Hej! Jag är (som alla andra här?=) filmintresserad, men är inte speciellt bra i filmhistorik. Nu söker jag alla gamla klassiker som man "ska" ha sett. Någon som känner sig kunnig i filmhistoriens bästa filmer? Tack på förhand! __________________________ Raff=P |
Okej enligt mig får du inte missa de här filmerna: American Beauty The Truman Show The Butterfly Effect Pulp Fiction Fight Club Jägarna Rädda menige Ryan Man on the Moon Dogma Forrest Gump Donnie Darko Goonies - dödskallegänget Eternal Sunshine of the Spotless Mind Dum & Dummare Gladiator Den gröna milen __________________________ andreaS™ |
__________________________ "A bullet always tell´s the truth" - Man on fire [Inlägget ändrat av carlstrom 2005-08-01 13:32:39] [Inlägget ändrat av carlstrom 2006-05-28 19:20:10] |
Gudfadern-trilogin & Forrest Gump är dom första jag tänker på då. Jag återkommer när jag kommit på fler. __________________________ |
Nyckeln till frihet A Clockwork Orange Memento The Deer Hunter Léon När lammen tystnar __________________________ En kändis är en person som arbetar hårt på att bli känd, och sedan använder svarta glasögon för att inte bli igenkänd - Fred Allen (1894-1956) |
Donnie Darko Office Space Breakfast Club Pulp Fiction Häxor,Läxor och dödliga lektioner __________________________ Dark,Darkest,Darko |
Breakfast Club Donnie Darko Rocky(ingår i uppfostran) American Pie Dödligt vapen filmerna The Lost Boys Stand By me Rush Hour Saving privet Ryan Cant buy me love Some kinde of wonderful sedan finns det nåra miljontals filmer till __________________________ |
Fight Club Gudfadern triologin Sagan om ringen triologin Maffiabröder Hajen När lammen tystnar Hannibal Nyckeln till frihet Saving privat ryan Pulp Fiction den gröna milen Oh brother where art thou? m.m. __________________________ ”You think you know... what's to come... what you are. You haven't even begun.” |
* Häxor, läxor och dödliga lektioner * Mask * Stekta gröna tomater * Gudfadern del 1 * Halloween serien * Beetlejuice * Edward Scissorhands * Adams revben * Speed * Den heliga familjen Addams * Lida m.fl __________________________ |
Håller med om många. Vill lägga till "Döda poeters sällskap". __________________________ |
Gudfadern 1 2 & 3, eftersom, iaf den första, är klassad som en av de bästa filmerna någonsin... själv tycker jag inget vidare om den... titanic pirates of the caribbean öch Gröna milen __________________________ - This is what u have, live it or leave it |
Gå in på imdb.com. Där har dom listat de bästa filmerna någonsin (visserligen mest amerikanska) i olika kategorier. Tycker de listorna gör rättvisa ändå, kul läsning anyway! __________________________ |
[Inlägget ändrat av Mr Blue 2006-09-04 16:11:50] |
Många har redan nämnt ett gäng jag tänkte skriva, men här följer de som också bör ses. Apocalypse Now The Crow Reqiem for a Dream The Shining(Stanley Kubrick versionen) Evil Dead 2 Bram Stolkers Dracula Amelie från Montmatre Como agua para chocolate("Kärlek het som Chili" ) Kvinnor på gränsen till nervsammanbrått Allt om min mamma Din morsa också! 28 dagar senare Forest Gump Big Fish Fucking Åmål Tillsammans Lilja 4-ever The Lord of the Rings(alla filmerna, inklusive den gamla tecknade) Watership down(den gamla versionen) The Matrix (alla tre) Fler finns säkert, det kommer fyllas på __________________________ [Inlägget ändrat av Stef G 2005-08-11 01:07:01] |
Lock, Stock & Two Smoking Barrels, ett måste! Och man måste ha sett Lejonkungen också. __________________________ |
Enligt mig måste man ha sett: - Lost in Translation - Pulp Fiction - Reservoir Dogs - Kill Bill (Båda volymerna) - Minst en av Gudfadern-filmerna - Edward Scissorhands - Big Fish - Donnie Darko - DE OMUTBARA.......Fantastiskt film av Brian De Palma - Casablanca.....Helt klart! __________________________ "Everyone want´s to be found" |
