Har hört rykten om att boken Eragon kommer på film, den är skriven av Christopher Paolini, en av de bästa böckerna jag läst, en fantasyberättelse om en pojke som hittar ett drakägg, han föder upp draken och blir dennes vän. Men snart kastas han in i en värld av faror, magi och maktkamper. Låter detta tilltalande, det gör det, riktigt bra bok, påminner lite om Tolkiens Ringen, men tro mig, den gav mig inga som helst vibbar av: det här känner jag igen... Någon som hört nåt om filmen? __________________________ "If any of you motherfuckers move, and i´ll execute every last motherfucking one of you!" |
Det finns en film nu som heter Earthsea som är lite som sagan om ringen-trilogin med drakar och sånt, men det är nog inte den du menar... __________________________ |
__________________________ Enthrone Darkness Triumphant [Inlägget ändrat av Raceai 2006-04-19 20:19:48] |
Har läst både Eragon och Den Äldste (som är fortsättningen) - så otroligt bra båda två! Eragon har inte biopremiär förren i december 2006 (hur jag ska orka stå ut till dess är en bra fråga) men det kanske du, Lepre, redan vet, eftersom det var ett tag sedan du skapade denna tråd... ![]() __________________________ Ingenting är omöjligt ... bara mer eller mindre besvärligt. |
Även jag har läst både Eragon och Den äldste och jag tycker dom är grymmt bra, längtar efter filmen tror den kommer bli bra Men geka, vet du om den sista boken om Eragon är på G? När kommer den släppas ? __________________________ |
Eftersom den Äldste släpptes alldeles nyligen så håller Paolini antagligen på med den sista, men det kommer antagligen ta ett tag tills den kommer. Ungefär ett halvår skulle jag tippa på, eftersom översättningen till svenska ofta brukar ta tid. Filmen kommer i vinter, jag som trodde den skulle komma i sommar... Fan, jag har väntat på filmen i snart ett år... __________________________ "Relax David. Open your eyes" |
Jag säger som Lepre: Paolini håller antagligen på med den sista. Eragon kom ju 2003-2004 och Den Äldste - som Lepre också sa - alldeles nyligen, och kommer den sista vara lika lång som de tidigare två så tror jag att det i alla fall borde ta mer än ett halvår innan den kommer. Fast man kan ju alltid hoppas att det går fortare. Har föresten läst någonstans att de försöker få klar den första trailern till slutet av Maj. En liten tröst, i alla fall för mig. Längtar efter att få se Saphira! __________________________ Ingenting är omöjligt ... bara mer eller mindre besvärligt. |
Jo det håller jag med om, en sak jag undrar är hur de får ihop det med Eragon och Saphiras kommunikation, hur ska de tala med varandra. För det lär bli svårt om de ska blanda deras tanke-konversationer med de riktiga som andra kanske använder... Hoppas det blir bra i alla fall. __________________________ "Relax David. Open your eyes" |
joo, de blir ett problem. Själv längtar jag efter att få se hur Ra'zacerna och Urgalerna kommer att se ut ![]() Har hört ett hämskt rykte att den tredje boken (som jag tror heter nånting med Empiere) inte kommer att komma ut fören 2009 ![]() Hoppas verkligen att det inte är sant ! __________________________ |
Jag kan ju säga att det är helt ok för mig, för det måste bli svårt att avsluta trilogin, dessutom tror jag den blir längre än föregångarna. Paolini får ta så lång tid på sig som han vill, så länge resultatet blir bra. __________________________ "Relax David. Open your eyes" |
Du har rätt i att resultatet ska bli bra. Det är bara det att jag vill veta vad som ska hända med Eragon, Arya, Roran och flera andra. Och det blev ju inte bättre av att det kom fram en massa saker om eragon och hans familj i slutet av Den Äldste. Längtar bara så grymt mycket efter att få läsa vidare om Ergon. ![]() __________________________ |
Håller med.. Jag brukar inte vara så inne i böcker, men förutom Marsdens har jag nog aldrig varit så insatt. jag tycker nästan Arvtagaren är bättre än LOTR-trilogin, nästan bäst i fantasy-genren, nästan... __________________________ "Relax David. Open your eyes" Vafan, jag har ju Lost In Translation, men var är den? Typiskt att man tappar bort sin favoritfilm! ![]() |
joo Christopher har verkligen gjort ett bra jobb hitills. tänk om man kunde skriva en sådan bok i 15 år ålder Hoppas bara dom får med det mesta i filmen så det inte blir som harry potter filmen (den nyaste) att dom pressar ihop allt viktigt efter varan. __________________________ |
Sant. __________________________ "Relax David. Open your eyes" Vafan, jag har ju Lost In Translation, men var är den? Typiskt att man tappar bort sin favoritfilm! ![]() |
joo har bara sett bilder från inspelningen, Alla ser ut lite anorlunda än vad man själv trodde dom skulle göra ![]() __________________________ |
Först när jag läste Eragon så trodde jag Ajihad var vit ![]() Men det var han tydligen inte.. Men Edward Speelers som spelar Eragon ser ut att passa bra till rollen. __________________________ "Relax David. Open your eyes" Vafan, jag har ju Lost In Translation, men var är den? Typiskt att man tappar bort sin favoritfilm! ![]() |
