Forum » » Filmdiskussion » Ungdomskultur   Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.        Ungdomskultur 2005-08-30 11:03:35
abbul
Registrerad: 2005-08-30
Finns det tillräckligt med filmer idag som tar upp denna fantastiska kultur?
Vem överlever i ungdomarnas värld och finns där plats åt alla? Hur skulle det se ut om Ingemar Bergman gjort en film år 2005 om ungdomar?

2005-08-30 12:20:42
Scary miss Mary
Registrerad: 2004-11-04
Jag har faktiskt funderat på det tidigare. Det finns ingen film som går in på djupet och visar hur dåligt/bra ungdomar mår idag.
__________________________

"Silly Rabbit. Trix are for kids"
  2005-08-30 13:54:58
Hollyman
Registrerad: 2005-01-24
Fanns väl nån men tror nog det är B filmer som ingen vill se.. Men det har ni kanske rätt i ingen från idag

Gillar film kvällar!
  2005-08-30 17:50:49
Blink182
Registrerad: 2005-08-03
Om ni vill se en film som går igenom en ungdoms vardag i USA...så finns alltid Elephant som är lite svagt baserad på Columbine Massakern...annars går den igenom de olika ungdomarna i en skola, mobbad, en i mängden, fjortisar som går och spyr efter dom ätit och ett par är bara nåra utav dom du får följa...
sen finns ju alltid Fucking Åmål som e ruskigt bra.
Men jag tror det e bra att dom inte gör för många av dom här filmerna. Det hade blivit så tråkigt om det skulle finnas för många sånna filmer.

2005-08-31 09:56:45
Bönan
Registrerad: 2005-08-06
Filmer om ungdomar som mår dåligt tror jag faktiskt är något av ett nordiskt tema vid detta laget. Det är så starkt så att när Lasse Hallberg får chansen att laga en film i USA så sätter han igång och gör "What's eating Gilbert Grape". Den känns väldigt nordisk, trots att den utspelar sig nångstans i mellanvästern. Nu är det trots allt en väldigt bra film, men jag förstår om Hollywood-mogulerna hade sina tvivel om manuskriptet till denna. Någon "blockbuster-entertainer"-rulle verkar den ju inte vara vid första påseendet. Överlag handlar den om plikt, kärlek och frihetslängtan. Men det finns inte en enda explosion eller pistol i den.

Jag skulle vilja se en nordisk film med ungdomar och relationer, men gärna i en mer ovanlig gärna fantasi-miljö. Man kan lika bra lösa moraliska och personliga problem i en mer spännande miljö än vardagen. Det är ingen fel på vardags-skildringar ifall de verkar autentiska. Det bara är det att det har gjorts ganska många gånger redan....
__________________________

Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.