1. Gudfadern-Triologin 2. Star Wars (4-6) 3. Taxi Driver 4. Lord Of The Rings 5. Fight Club 6. Pulp Fiction (7. War Of The Worlds 1953) __________________________ "I'm Looking Forward To Complete Your Training. In Time, You Will Call Me Master..." |
Av Alfred Hitchcocks filmer bör du se åtminstone följande: 1. Psycho (Anthony Perkins i sitt livs roll, på gott och ont) 2. Vertigo (Studie i brott, ett mästerverk med många bottnar) 3. The Birds (Fåglarna, mkt. bra effekter för sin tid) 4. Rope (experimentfilm med nio stycken klipp) 5. Rear Window (av många ansedd som Hitchcock's bästa) Enjoy !__________________________ "A man's best friend is his mother." Norman Bates, "Psycho" |
Lejonkungen och Titanic. Klassiker. __________________________ |
Hur "The Incredibles" och "Finding Nemo" kunde ta sig in i listan fattar jag inte ett smack av. Vissa genrerlistor kan man också ha nytta av när man letar klassiker: http://www.imdb.com/chart/filmnoir http://www.imdb.com/chart/independent __________________________ "Never give a sucker an even break" - W.C. Fields |
Jag föredrar de lite mer, vad ska man kalla dem, melankolisa filmerna, dessa lite lugnare som låter en följa med genom hela filmen utan besvär, självklart tycker jag om alla sorters filmer, men det är dessa jag tycker är... *viktiga*: .Lost in translation .Garden State .Eternal sunshine of the spotless mind Andra filmer som också är viktiga, är: .Lock stock... .Trainspotting ... Jag kommer faktiskt inte på så många fler filmer som ingen annan redan tagit, titta igen på carlströms lista den är jäkligt bra, den är som en sammanfattning av allas listor, ett tack till dig __________________________ "IT'S A 106 MILES TO CHICAGO, WE'VE GOT A FULL TANK OF GAS, HALF A PACKET OF CIGARETTES, IT'S DARK AND WE'RE WEARING SUNGLASSES. HIT IT." -THE BLUES BROTHERS. |
Tror inte att ni nämnt dessa tidigare så jag säger: Inte utan min dotter Midnight Express Så som i himmelen En dag i livet Elefantmannen Där havet slutar The Omen (Dessa var bara några av de som jag tycker att man "ska" ha sett!) __________________________ [Inlägget ändrat av Shining_pearl_ 2005-12-27 22:04:43] |
__________________________ Enthrone Darkness Triumphant [Inlägget ändrat av Raceai 2005-12-28 08:31:28] [Inlägget ändrat av Raceai 2005-12-28 09:00:16] [Inlägget ändrat av Raceai 2006-03-27 09:07:26] |
Scary miss Mary: vi verkar ha ganska lika filmsmak! __________________________ "Bitch, you don't have a future" |
Top gun Dawn of the dead Dirty Dancing Girls just wanna have fun Sagan om ringen triologin She´s allt that <--- helt underbar film. Love it. Världarnas krig <----dock den nya versionen Little shop of horrors <---- med "lilla" audry som är så söt Finns mer som jag gillar men dessvärre så kommer ja inte riktigt ihåg alla..har sett så många filmer i mitt lilla liv.. __________________________ //Madeleine |
Jag gör en undersökning där jag frågar alla vänner och bekanta vilka filmer de tycker man "ska" ha sett. Jag kan göra en redogörelse sedan över filmerna, de med flest röster. Just nu är "amelie från montmarte" den ledande filmen. __________________________ |
The shawshank redemption What's eating Gilbert Grape? Titanic La vita è bella Sagan om Ringen-trilogin Braveheart Gladiator Sju år i Tibet Pulp Fiction The Hours Garden State Deer Hunter Chocolat The cider house rules Battle Royale Gröna milen Patrioten Okänd soldat Fram om främsta linjen __________________________ |
Sagan om ringen trilogi Gudfadern --|--- Matrix ---|--- star wars alla sex Braveheart Conan (bara för att) Freddy krueger alla filmer Fight club Snatch pulp fiction Full metal jacket Kill bill 1-2 forrest gump The crow den med brandon lee Casino i skuggan av bronx remember the titans den ståndaktiga kyrkoherden den gröna milen clockwork orange Seven och många många fler __________________________ [Inlägget ändrat av F_uckFace 2006-03-03 08:38:50] |