Det står faktiskt att Ajihad inte är vit ("Hans hy blänkte i samma färg som oljad ebenholts..." , Lepre. Men jag håller med om att Eragon verkar ha fått en bra skådespelare. Brom också, men när jag läste boken fick jag uppfattningen av att han hade långt hår och skägg, vilket han inte har i filmen. Fast det spelar ju ingen större roll, egentligen.Jag har också funderat på Eragons och Saphiras kommunikation, och jag hoppas verkligen att de får till det bra och inte förvirrande (eller nåt´sånt). Den Äldste slutade verkligen spännande, och jag har stora förväntnngar på sista delen. Så, ja visst, Paolini måste få tid på sig att skriva den, men att den inte kommer förrän 2009! Aj, aj. Jag som undrade hur jag ska kunna stå ut att vänta på filmen till december... Det skulle vara fruktansvärt om de förstör den här trilogin som de gjort med Harry Potter. Jag blir tokig om de tar bort för mycket! __________________________ Ingenting är omöjligt ... bara mer eller mindre besvärligt. |
Det håller jag med om. Men det finns så mycket viktigt, intressant och bra i Eragon, så om de skulle lämna något ute då skulle vi märka det, och antagligen tycka det var dåligt. Hoppas bara att de förvränger hela storyn bara för att få till det med Saphiras och Eragons snack... __________________________ "Relax David. Open your eyes" Vafan, jag har ju Lost In Translation, men var är den? Typiskt att man tappar bort sin favoritfilm! ![]() |
Vad menar du med att du "hoppas att de förvärnger hela storyn"? Det låter ju som om du vill att de ska tolka boken fel ... eller är jag helt ute och cyklar nu? __________________________ Ingenting är omöjligt ... bara mer eller mindre besvärligt. |
Jag funderar på att läsa boken. Kanske ska ta o göra det nue då ![]() __________________________ Kallades cher_is_best här förut http://www.youtube.com/watch?v=6qHvwnbmMJw&search=rhonetta |
Ja det kanske du ska ta och göra Cooper __________________________ "Relax David. Open your eyes" Vafan, jag har ju Lost In Translation, men var är den? Typiskt att man tappar bort sin favoritfilm! ![]() |
Geka: Jag skrev självklart fel och menar att de INTE ska förvränga hela storyn bara för att få till det med kommunikationen... jeesus. __________________________ "Relax David. Open your eyes" Vafan, jag har ju Lost In Translation, men var är den? Typiskt att man tappar bort sin favoritfilm! ![]() |
Heter boken bara Eragon? Och den är bra säger ni? Finns det fler böcker efter/före den? Eller kanske fler fantasyböcker som ni kan rekommendera (till mig)? __________________________ Put some excitement between your legs, ride a horse. |
Det är en trilogi som heter Arvtagaren och den första boken heter Eragon som det ska göras film på. Och uppföljaren heter Den Äldste, den tredje och sista boken har ännu inte kommit. Jag har inte läst så många fantasy-böcker, det är mest LOTR och Arvtagaren, men ingen annan särskild. __________________________ "Relax David. Open your eyes" |
Kaske ska se den nån gång. Om den är lite lik Sagan Om Ringen så... varför inte. __________________________ |
Ja det är den nog, men den är mer magisk än LOTR faktiskt. Det är det jag tycker om med boken, att det inte kastas fireballs hej vilt, nej, magi är något sällsynt och svårt att utöva. Påminner om Willow lite, på magi delen alltså. __________________________ "Relax David. Open your eyes" |
joo de tänkte jag också på. igentligen gillar jag inte trollari å sånt de passar inte in men i den här boken är det helt OK. Det smälter in i storyn eftersom det är så svårt att utöva vissa tekniker ![]() __________________________ |
Jag ÄLSKAR magi! Fantasy är de bästa böckerna som finns, enligt mig. Det borde göras fler sådana filmer också, då skulle jag bli mycket nöjd och belåten Lepre: Jag vet, min kommentar var idiotisk. __________________________ Ingenting är omöjligt ... bara mer eller mindre besvärligt. |
Hehe __________________________ "Relax David. Open your eyes" |
Det finns visserligen några namn under Skådespelare här på Filmpunkten, men ändå: Edward Speleers (Eragon) Jeremy Irons (Brom) Djimon Hounsou (Ajihad) John Malkovich (Kung Galbatorix) Robert Carlyle (Durza) Sienna Guillory (Arya) Garret Hedlund (Murtagh) Joss Stone (Angela) Alun Armstrong (morbror Garrow) Christopher Egan (Roran) Tamsin Egerton (Katrina) Steven Spiers (Sloan) Gary Lewis (Kung Hrothgar) Caroline Chikezie (Nasuada) Något jag har tänkt på är att Galbatorix egentligen aldrig är med i boken. Det är ju en sak som de tycks ha ändrat i filmen. __________________________ Ingenting är omöjligt ... bara mer eller mindre besvärligt. |
nja, jag har för mig att han är med lite i början. Men annars är det smart att visa honom, så publiken lättare håller koll på vilka alla är. __________________________ "Relax David. Open your eyes" |
Ja, det är smart. __________________________ Ingenting är omöjligt ... bara mer eller mindre besvärligt. |
dom kanske visar en av broms historier när galbatorix drake dör å allt de där. __________________________ |
Det lär de ju göra, men om de gör det så förstör de för en kommande uppföljare, och de lär inte bara göra första filmen. Det skulle bara bli konstigt, så jag tror de kommer följa det som står i boken. __________________________ "Relax David. Open your eyes" |
Man kan ju alltid hoppas. __________________________ Ingenting är omöjligt ... bara mer eller mindre besvärligt. |
joo de skulle bli sjukt om dom bara gjorde första boken.. __________________________ |
Har läst en av böckerna dden verkar rätt så spännande jag ska göra ett försök att se den helt klart __________________________ |
haha är det 1 du läst? ![]() __________________________ |
Du spar inte på smileys rednaxela. __________________________ "Tina! Come get some ham!" - Napoleon Dynamite |
haha __________________________ |