Jag har tänkt mig dra ett Mifune maraton idag, börjar med Samuraj triologin och följer med Yojimbo - Livakten och De sju samurajerna. Men är det någon mer än mig som tycker han är bland dem bästa någonsin? Tipsa gärna om bra filmer han är med i. __________________________ cstroMANIA |
Här har du en rad filmer med Mifune som alla är mycket mycket bra! Hidden Fortress http://www.imdb.com/title/tt0051808/ Rashomon http://www.imdb.com/title/tt0042876/ "Rödskägg" har en minst sagt cool fightingscen. http://www.imdb.com/title/tt0058888/ Rebellion http://www.imdb.com/title/tt0061847/ Idioten http://www.imdb.com/title/tt0043614/ Sen har du ju Musashifilmerna, men de har jag inte sett, så de vill jag inte yttra mig om. Men ovanstående är alla minst sagt sevärda! __________________________ "Never give a sucker an even break" - W.C. Fields |
Tack så mycket. Uppskattas. __________________________ cstroMANIA |
Han var bland de bästa. Har betytt mycket för den japanska filmen. __________________________ |
Håller med, måste nog erkänna att han är bland dem bästa skådespelarna egenom tiderna, om inte den bästa. __________________________ cstroMANIA |