 17:38:51
Registrerad: 2004-10-07
Okej det skulle vara coolt att drömma om saker som skulle hända!men rykten om övernaturliga saker som typ Loch Ness, är det någon som tror på Loch Ness odjuret eller Storsjö odjuret?

2005-07-13 17:58:29
no_one
Registrerad: 2005-06-06
Jag har för mig att det är bevisat att det va en bluff det där me Lockness... nån som hört det också?

Blood is life
  2005-07-13 21:05:24
Registrerad: 2004-10-07
Bara att den äldsta bilden av odjuret var fejkat, sen har jag inte hört mer men den bilden har använts i nästan alla böcker och sånt om odjuret.

2005-07-13 21:56:35
Registrerad: 2005-04-05
Det finns ju en anldning till varför vi människor är intresserade av de övernaturliga och det mystika.
Både gamla legender som nån nämner här,Blair Witch-häxan,Loch Ness odjuret.Sen har vi myter om Bermunda-triangeln,UFO,varulvar med mera.Finns det utomjordingar?Listan äver frågor som inte männsikligheten kan svara på kan göras lång och man ska väl inte stirra blint på saker man sett eller hört.Det finns i regeln alltid två sidor av de flesta övernaturliga fenom.
Det är nog sökandet efter svaren vi finner spännande,själva svaret lär vara ganska ospännande.

Ananrs personligen har jag väldigt svårt att tro åp legender,myter eller vandrings sägner för de har med 99% blivit ändrade på vägen fram till mitt öra vilket gör t.ex. Loch Ness eller Blair Witch-häxan extremt svårt att tro.

2005-07-14 11:57:58
Registrerad: 2004-10-07
Vad är Bermunda triangeln?Och ja tycker det är väldigt spännande med de där berättelserna.Är det någon som har hört något om att Big Foot finns?

2005-07-14 12:33:07
pillan
Registrerad: 2003-11-24
Det är klart att Big Foot finns och snömannen.
Hehe.
Det finns ju bilder på dem.

pillan , pillis pernilla  är mitt namn
  2005-07-14 13:19:16
Registrerad: 2004-10-07
Okej intressant med sånt där tycker jag!men vad var Bermunda triangeln?jag är intresserad av olika stammar sm lever i djungeln också som typ kannibal stammar.

2005-07-14 14:38:08
Registrerad: 2005-04-05
Bermunda triangeln är en del av Atlanten utanför amerikas kust om jag inte missminner mig.Där har en par båtar försvunnit spårlöst.Antligen beror allt på att vattnet beter sig konstigt men det finns dem som hävdar att det e utomjordingar som har gjort det,vissa att det är en öppning till en annan värld och vissa att det e öppningen till Atlantis eller Eldorado

Snömannen måste helt enkelt vara en utmärkt bluff eftersom folk tror på honom.

[Inlägget ändrat av perjonzon 2005-07-14 14:39:53]
  2005-07-14 14:42:07
Registrerad: 2005-04-05
Den sida kanske kan mäta några av er.

http://paranormal.se/ __________________________

2005-07-14 15:14:31
tie-fighter: Tror du på tomten? Och flygande renar? :p

Angående Loch Ness så är det "bevisat" att den inte finns. Om man nu kan kalla det så.
Hittade en underlig sida som handlar om mytiska djur och legender, Loch Ness är en av dom som kommer upp. Det finns en hel rad med folk som tydligen sett vårt kära Loch Ness djur och tagit foton... Tyvärr är det inte så bra kvalité av fotona, så man kan inte se om det är riktig vara eller inte.
Det har även förekommit en del diskussioner där man säger att Loch Ness inte finns, och det är mycket riktigt bevisats.. eh.. ett antal gånger (om de som gjort sidan är ärliga), ändå kommer det upp nya snubbar med nya bilder på Loch Ness.. Givetvis är det dålig kvalité på de bilderna med.. (Vi har en rad dåliga fotograförer här, de kan nog lära sig handskas med en kamera innan de ska våga uttala sig om att Loch Ness finns!)
I alla fall.. Det verkar ju som om Loch Ness inte finns, då ingen kan hitta djuret på vare sig det ena eller andra sättet, det är bara turister med dålig kameravana som får syn på Loch Ness..
(Det här var också ett väldigt onödigt svar från min sida... http://user.bahnhof.se/~wizard/gust03/okandadjur_johnstons_bilder.html ger er säkert det svar ni vill ha).

Jag tror inte på Loch Ness eller några andra sjöormar, såvida jag inte får syn på dem själv. Andra saker kan jag dock tro på, som megalodon, spöken etc. Det händer en del underliga saker ibland.. så vem kan förklara det, när ingen levande själv, utom en själv, är i närheten?

[Inlägget ändrat av Shadowfax 2005-07-14 16:20:40]
  2005-07-14 20:40:21
Foruminlägg: 1998
Det där med Bermudatriangeln är intressant och har fascinerat mig länge. Jag skrev ett specialarbete på gymnasiet om just Bermudatriangeln och det som är skrämmande är att det inte bara är "ett par" båtar som har försvunnit, utan sedan man började föra statistik år 1851 har över 8 000 människor försvunnit i detta område. Och det är inte bara båtar, utan även flygplan.