Filmerna listade på min sida^^ __________________________ How very... |
*Sagan om ringen alla tre *Edward Scissorhands *Chocolate *Sound of Music *Dirty Dancing *The fast and the Furious *2 fast 2 Furious *Den gröna milen __________________________ |
Dirty Dancing o.O allvarligt? __________________________ How very... |
Breakfast Club,Den Gröna Milen,Nyckeln Till Frihet,Det och The Shining är de jag kommer på just nu. __________________________ F.C Barcelona, finns det något så vackert och älskvärt? Älskar Barca! Blaugrana! |
Man "ska" se Hair den är viktig! __________________________ |
Jag håller med Raceai om att det knappt är några äkta gamla klassiker här, utan bara de senaste årens publikdragare... Vad sägs om Casablanca Många av Truffaut's filmer Kurosawa's filmer (den mest sedda är nog de 7 samurajerna, men livvakten är minst lika bra) Gone with the wind Waterloo Bridge Många av Marilyn Monroes filmer är underbart underhållande, hon var helt klart underskattad, för humor:Gentlemen prefer Blondes, The Seven Year Itch, Some Like it Hot, How to marry a Millionaire, Bus Stop... för att se henne i andra roller: Misfits, Niagara... aaah det finns så många fler bra filmer!!! sen är många av filmerna som är nämnda ovan otroligt bra... tänkte bara ge lite andra idéer.. __________________________ |
Den onde, den gode och den fule Hajen Alien The Shining E.T. Die Hard Gökboet Donnie Darko Pulp fiction Forrest Gump Star Wars Psycho Taxi Driver Den gröna milen American History X Titanic American Beauty De sju samurajerna Jag kan ju inte säga att jag sett alla än, men jag jobbar på det. __________________________ Put some excitement between your legs, ride a horse. [Inlägget ändrat av Shadowfax 2006-02-20 22:25:38] |
Okej då, eftersom några ville ha "'äldre klassiker" rekommenderade, så kan jag väl ge er ett urval bland mina personliga favoriter. Orkar jag så skriver jag kommentarer till dem senare: The Innocents Peeping Tom 12 Angry Men Sunset Blvd. Vertigo Shadow of a Doubt Marnie Spellbound Rebecca Touch of Evil The Apartment Chinatown The Maltese Falcon The Petrified Fortress Hidden Fortress Den röda lyktan Temptress Moon Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb __________________________ "Never give a sucker an even break" - W.C. Fields [Inlägget ändrat av Dawey Bao 2006-02-21 00:09:02] |
c00per_91; allvarligt Dirty Dancing?? Vadå allvarligt? Det är ju en kultfilm! Man ska ha sett den! Fast det tycker ju inte du då. Men jag håller med Maxthieriot; Dirty Dancing ska man ha sett. Samma sak som att man ska ha sett Grease. __________________________ Before you judge me, try hard to love me, look within your heart then ask, have you seen my childhood. |
Det är samma sak som att man MÅSTE se Spice World eller Barb Wire, för att förstå film helt måste man ha en aning om vad begreppet "kalkon" betyder. __________________________ -Do you want to know how i did it? -This is how i did it Anton: I never saved anything for the swim back! - Ethan Hawke Gattaca |
Visst Spice World och Barb Wire är kalkon men vadå då? Det är ändå film och vissa kanske älskar det. Om jag skriver att jag älskar en film vill inte jag att andra ska skriva; Åhh gud nej den är bara SÅ dålig! Den är riktigt kalkon, den kan du inte tycka att man ska ha sett. Så var vänlig och sluta påpeka vad som är dåligt och bra, tack! __________________________ Before you judge me, try hard to love me, look within your heart then ask, have you seen my childhood. |
Om någon startar en tråd med: "Nu söker jag alla gamla klassiker som man "ska" ha sett. ", då är väl ändå väldigt OT att ta upp filmer som Spice World och Barb Wire bara för att man tycker om dom? Var lite seriösa och läs vad tråden handlar om innan ni skriver. __________________________ "Never give a sucker an even break" - W.C. Fields |