Endel skriver att de gillar sagan om ringen men att filmerna är för långa. Om man verkligen tycker att filmen är bra så är man ju trollbunden från början till slut och då brukar de där tre timmarna kännas som timme. Man sitter ju inte där och längtar efter att filmen ska ta slut! tvärtom! hur lång den än är!
1.an var väl ganska så lagom, 2.an däremot var ganska seg, beroende beroende på filmlängden vet jag inte, men relativt seg var den, och 3.an var precis lagom, kunde utökat slaget på p. fält och minskat på gandals ibland onödiga tjafsande.
såg tredje filmen idag och kan inte säga att jag verkligen tyckte att d kändes som en timme. att filmen är lång säller ju till onödiga problem som behov av toalettbesök efter att ha surplat i sej all läsk. Början på filmen var lite seg faktisk (precis som i tvåan) men d blir bättre efter hand. tyvärr så är faktiskt slutet också mkt utdraget. d hela skulle ju kunna slutat när aragorn kröntes till kung. men jag har ju inte läst boken ännu så jag vet ju inte hur viktiga alla scenenrna är lr hu mkt de ändrat. en väldigt bra film iaf. fast om man får klaga lite till så fick man ju inget riktigt svar på vad som verkligen hände med faramir man fick endast se honom stå och jubla med resten av människorna efter segern. samma sak med eowyn. vad hände med hennes kärlek till aragorn? står lite här å där på nätet att faramir och eowyn gifter sig? Annars en mkt bra film. gillade gollum. tyckte han verkade lite mesig i tvåan men här var han mkt bra. han såg även läskigare ut. men d va väl pga d där fula smilet hade när han blev gollum och inte smeagol. jättefin musik också!
ja, Eowyn o Faramir gifte sig. själv tyckte jag att tredje filmen var för kort. de mkissade en massa viktiga saker som skulle varit med, t.ex rensningen av Fylke. I övrigt är de andra filmerna ganska lagom långa tycker jag utom tvåan som är lite seg.
"That there is something good in this world, Mr Frodo, and it´s worth fighting for."
men man får ju inte veta vad som hände med Saruman, eller hur? jag tycker de skulle skippat scenerna när Arwen ska fjolla sig istället för att skippa scenerna med rensningen av Fylke! Men det är bara vad jag tycker.
elijah, jag ställde en simpel fråga; har du läst böckerna, du behöver inte bli sur varje gång någon jag frågar dig något, en fråga är en fråga [Inlägget ändrat av Olofsson 2004-01-13 21:42:28]
Jag köpte böckerna när den första filmen kom ut för jag hade undringar vem draken var alltså "Smaug" ifrån Bilbo-boken.
Jag tycker att filmerna är långa,men Jackson kunde ta det som var viktigare än ta tex, Arwens funderingar om hoppet om livet+m.m.+Aragorns fall, såna bitar som är värdelös att veta Det handlade inte om det . Filmerna handlade om ringen ,Frodo,Saruman, +Brödraskapet. Jackson kunde hålla till böckerna. Vill man veta mer finns alltid böckerna . pillis [Inlägget ändrat av pillan 2004-01-12 23:22:42] [Inlägget ändrat av pillan 2004-01-12 23:24:15]
Nej men man föestår honom ändå. Han vill ju skapa extra spänning för de som inte har läst böckerna... Och jag tycker ändå att Jackson gjorde rätt bra ifrån sej, fast att Fylkerensningen är borta. ----------------------------------- "Jimmy med Y, för Jimmie med IE är bögigt"
Dem som vill veta mer vad som hände som inte finns i filmerna , men som finns i böckerna eller som händer efteråt finns alltid böckerna ,hoppas att ni förstår pillis jag gör det inte [Inlägget ändrat av pillan 2004-01-13 15:18:41] jag skriver som en kråka [Inlägget ändrat av pillan 2004-01-13 15:19:40]
Men då finns det ju en ännu bättre lösning: att göra fler eller ännu länger filmer och på så sätt få med mer ifrån böckerna. Med detta sagt menar jag naturligtvis INTE att man ska strunta i att läsa böckerna, vilket är ett måste, utan tvärtom. Hålla på böckernas innehåll och integritet. Eco
merry ville ju jag spela pillan, dock är det klart du ska ha den rollen annars vore det inte fel att vara aragorn, legolas, saruman, ja namnen är många.
Ja, han glömde jag. Men som sagt, alla skulle vara roliga, men Galadriel, Eowyn, Gimli, Denethor och Gandalf är jag tveksam till _____________________________ Claes Olofsson Moderator www.filmpunkten.se
själv så ser man ut som en alv (långt blont hår, jag menar verkligen asblont) fast med tuppkam på huvet! Kan man få rollen ändå? Annars vill jag vara en orch ----------------------------------- "Jimmy med Y, för Jimmie med IE är bögigt"
Är du säker på det Olofsson? Blir inte det över en timma extra film? Mig gör det ingenting, jag ser fram emot det. Bara det gör Konungen bättre som jag tycker är för ihoptryckt med ett aldeles för utdraget slut...
Jackson har, enligt flera källor, gått ut med detta uttalande, så man får ju hoppas på det. Riktigt gött! Förresten, jag skrev 4 timmar och 5 minuter. Det ska vara 4 timmar och 50 minuter! [Inlägget ändrat av Olofsson 2004-04-07 14:15:40] [Inlägget ändrat av Olofsson 2004-04-07 14:15:52]
Bioversionen är 3 tim och 21 min, och extended blir 4 tim 50 min. Det är än 1 tim 30 min längre film! Är du verkligen helt säker? Det låter ju otroligt...
Kan man läsa det någonstans? Jag har hört Jacksson säga att de har ca 1 tim mer inspelat material så det kanske blir 30-45 min mer film.
Bara de har lagt till scener som verkligen tillför och inte en massa onödigt tjafs som det var i de två tornen. I den första delen kompletterade scenerna bioversionen perfekt. Men Saruman lär ju finnas med, hoppas dock de ej lagt till en massa krigsscener.
Det håller jag med om, inga mer krigsscener. Jag saknar mer av Pippins vistelse i Minas Tirith och vad som händer med Merry när han dödar ringvålnaden. Det var vad jag saknade mest...
Mitt minne sviker mig nu, men det måste vara därför jag reagerade. Eowyn dödar nasgulen och får sin arm söderslagen av ringvålnaden, men det är nog fortfarande Marry som hugget ringvålnaden i filmen..? Det är därför jag tycker det är konstigt att båda två helt plötsligt sitter på en häst typ en halv timme senare...
m, minns inte heller riktigt. men sker samma sak i filmen som i boken ? dödar verkligen merry i filmen ? Följer både merry och eowyn mäe till svarta portarna sedan ? D gör de jue inte i boken.
Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.