Forum » » Filmdiskussion » Skräckfilm, bättre förr än nu?   Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.        Skräckfilm, bättre förr än nu? 2005-09-10 13:50:32
jalmselius
Registrerad: 2004-09-18
Jesus!, kan dom inte få till en bra skräckis nu förtiden?
Ser dom inte det själva att det är skit dom produserar?
Tänk på alla dom klassikerna som gjordes på 70´talet och början av 80´talet!
Tex:
Omen filmerna.
Exorsisten.
Huset som gud glömde.
Poltergiest.
The Shining.
mm.
Det är ju ingen ryssare som kommer upp i den klassen idag!

***Hoo-Hoo***
[Inlägget ändrat av moderator wildpalm 2005-11-03 11:27:08]
  2005-09-10 14:06:37
knastjejen
Registrerad: 2005-09-10
jag håller med att skräckfilmerna är in alls läskiga men jag tycker att Gothika va bra men den va ju inte så läskig.

2005-09-10 15:49:33
carlstrom
Registrerad: 2005-03-03
Tycker personligen The texas chainsaw massacre - 2003, är utan tvekan den mest skrämande filmen jag sett. Men ser man till hel heten är den kusligare stämningen inte lika vanlig att få idag än förr, men tycker att skräck genern är underskattad, det kommer bra skräckfilmer med jämna mellanrum.

"A bullet always tell´s the truth" - Man on fire
  2005-09-10 15:56:16
BeckyLou
Registrerad: 2005-09-02
jalmselius: Haller verkligen med dig. Enligt min mening finns deta inga skräckisar som ens kommer i närheten av Omen, The Shining och även Dont Look now som är väldigt läskig.
Dagens skräckisar är allt annat än läskiga, om man ser till exempel House of Wax som kom rätt nyligen kändes det bara som ett sätt att fa Paris Hilton med i en film!

Att försöka är första steget till att misslyckas /Homer Simpson
  2005-09-10 19:02:00
Savannah
Registrerad: 2003-10-01
Instämmer med föregående talare. Efter varje nutida skräckfilm jag ser tänker jag: Hur svårt kan det vara?

"A man's best friend is his mother." Norman Bates, "Psycho"
[Inlägget ändrat av Savannah 2005-09-10 19:02:21]
  2005-09-12 13:15:38
Shining_pearl_
Registrerad: 2004-12-09
Skräckfilmerna var mycket bättre förr. Fattar inte hur det kan vara så svårt att göra en bra nuförtiden??

2005-09-12 13:20:58
Registrerad: 2005-05-17
Men hallå? Det finns ju hur många moderna skräckfilmer som helst, som är absolut urgrymma. Ta "cabin fever" som exempel. Mmmm mmmm. Snudd på orgasm för fan!

2005-09-12 17:32:11
v_Depp_v
Registrerad: 2004-02-03
cabin fever?! ursäkta min reaktion men hur kan någon tycka att det är en bra skräckfilm? ur dålig

”You think you know... what's to come... what you are. You haven't even begun.”
  2005-09-12 21:07:51
Replica
Registrerad: 2004-12-05
Hahahaha, ursäkta men jag tror att han var lite smått ironisk där. Den är inte precis bra.

andreaS™
  2005-09-12 22:16:39
Hollyman
Registrerad: 2005-01-24
Ursäkta att jag lägger mig i men.. Visst gjordes det en hel del bra klassiker då till ex hajen men det gjordes en hel del massa skit mer än idag faktist ta bara till ex alla Jason fredagen den 13e filmerna eller dom andra hajen filmerna förutom 1an.. Sen så gjordes det mer film då på 70 & 80talet men bara bra skräck filmer håller jag nog inte med om gjordes nästan för mycket slakt/skräck vilket jag tror många här håller med om... Men sen bla Hitchcook & Stephen king som inte kommer i närheten av Hitchcooks klassiker har gjort mycket bättre filmer som knappast går att gämföra med dagens.. __________________________

Gillar film kvällar!
[Inlägget ändrat av Hollyman 2005-09-12 22:19:07]
  2005-09-13 08:40:05
Registrerad: 2005-05-17
Replica, du läser mej som en öppen bok! Depp, kolla in min recension av "cabin fever" så kommer du att lära dej den sanna innebörden av ironi.

