Hej Jag undrar vad låtarna heter som Svt och Tv4 kör i t.ex början på tävlingar eller korta inslag? Dessa låtar spelas oftast för att få en sak värka häftig eller stor. Vill minnas att en låt gick b.la innan tävlingarna i Farmen. Ett exempel är "battle without honor or Humanity - Tomoyasu Hotei" som används flitigt, så föreslå mer låtar i denna stil som brukar förekomma. Mvh Bosse __________________________ [Inlägget ändrat av Boman 2005-09-13 22:22:32] |
Farmaen brukade ocksa använda sig mycket av Sagan om Ringen-musiken och även American Beauty-musiken ibland när de visade nan som oroade sig inför storbondevalet...![]() __________________________ Att försöka är första steget till att misslyckas /Homer Simpson |
Carl Orf med "Carmina Burana" är en sådan låt som brukar användas för att få upp en mäktig stämning.. __________________________ ”Jag ogillar dina åsikter, men är beredd att dö för din rätt att få uttrycka dem.” -Voltaire |
Tackar! Fler "mäktig stämmning" låtar. ![]() __________________________ |
Varför inte Vangelis "Conquest in paradise" och Vangelis "Chariots of fire" (från filmen med samma namn eller Truimfens ögonblick som den hette på svenska) //mvh Björn, bbque __________________________ |
Introt till Expedition Robinson är samma som introt till The Rock. Vet inte om låten är en del av The Rock's originalsoundtrack, eller om dom också bara lånat låten från nåt annat sammanhang. __________________________ Duskbringer |
Nu har inte jag sett TV 3:s Robinson, men SVTs originalserie hade en egen komponerad introlåt av Jon Rekdal. Låten i "The Rock" figuerar dock ibland i avsnitten. __________________________ |
Hmm... konstigt. Jag var helt säker på att det var dom båda introna som var samma, men jag hade tydligen helt fel då. __________________________ Duskbringer |
Som Oogie skrev är Carmina Burana flitigt använd i sådana sammanhang, men Sergei Prokofievs Montagues et Capulets är väl den allra vanligaste och i mitt tycke den mest pampiga. __________________________ |