Jag har för mig att jag har läst att den engelska kommer typ nu men dom som väntar på den svenska versionen dom får vänta ända tills november månad innan man kan köpa den tråkigt nog.. __________________________
Vad menar du med ordet "vänta", Hollyman? Det vore ju lite tragiskt om de faktiskt bara väntade. De översätter väl boken? Skulle knappt tro att de hunnit med det redan.. Såvida de inte.. började innan J.K. Rowling var klar.. __________________________
Put some excitement between your legs, ride a horse.
Jag menar bara att dom som väntar på den svenska versionen av boken som kommer i november får vänta mycket längre efterssom det tar längre tid för den att komma ut efterssom dom måste översätta den först... dom håller säkert redan på med det men fanns det ingen artikel på aftonbladet för några dagar sen om harry potter boken??... kolla på deras hemsida. __________________________
Jag bryr mig inte, jag kan vänta hur länge som helst, kommer läsa den när den kommit ut i biblioteken, då jag redan har investerat på den engelska delen. Jag undrade bara vad du menade med "väntade". Det verkade som om de bara.. ja.. väntade, om du förstår? __________________________
Put some excitement between your legs, ride a horse.
Jag har inte läst Harry Potter-böckerna och vill gärna veta en sak av er som gjort det: Vari ligger böckernas storhet? Vad är anledningen till att just detta böcker säljs i massupplagor? Det vore kul att få reda på vad som har fångat er, och gör er "tvingade" att köpa just dessa böcker. __________________________
"A man's best friend is his mother." Norman Bates, "Psycho"
Jag läser Harry Potter (och andra fantasyböcker) för att jag älskar den "andra världen". Det finns en mängd olika saker där som inte finns i den verkliga världen.. Och jag tycker inte riktigt det här livet är bra, så jag gillar att omslukas av sådant som inte är verkligt och drömma bort mig från den här idiotiska världen vi lever i. Antar att det är största anledningen att jag läser fantasiböcker.. Men Harry Potter är ju också så otroligt bra. Alla i böckerna är så otroligt charmiga och det händer en massa saker så man knappt kan lägga ifrån sig boken ens.. __________________________
Put some excitement between your legs, ride a horse.
Ursäkta, om en gammal tant lägger sig i, men jag är en av dem som väntar på nästa HP! Jag är också en älskare av andra världar och läser även Terry Pratchets otroligt underhållande böcker. Fantasy är härligt! Fly verkligheten och bara låta sig underhållas av allt otroligt som kan hända i böckernas värld. Även om det hänt ett och annat i min egen värld också... __________________________
Ursäkta mig då men kan du förklara lite närmare vad Terry Pratchets är för böcker?? jag vart väldigt nyfiken nu ska du veta gillade även Narnia när jag var yngre.. __________________________
Terry Pratchet har skrivit väldigt roliga böcker om "discvärlden" och allt som händer där. Där finns häxor, drakar, dvärgar, människor m m, men allt är inte så välordnat som i "seriösa" fantasy. Det här är humor i nästan samma anda som "Hitchhiker"-böckerna. Och har du inte läst Liftarens Guide till Galaxen så MÅSTE du göra det först av allt om du är lagd åt fantasy/scfi/humor-hållet. Som jag! __________________________
Harry potter and the Half Blood Prince släpptes på engelska den 16 juli, den kommer på svenska den 30 November. jag rekommenderar dock att verkligen läsa den engelska, så mkt mer känsla i böckerna __________________________
Ok tack för förklaringen Ted.. Men varför läsa den på engelska? det tar ju mycket längre tid ju Sen ska ja berätta en grej gällande harry potter filmerna att jag tycker det verkar som om dom fått en konkurent http://www.imdb.com/title/tt0339291/
Hollyman: De engelska böckerna är mycket bättre. Det finns faktiskt en viss skillnad. Tillräckligt mycket att jag funderar på att läsa om alla böckerna fast på engelska istället. Och det där med hur lång tid det tar... några timmar extra är väl inte så mkt? __________________________
Put some excitement between your legs, ride a horse.
Läste ut den engelska i går, den var lika underbar som de andra böckerna. Jag köper ändå den svenska när den kommer 30 november; man förstår ju inte riktigt alla ord.
Vill bara rekommendera Harry Potter and the Half-Blood Prince och, fast det är en filmsida, uppmana alla att läsa Harry Potter-böckerna. De är faktiskt mycket bättre än filmerna. __________________________
Make Poverty History!! Skriv under listan på www.live8live.com !!