Nä, jag håller med. Det görs få bra skräckfilmer nuförtiden. The Ring är väl den senaste jag sett som verkligen har haft något.

2005-09-13 09:40:55
Xenomorph
Registrerad: 2004-02-29
Cabin Fever är ju en av de bättre skräckfilmerna från USA på senare år dock så är det förstås mer rolig än skrämmande.

Hoppas du syftar på den japanska The Ring

2005-09-13 10:02:37
Registrerad: 2005-05-17
Har inte sett den japanska versionen faktiskt. Nä, jag syftade på den amerikansa remaken. Ettan alltså. Tvåan var ju inget annat än besvikelse.
Du tycker alltså på fullt allvar att cabin fever var en bra film?

Min tystnad talar för sej själv...

[Inlägget ändrat av DuskBringer 2005-09-13 10:03:06]
  2005-09-13 17:29:42
Xenomorph
Registrerad: 2004-02-29
Nej, det är absolut ingen bra film, men jag tycker den var ganska underhållande. Jag har inte sett någon riktigt bra skräckfilm som är gjord efter 80-talet skulle jag tro.

2005-09-14 20:56:48
Jag gillar starkt din recension av Cabin Fever, Duskbringer

Håller förresten helt med att skräckfilmer var bättre förr. De här nya byggs för fan bara upp på kassa skådisar o "snygga effekter".

2005-09-14 21:23:54
Replica
Registrerad: 2004-12-05
Snygga skådespelare och kassa effekter skulle jag vilja säga...i alla fall i Cabin Fever, håller med om att The Ring är den bästa "nya" skräckfilmen, tyckte även att Wrong Turn var ganska underhållande, lite klichéfylld men kul att kolla på.

andreaS™
  2005-09-14 21:27:09
L Boom
Registrerad: 2005-09-10
Håller med om "The Ring", fast tycker nästan "Dark Water" är lika otäck. Japanerna gör helt enkelt de bästa skräckisarna just nu.

"If you're going to die, would you mind not doing it on my doorstep?" Shigure - Fruitsbasket
  2005-09-15 18:53:02
Hollyman
Registrerad: 2005-01-24
Tycker nästan att fantasin är lite dålig på skräckfilms fronten idag
Det görs aldeles för mycket remaker & annat skit varför gör dom inget riktigt.. Jag gillar inte slaktfilmer den skräck jag vill ha ska vara mer spännande som typ Hitchcooks eller Stephen king the storm of the century fast inte så lång film , eller Hajen.. Ska som mer vara överaskande sånt som kommer bakifrån men inge slakt eller splatter dom filmerna är så dåliga.. Ps! säg gärna vad ni andra tycker hur en skräck rulle ska vara..

Gillar film kvällar!
  2005-09-15 19:04:10
Registrerad: 2004-04-04
Jag skulle hålla med dig, Hollyman. Det ska vara lite kuslig musik, och komma lite "skrämselattacker", dock inte för många, det är inte speciellt spännande med en hjärtattack! Eller att studsa till varannan minut.. Men.. mörka tillhåll, kuslig musik, smygande "skräckisar", och lite sådant.

Som sagt ska det inte vara rent slaktfilmen. Tycker inte det är någon skräck heller, det blir mest äckligt. Förpestad av filmen och dess vidriga scener..

2005-09-15 19:36:11
modv0074
Registrerad: 2005-08-02
Jag håller väl med att skräckfilmerna var bättre förr.

2005-09-27 15:56:59
wildpalm
Redaktör
Registrerad: 2004-02-17
Skräckfilm/rysare har alltid varit bra. Att den gjordes på 70-talet eller 2000-talet har ingen betydelse, eftersom det gjordes massa skräp även då och inte bara nu som vissa försöker framställa det som.

Ta bara en film som Huset som Gud glömde (1979). Det är en enligt min åsikt riktigt seg film som saknar det mesta vad gäller skräck. Jämför man däremot med nyinspelningen från 2005 så inser man snabbt att dagens rysare kan vara så ofantligt mycket bättre. En annan bra jämförelse är Dawn of the Dead, där jag tycker nyinspelningen är hästlängder bättre än originalet.

