Vad betyder rysare? Det har jag länge undrat. __________________________ ''My name is Bond, James Bond" |
Va? __________________________ Enthrone Darkness Triumphant |
[Inlägget ändrat av Mr Blue 2006-08-30 18:30:27] |
Såna filmer man ryser av (skräck)? Fast bara skräck är mer "hoppa till" grejer, så har jag förstått det hela..men jag vete faen. __________________________ There's no such thing as free cable |
Säger inte ordet "rysare" i sig självt vad det betyder i filmväg? Men för att diskutera definitioner så är rysare och skräck för mig inte alls samma sak. En rysare för mig är mer psykologisk och krypande, medan en skräck film är med åt det blodiga och brutala hållet. __________________________ Enthrone Darkness Triumphant |
Håller nog med Racaei. Typ skräck,Scream Rysare,The Shining __________________________ Dark,Darkest,Darko |
Det var precis det jag försökte säga... __________________________ There's no such thing as free cable |
Replica Ah, sorry.. läste inte ordentligt. __________________________ Enthrone Darkness Triumphant |
Ursäkta? Hoppar man till av brutala och blodiga saker då lr? __________________________ Put some excitement between your legs, ride a horse. |
Om någon tar sig in i mitt hem och hugger huvudet av min katt så skulle jag nog hoppa till lite, ja. __________________________ Enthrone Darkness Triumphant |
Hahaha, jamen du fattar väl Shadowfax? Så svårt är det inte att lista ut, inte ens för dig __________________________ There's no such thing as free cable |
Så ni menar att ni inte hade hoppat till om ni haft en psykologisk massmördare efter er? Hm? Men visst jag fattar väl eh ert resonemang. Jag håller dock på det andra sättet. __________________________ Put some excitement between your legs, ride a horse. |
Så som jag ser det så håller jag med Replica och Recai. Rysare jobbar mer på stämningen, som sagt lite mer psykologisk skräck då ren skräck film jobbar mer effektfullt med klassiska "hoppa-till" scener. Psykologiska massmördare finns i väldigt många skräck filmer, så tror du blandat ihop generna lite Shadowfax. __________________________ cstroMANIA |
Kag tror nog de e en ganska stor skillnad på Rysare och skräck, om man jämför med två filmer som är skräck o rysare, då tror jag det mer är så att rysaren du håller i är Dark Water och Skräckfilmen du håller i är Childs play. Man kan ju säkert "rysa" av båda filmerna, men jag tror inte det är vad som menas riktigt. __________________________ "Was it over when the germans bombed pearl harbor? Hell no!" -John belushi 1949-1982, Delta gänget. |
men carlstrom: vad kallar du Jack Nocholson i The Shining då? Kanske ingen massmördare, men han blev en psykisk mördare ju. Förövrigt menade jag att jag "hoppar till" i rysare och INTE skräckfilmer. __________________________ Put some excitement between your legs, ride a horse. |
vad är det för skilnad på skräck och rysare??.. __________________________ But if you just put some hart in the game, there's nothing you can't do.. |
Haha hanes upprepar frågan, det är ju det vi försöker komma fram till. __________________________ "Was it over when the germans bombed pearl harbor? Hell no!" -John belushi 1949-1982, Delta gänget. |
Shadowfax: Då har du fortfarande inte förståt skilnaden emmelan generna. Skräck är en brutal version av rädsla, ryssare är en mer nervkittlande och krypande stämningsfull känsla. Psykiska mördare finns med i skräck filmer, men kan hålla med om att The Shining är ryssare eftersom det är inte "hoppa-till" scenerna som filmen bygger på utan en kuslig känsla, och om det är "hoppa-till" scenerna som du framhäver där har du inte förståt filmen. __________________________ cstroMANIA |
carlstrom Det är väl ändå lite fel att tala om vad Shadowfax förstår och inte förstår, eller? Vi har alla våran egen uppfattning huruvuda saker är och inte är.. Enthrone Darkness Triumphant [Inlägget ändrat av Raceai 2006-01-15 10:22:42] |
Hanes Har du tappat hjärnan i oboyglaset eller? __________________________ Enthrone Darkness Triumphant |
Raceai Det där med "hjärnan i Oboyglaset"... Skulle man kalla det för skräck eller rysare?!? __________________________ Krankelibrankelfnatt |
"Det där med "hjärnan i Oboyglaset"... Skulle man kalla det för skräck eller rysare?!?" Låter mer som splatter eller sleaser. __________________________ "Never give a sucker an even break" - W.C. Fields |
Raceai: Jo, det må vara sant, men talar generelt om vad generna framhäver. Tror inte Kubrick's syfte med The Shining var att lägga ner tid på "hoppa-till" effekter men jag kan givetvis ha fel. __________________________ cstroMANIA |
Carlström, vad kallar du t.ex. scenen med kvinna i badkaret då? Så, jo, jag tror att du har lite fel i allafall. Jag tror inte heller att "hoppa till"-effekter var huvudsyftet, men det är ändå en avgörande del i filmens genomslagskraft. Men Kubrick lägger ju, som bekant, ner stort arbete på alla de små detaljer. Dessutom tror jag nog att rysare egentligen bara är en synonym till skräckfilm. Då är det bättre att nämna delgenrer som de jag tog upp i det förra skämtsamma inlägget; sleaser, splatter, Blood´n gore, gothrysare m.m. __________________________ "Never give a sucker an even break" - W.C. Fields |
carlstrom: Jag ser faktiskt ingen speciell skillnad mellan rysare och skräck. Har aldrig tagit redare på det närmare. Jag bara liksom ser filmen. Jag vet dessutom också att The Shining har en kuslig känsla och är nervkittlande, det går liksom inte att ta miste på. Men jag hoppar även till av vissa scener. __________________________ Put some excitement between your legs, ride a horse. |
Hahahaha, en sleazer låter det verkligen inte som, det är jag säker på, hemligheten bakom Dawey boys påhitt om sleazers kan bero på hans omättliga törst efter dessa läskiga filmer. __________________________ "Was it over when the germans bombed pearl harbor? Hell no!" -John belushi 1949-1982, Delta gänget. |