Forum » » Övrig diskussion » Hur filmintresserade är vi egentligen?   Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.        Hur filmintresserade är vi egentligen? 2005-08-31 19:36:08
Registrerad: 2004-11-04
Hej! Jag undrar bara lite HUR filmintresserade är vi här på filmpunkten egentligen? Hur mycket film ser vi? Och hur seriösa är vi med rescensionerna?

Jag kan ju säga det att jag är väldigt intresserad, drömyrket skulle ju vara att jobba med något som har med film att göra. Men det kan man glömma.
Vanligen ser jag väl ett par tre filmer i veckan, minst.
För mig är det viktigt att se de filmer "man-ska-ha-sett", alltså klassiker och sånt.
Men jag vet att det finns filmpunktare som är jätte seriösa och ser väldigt mycket film och som också kan mycket.
Vilka är ni?
__________________________

"How could anybody possibly think they know how I feel, when they are they and only I am I"
  2005-08-31 19:40:23
modv0074
Registrerad: 2005-08-02
Jag såklart. Jag ser jätte mycket på film kanske tre stycken i veckan som du gör Scary miss Mary. Och dessutom då jag är på internet så tar jag varenda gång fakta om nån skådespelare. Det är skoj!

2005-08-31 19:55:06
Registrerad: 2004-01-31
Det är nog helt olika. Personligen läser jag filmvetenskap just nu.

2005-08-31 19:55:52
perjonzon
Registrerad: 2005-04-05
Ibland känns det som att man är  för filmintresserade men kul är det.

Dark,Darkest,Darko
  2005-08-31 22:05:20
mkay marre
Registrerad: 2004-11-08
Är väldigt intresserad av film och även teater.Försöker att se ett par filmer i veckan,både klassiker som man bör ha sett och allt möjligt annat. Har gått filmkunskap och vill lära mig så myckt om film och se så mycket film jag kan och hinner....film är väldigt intressant och kul.

it easy mkay...
  2005-08-31 23:36:11
Bönan
Registrerad: 2005-08-06
Håller på med foto och grafisk form i jobbet, film och rörliga bilder är något jag skulle vilja jobba med i framtiden. Jag ser just nu rätt mycket filmer för vi bor sedan en tid lite utanför närmaste största stad, och höstmörkret kryper närmare. Men jag har "alltid" varit filmintresserad tror jag. Jag har mer och mer börjat se filmer så att jag också studerar själva film-makaryrket: Tänker på hur manusförfattaren arbetat och så. En dröm till har jag: Att få ihop ett eget manus med dialog och allt. Har många historier på lager, vet inte riktigt bara vilken jag ska börja med...Skulle också vilja jobba med postproduction, dvs efterbehandling för effekter och sådant.

2005-09-01 10:13:05
Registrerad: 2004-01-31
Bönan, det finns en hel manusskola på www.voodoofilm.org På forumet där finns också en hel del frågor o råd. Du kan ju se vad du hittar där, till att börja med.

2005-09-01 11:41:07
carlstrom
Registrerad: 2005-03-03
Nästa år får vi välja inriktning och skall välja video, sedan försöka läsa upp betygen till Film institutet i Stockholm.... Dröm yrket e ju regisör/manus skrivare. Skulle kunna tänka mig som kritiker också.

"A bullet always tell´s the truth" - Man on fire
  2005-09-01 15:14:14
wildpalm
Redaktör
Registrerad: 2004-02-17
Jag är väldigt filmintresserad och har ett otroligt intresse vad gäller skådespelare och regissörer. Jag är dock väldigt amerikaniserad, vilket jag alltid varit, och har en definitiv förkärlek till Hollywood. Detta gör att jag sett alldeles för lite europeisk film. Men vad gäller USA har jag oftast väldigt bra koll vad gäller skådisar... och då främst av det kvinnliga könet.

Jag älskar att recensera och hade jag bara ork och tid skulle jag recensera längre och tydligare än jag brukar göra här på Filmpunkten.

2005-09-01 15:17:38
Registrerad: 2004-01-31
Carlstrom: "sedan försöka läsa upp betygen till Film institutet i Stockholm..."

Menar du DI eller till filmvetenskapen? Om du vill söka till DI behövs vissa förkunskaper. Filmvetenskapen är å sin sida helt teoretisk och innehåller bara historia och teori. Det finns inga direkt praktiskt tillämpbara saker där. Förutom att det är bra att se mycket film förstås.

[Inlägget ändrat av Dawey Bao 2005-09-01 15:17:47]
  2005-09-01 18:33:30
Shadowfax
Registrerad: 2004-04-04
Jag skulle vilja se mig som väldigt filmintresserad. Däremot kan jag väl inte säga att jag kan alltför mycket, om vare sig film eller skådisar, men lite kan jag allt. När allt är som det ska, dvs. man har mycket med tid och allt det där, så tittar jag på 6-7 filmer i veckan. Andra dagar blir det betydligt mindre. Däremot vill jag inte jobba med något som har med film att göra.
__________________________

Put some excitement between your legs, ride a horse.
  2005-09-01 21:26:21
soft_wind
Registrerad: 2005-06-20
Jag älskar att se på film, brukar se filmer på kvällarna nästan varje dag, det är kul!!

Mee*
  2005-09-01 21:29:35
www.nyfa.com
Är väldigt intresserad av deras filmkurs på två veckor i England!!! Det vore liksom drömmen!

2005-09-03 11:54:11
Xenomorph
Registrerad: 2004-02-29
Jag har varit filmintresserad sedan våren 2004, då jag köpte min första DVD-spelare och filmer (Dawn of the Dead, Day of the Dead). Efter det har jag blivit mer och mer intresserad av film och försöker se så mycket som möjligt. Dock så är den svenska videomarknaden lite för amerikaniserad, vilket är synd då jag har svårt för de flesta nya filmerna från USA.

Därför är jag också glad att en del asiatiska filmer kommer till Sverige nu för tiden, även om det vore roligare om de var fler och i viss mån bättre. Det som kommer till Sverige idag är mestadels block-busters från Sydkorea, mediokra Hong-Kong action och så en del guldkorn som Battle Royal och Dead or Alive.

Det är också väldigt kul att ett japanska anime filmer har börjat släppas i Sverige.

För att återkomma till ämnet, jag är väldigt intresserad av film och kommer att försöka se mer smal film framöver från t.ex. Italienska neorealismen och Franska nya vågen.

2005-09-03 15:21:00
SvenskaFilmNörden
Registrerad: 2004-10-07
Jag ser mest på svensk och amerikansk film men asiatisk skräck händer också ganska ofta.Jag ser inte jätte mycket på film för man har inte så mycket tillgångar när man är fjorton år och ska börja spara till moppe.Men att jobba med film och skriva manus eller bli regissör har alltid varit en dröm som jag skulle vilja bli.Eller jobba för ett film företag för jag tycker att det finns för få filmaffärer i min hemstad Norrköping.Men att bli skräckförfattare skulle också kunna vara något.

Christoffer
  2005-11-13 11:47:58
Registrerad: 2004-11-04
Sedan jag gjorde mitt projektarbete om Sofia Coppola och sedan jag såg Kill Bill vol 1 så har jag bara blivit mer och mer intresserad. Men intresset har alltid funnits där, men kanske inte riktigt lika starkt.

2005-11-13 19:12:42
lunis
Registrerad: 2005-11-04
har alltid varit interesserad av att kolla på film och hålla på och kolla upp lite om olika skådespelare..har varit en hobby liksom.
__________________________

Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.