har koll på de mesta filmerna, men de jag absolut inte vet något om är Independent filmerna, om någon har nåt bra tips på en sån kan de ju höra av sig, måste bara kolla om jag har rätt. Är kids en independent film, den verkar det? __________________________ "IT'S A 106 MILES TO CHICAGO, WE'VE GOT A FULL TANK OF GAS, HALF A PACKET OF CIGARETTES, IT'S DARK AND WE'RE WEARING SUNGLASSES. HIT IT." -THE BLUES BROTHERS. |
Mean Creek kan jag rekommendera varmt. Vad gäller filmen "Kids" så klassas den som en independentfilm på IMDb iallafall... __________________________ |
GE MIG MER! har börjat få suget efter Independent filmer, de är så annorlunda jag vill se mer, hjälp till nu era filmgalningar ni kan! ni kan! __________________________ "Was it over when the germans bombed pearl harbor? Hell no!" -John belushi 1949-1982 R.I.P, Delta gänget. |
Här kommer en drös härliga indiefilmer till: Donnie Darko (filosofisk) Memento (ett måste) Garden state (ljuvlig) Pi (mer åt det skumma hållet) Eternal Sunshine of the Spotless Mind (vacker) Sedan tycker jag Primer verkar vara spännande, har dock inte fått tillfälle att se den än. __________________________ [Inlägget ändrat av Goliatbagge 2005-12-18 23:05:15] |
Underbart bra filmer du har valt ut Goliatbagge. __________________________ Dark,Darkest,Darko |
Ja, har sett alla utom Pi och Memento, tycker memento verkar för snurrig, men kanske inte. __________________________ "Was it over when the germans bombed pearl harbor? Hell no!" -John belushi 1949-1982 R.I.P, Delta gänget. |
gillade memento skarp... men den är rätt rörig i början... men bästa måste vara eternal sunshine... __________________________ [Inlägget ändrat av Forlorat 2005-12-20 12:00:53] |
Ger man Memento en chans så är den hur bra som helst. Man greppar uppbyggnaden av filmen efter några minuter, så SÅ snurrig är den inte. Se den! Såg att du var intresserad av filmfoto också och då skadar det inte att nämna Requiem for a dream i det här sammanhanget. Påfrestande film från mannen bakom Pi. __________________________ |
Okej, schysst Goliatbagge. __________________________ "Was it over when the germans bombed pearl harbor? Hell no!" -John belushi 1949-1982 R.I.P, Delta gänget. |
Såg nyligen en helskön independentfilm som jag inte tycker ni ska missa nämligen "The Jacket". Se den genast! __________________________ |
"Napoleon dynamite" är en riktigt snygg independent film. Requim och ethernal är väl inte det minsta independent? Eller är jag ute och cyklar? __________________________ |
Jodå, både Requiem for a dream och Eternal sunshine of the spotless mind är independentfilmer - om man definierar det som filmer som saknar stöd från ett stort filmbolag, vilket jag tror är det vanligaste. Så även kassasuccéer kan vara independent precis som att alla independentfilmer inte behöver vara experimentella. __________________________ |
Goliat, Det visste jag inte, trodde inte Jim Carrey var den som gjorde independent grejer __________________________ |
Nej, han är väl inte direkt känd för det... __________________________ |
Jag tror inte man blir lika känd genom en indie-film som man blir genom en, låt oss säga Miramax-rulle. Men jag tycker faktiskt Indie-filmer är bra mycket bättre än filmbolags-rullar på vissa delar, man märker faktiskt i indie-filmer att det är just en indie-film, okej nu stavar jag fel, men typiska klytschor som alltid dyker upp i Miramax filmer, man slipper dem helt, om det inte är en riktig sopa till regissör som gjort filmen. __________________________ "Was it over when the germans bombed pearl harbor? Hell no!" -John belushi 1949-1982, Delta gänget. |
Håller till stor del med dig där Lepre, även om man ska akta sig för att generalisera. Det finns säkert minst lika många dåliga independentfilmer som det finns "vanliga" filmer. Det som är spännande med indiefilmer är att de ofta sticker ut från mängden och vågar vara annorlunda. Det är det som gör dem intressanta... __________________________ |
Precis.. dessutom tror jag att man redan, innan man ser en indie-film, vet att den kommer vara oförutsägbar, alltså att den inte riktigt håller sig till "film-regler", om man kan säga så. Det e nog inte så många som gör indie-filmer för att det e en kul grej, bara rika människor väjer att själva betala för sin film, för det e ju så att filmbolagen inte tycker om manuset och då väjer regissören att göra filmen själv, DÄRFÖR är vi intresserade av filmen. Nja, det är ju inte riktigt så, men det är så det funkar. __________________________ "Was it over when the germans bombed pearl harbor? Hell no!" -John belushi 1949-1982, Delta gänget. |