...Listan fortsätter Bullfighter and the Lady (1951) [Blod i sanden] (med Robert Stack) En av de mexikanska stuntmännen dog efter att ha blivit spetsad till döds av en tjur under en tjurfäktningsscen. ------------------------------------------------------------------------ The Horse Soldiers (1959) [De tappras väg] (med John Wayne) Stuntmannen Fred Kennedy bröt nacken efter att ha fallit av en häst under en av stuntsen. ------------------------------------------------------------------------ Solomon and Sheba (1959) [Salomo och drottningen av Saba] (med Yul Brynner) Skådespelaren Tyrone Power dog efter att precis ha avslutat en fäktscen med sin motspelare George Sanders. Ett par minuter senare kollapsade Power av en¨ hjärtattack och dog. ------------------------------------------------------------------------ The Greatest Story Ever Told (1965) [Mannen från Nasaret] (med Max von Sydow) Cinematografen William C. Mellor dog av en hjärtattack mitt under filminspelningen. ------------------------------------------------------------------------ Shark! (1969) [Den grymma fighten] (med Burt Reynolds) En stuntman dog mitt under en tagning då han blev attackerad av en haj som hade fått lugnande medel, vilket bevisligen inte hjälpte... ------------------------------------------------------------------------ Zeppelin (1971) [Zeppelin-Luftens slagskepp] (med Michael York) Under produktionen dog fyra personer, inklusive andrekameramannen Skeets Kelly då ett plan och en helikopter kolliderade. ------------------------------------------------------------------------ La Campana del Infierno (1973) (med Viveca Lindfors) Regissören Claudio Guerin Hill dog efter att ha fallit ner från ett torn under den sista dagen av filmningen. ------------------------------------------------------------------------ The Eiger Sanction (1975) [Licens att döda] (med Clint Eastwood & George Kennedy) Den erfarne alpinisten David Knowles dödades under den andra dagen av filmningen efter att ha fått en stor sten i huvudet när han klättrade uppför ett berg. ------------------------------------------------------------------------ The Shaggy D.A. (1976) [Den lurvige åklagaren] (med Keenan Wynn) Liam Dunn dog under en scen i en rullskridskorink. ------------------------------------------------------------------------ A Bridge to Far 1977 [En bro för mycket] (med en hel drös kändisar) Special effects teknikern John Richardson skadades men hans assistent dog under en olycka under filminspelningen. ------------------------------------------------------------------------ Hi-Riders (1978) (med Mel Ferrer) Stuntmannen Vic Rivers dog under en av stuntsen. ------------------------------------------------------------------------ Comes a Horseman (1978) (med Jason Robards) Stuntmannen Jim Sheppard dödades då hans häst som drog honom efter sig under en stunt kom ur position, vilket fick till följd att Sheppard slog huvudet i en stolpe. ------------------------------------------------------------------------ __________________________ |