Däremot tycker jag filmer som Exorcisten, Poltergeist och The Shining är praktexempel på att 70-80-talet är svåra att toppa. Usla Exorcisten: Begynnelsen (2004) hade t ex inte behövts göras och Stephen Kings egna version av The Shining kändes också onödig.

Min åsikt är att det inte spelar någon roll när en film gjorts. Det beror helt enkelt på hur bra filmen är och vad man själv tycker om just den filmen. Jag tycker det är för mycket tjafs om att filmer var bättre förr. Film är bra när film är bra. Så enkelt är det. Har aldrig fattat vad årtal har att göra med hur bra filmerna är. Sen har man självklart olika åsikter om vad som är bra filmmässigt och det köper jag, men att det är årtalsbaserat känns bara fel och ologiskt.

Varför detta generaliserande vart man än vänder sig?

2005-09-27 17:07:38
Shining_pearl_
Registrerad: 2004-12-09
Äntligen har "Legenden om djävulshuset" kommit i brevlådan från boxman. Den ska jag se ikväll.

2005-09-29 11:54:02
Registrerad: 2004-04-04
Hur var filmen då Shining pearl?

2006-02-20 19:20:08
c00per_91
Registrerad: 2006-02-10
Skräck var bättre för, helt klart, Halloween, Terror på Elmstreet, Child's Play, The Shining, The Omen (som inte är ett dugg läskig, men väldigt välgjord) m.m

How very...
[Inlägget ändrat av c00per_91 2006-02-20 19:20:56]
  2006-02-21 13:04:26
Lepre
Registrerad: 2005-02-18
Sen är det ju en ganska stor skillnad på filmerna förr och nuförtiden, filmer ni har tagit upp som t ex Hajen, Omen, Childs play. De är väldigt läskiga, men de påminner inte ett dugg om filmerna nuförtiden. Childs Play är för övrigt den film som skrämt upp mig mest, hypen kring filmen när jag var liten gav mig SÅDANA mardrömmar, jag kommer ihåg att jag såg fodralet till filmen och kunde inte somna på flera dar, jag stoppade in mina gosedjur i garderoben och låg och skakade i väntan på att dörren skulle slitas upp och Kalle Kanin hoppar ut och styckar mig. Jaja, det har ju inte riktigt med saken att göra, men det jag menar är att, förr i tiden lämnade man mycket åt slumpen, det var mest den läskiga stämningen som gällde, och det var den som gav bäst effekt. Nu ska det bara vara blod och kroppsdelar, inte för att det är läskigt, nej, för att det ska vara chockerande och skrämmande på ett sätt som bara fuckar upp hjärnan på dig. VEM! Kan sitta och titta på filmer som Texas Chainsaw Massacre och påstå att de inte äcklas ett enda dugg, jo, ni kommer inte att tro detta. Men nästan alla, jag äcklas av den, men läskig, inte så värst, kanske när jag tittar på filmen, men varför får jag inga mardrömmar senare?
Förr i tiden kom det inte så mycket skräckfilm, men när de väl kom så var ingen beredd på hur "extremt" läskiga filmerna som Dracula var, den känslan vill jag ha, jag vill att det bara ska komma nån skräckfilm nån gång ibland, eller iallafall dra ner på dem och inte se för många, det är därför kravet på brutalitet och blod ligger så högt. Jag vill bli lika rädd som jag var när jag var sex-sju år och knappt kunde somna efter att ha sett en film som Childs play(som för övrigt inte är så himla läskig längre). Jag tror vår generations regissörer har dödat skräcken helt, eftersom ingen blir rädd längre.

-Do you want to know how i did it?
-This is how i did it Anton: I never saved anything for the swim back! - Ethan Hawke

Gattaca
  2006-02-21 17:11:50
Timoti
Registrerad: 2005-07-27
Jag tycker att gammla skräckisar är mycket bättre än nya! Om man tar Night of the living dead (som är den bästa skräck filmen) och jämför den med 13th ghosts. Så är Night mycket roligare och bättre!

''My name is Bond, James Bond"
  2006-02-21 18:32:24
Lepre
Registrerad: 2005-02-18
Om man jämför den filmen med ALLA (nästan) zombierullar så är den bättre, det ska inte vara så mycket action tycker jag, mer skräck!

-Do you want to know how i did it?

Gattaca
Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.