__________________________ [Inlägget ändrat av modv0074 2006-09-02 16:45:58] |
Uma Thurman i Kill Bill-filmerna. __________________________ |
Linda Hamilton i Terminator 2. Det kanske inte direkt är huvudrollen men det är ända hennes film. __________________________ Att försöka är första steget till att misslyckas /Homer Simpson |
__________________________ [Inlägget ändrat av modv0074 2005-09-10 19:05:31] [Inlägget ändrat av modv0074 2006-09-29 15:17:36] |
Någon som sett Hong Kong-actionfilmen Wing Chun? Snacka om stark kvinna i huvudrollen. Tänk er Emma Thompson i en actionhuvudroll förresten. Hur häftigt som helst! __________________________ |
Halle Berry i "Catwoman". __________________________ |
Geena Davies i Long Kiss Goodnight __________________________ |
Snackar vi Kill Bill är det inte bara en kvinna utan där är det många kvinnor som är starka, där skiljer den sig från andra action-rullar där det oftast är en kvinnlig hjälte. I KB måste dom inte vara så sexiga hela tiden heller. Girl power till den filmen helt klart! Annat än t.ex. Tomb Raider. __________________________ "Bitch, you don't have a future" |
Om vi inte snackar super hjältar(action) så använder alltid geniet Hayao Miyazaki kvinnor som hjältar i sina filmer (tycker dem hjältarna är dem mest magiska som finns). Och Lucy Liu i Ballistic och Charlis Änglar som ni kanske nämt (Smått mediokra som kan gemföras med Tomb Raider)? __________________________ cstroMANIA [Inlägget ändrat av carlstrom 2006-01-09 23:24:06] [Inlägget ändrat av carlstrom 2006-01-09 23:25:26] |
Sigourney Weaver i Alien-filmerna. Rollen skrevs ursprungligen till en man, men Ridley Scott ville ha Weaver och ändrade inte ett enda ord i dialogen! Hennes repliker var alltså avsedda för en man. Jane Fonda i Cat Ballou I Hongkongfilmer finns många hjältinnor i huvudroller. Filmer jag kommer på, på rak arm så där, är bland andra Crouching Tiger Hidden Dragon(Zhang Ziyi) Heroic Trio, Maidens from the Heavenly mountain och The East is Red. Det fanns faktiskt en hel genre actionfilmer i Hong Kong för några årtionden sedan där alla roller spelades av kvinnor. __________________________ "Never give a sucker an even break" - W.C. Fields [Inlägget ändrat av Dawey Bao 2006-01-10 02:23:24] |
Ballt det där med Weaver. Det visste jag inte. __________________________ Life's short - live on the edge. |
Jag tycker det är väldigt bra, det vissar att det är inte bara män som kan ha sånna huvudroller. __________________________ // Pesole!! (: |