Det finns en hel del spekulationer kring vad som egentligen händer. Det finns historier om portaler till nya dimensioner, temporära svarta hål, tidsrubbningar, UFO:n m.m. Men även "vetenskapliga" teorier finns, bl.a. metangas-teorin (gigantiska gasbubblor som strömmar upp från havsbottnen, vilket försämrar havsytans bärande egenskaper).

Sedan finns givetvis åsikten att det helt enkelt inte finns något mysterium att lösa, utan att händelserna helt enkelt är "naturliga" olyckor i dåligt väder och att vissa "mystiska" försvinnanden har överdrivits.

2005-07-14 21:49:44
Registrerad: 2004-04-04
Jag är ju inte den personen som tror på UFO:n och allt annat du räknade upp, Goliatbagge.. Jag skulle gissat på att det varit naturliga olyckor, det är bara det att 8.000 låter så otroligt mycket, vad kan det finnas där som förklarar alla försvinnande? Vet du något om att det är "olyckor" runt om den platsen med? Eller är det bara i det området? Det verkar ju isof väldigt mystiskt.
(Någon som vill följa med mig dit och kolla upp saken?)

2005-07-15 11:04:27
Registrerad: 2004-10-07
Är det någon som vet något om Big Foot?Ja skulle vilja åka och forska om såna här saker det är spännande.

2005-07-15 14:37:15
DuskBringer
Registrerad: 2005-05-17
The_Dude
Utifrån ditt nickname och dina inlägg om hur du drömmer saker som sedan inträffar har jag kommit fram till följande:
Ta det lite lugnt med haschpipan nästa gång ni är ute och grillar

Det stod en gran i skogen... SKÅL!!! (skånsk snapsvisa)
  2005-07-15 14:42:15
Registrerad: 2004-10-07
man behöver inte va hög för att drömma bara för att du brukar de!han kanske kan det endå och de e vell roligt.

2005-07-15 14:44:36
DuskBringer
Registrerad: 2005-05-17
Haha! Du är rolig du.

Det stod en gran i skogen... SKÅL!!! (skånsk snapsvisa)
  2005-07-15 14:47:48
Registrerad: 2004-10-07
aa de vet ja.men gå in på listan som någon föreslog stod om massa sjöodjur där som de hade bevisat var verkliga ja lärde mejj ganska mkt!

2005-07-16 21:10:32
Syftade du på den sidan jag skrev? Om Loch Ness? :p

2005-07-16 21:36:21
Registrerad: 2004-10-07
Ja precis, jättebra tips!Tack så mycket Shadowfax.det stod saker om Snö-mannen Yeti och alla Big Foot i USA också och alla sjöodjur i hela världen.Är det någon som vet någon bra sida på svenska om Bermuda Triangeln?

2005-07-16 21:57:00
Registrerad: 2004-04-04
http://www.ufo.se/fakta/artiklar/bermuda.shtml . Om Bermuda Triangeln. SFN, om sidan inte är bra (har inte läst igenom allt), så gå in på google och sök. Eller en annan söksida om du vill, det finns en massa..

2005-07-16 22:00:51
Registrerad: 2004-10-07
Okej, jag har försökt men det har inte gott så bra men tack så mycket!

2005-07-16 22:17:10
Foruminlägg: 1998
SvenskaFilmNörden: http://www.bermuda-triangle.org/ är en innehållsrik och intressant sida om Bermudatriangeln. Känns väldigt rörig, men som sagt, innehållet är det inget fel på. Sidan är dock på engelska.

Shadowfax: Jag vet faktiskt inte om det förekommer fler dokumenterade "olyckor" än vanligt i området. Det man hör talas om och som tas upp överallt är ju försvinnandena...

2005-07-16 23:16:16
Registrerad: 2004-04-04
Goliatbagge: du har ju rätt.. det är bara "det värsta" som ska publiciteras... Om något händer utanför området får det (såklart) inte så mkt uppmärksamhet.

2005-07-16 23:57:59
Registrerad: 2004-10-07
Jag kollade på den svenska sidan och dom hade logiska förklaringar till de flesta försvinnanden.Tack för tipset om den engelska sidan Goliatbagge!

2005-07-17 02:10:26
Registrerad: 2004-04-04
SFN: är du ätte intresserad av övernaturligt eller vad vi ska kalla det?

(era nattsovare.. lämnar mig ensam här va)

[Inlägget ändrat av Shadowfax 2005-07-17 02:47:42]
  2005-07-17 11:10:10
Registrerad: 2004-10-07
Ja jag är jätte intresserad av allt övernaturligt och sen är jag intresserad av mördare,gäng,ritualer och olika religioner också.Och jag väntade på att du skulle svara men det var ingen som svara den första timmen så ja logga ut.

2005-07-17 11:35:16
Foruminlägg: 1998
Shadowfax: Sedan är det tydligen så att de ibland tenderar att "dra ut" området, så även försvinnanden utanför triangeln ska hamna i statistiken. Varför det just måste vara en triangel är också märkligt.

Tittar man på den här sidan http://www.cat.cc.md.us/~mpowers/tmbt.html så börjar man tvivla på om det verkligen finns något mysterium att lösa. Det ges dock väldigt lite information om var de fått tag på uppgifterna, från vilket årtal det gäller etc.

Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd. [1] 2 3 4 5 6 >