Hejsan! I en tidigare tråd diskuterades det om det nya betygsystemet Filmpunkten kanske ska införa. Jag tar härmed upp ämnet igen! Jag har utvärderat och förklarar nedan kort vad det innebär: Man betygsätter i de vanliga sex underbetyg (Musik, handling, osv.) och skriver kommentarer precis som vanligt i anslutning till dessa. Vidare tas "Betydelse"-kolumnen bort och betyget framställs inte av alla underbetyg utan utgör endast "Filmen i sin helhet". Istället för att ens slutgiltliga betyg skall bli 1,57/5 blir det kanske 1/5. Ibland tycker man musiken är bra, men filmen urdålig. Och detta system blir mer friare. I framtiden kommer även mer vikt läggas på de olika underbetygen där man ska kunna göra sökningar på dem. Är du för eller emot detta förslag? Var med och påverka! Vänliga Hälsningar, Kristoffer Örstadius, chefsredaktör Filmpunkten |
Skulle vilja säga att jag är för, låter bättre med rena siffror. Sen betygsätter du utefter ditt eget tycke om filmen och inte nödvändigtvis musiken i den, som kanske inte har nån påverkan. Hälsningar, Victor Malm, Moderator |
Jag tycker inte att det ska vara rena siffror, får då kan ju en film t.ex. få 3,1 i betyg medan en annan kanske får 3,9 men så visas ändå betyget 3 på båda. Det är ju ändå en STOR skillnad. Jag tycker att underbetygen ska ha betydelse på det slutgiltliga betyget. Sen tycker jag inte att det spelar någon större roll om betydelse-kolumnen ska vara kvar eller inte. Pedda ![]() |
Håller med dig brorsan ![]() ••[KIA]$ñìP€r <-> Jºnn¥$têeÌ•• |
Jag är för det nya systemet - för man kan väl ändå skriva sina kommentarer om t.ex. musiken då? /Zzznake |
Jag gör revlot, jag är för det NYA. Jag tycker att vissa filmer är riktigt usla gällande musik och foto men allt annat är bra och mitt helhetsintryck blir att jag tycker att filmen är värd en 4.a. Sen om folk vill veta hur musik, foto etc är i denna film är det ju bara att kolla i fler kommentarer. Nuvarande betyg är man ju tvungen att i vissa fall höja tex betyget på foto för att man tycker att den filmen är värd en trea, men foto kanske bara förtjänar 1 enligt en själv. Mig själv som Titanic, jag va tvungen att ge den 5/5 i filmen som helhet för att jag tycker att filmen ändå är värd en trea, men sen tycker jag kanske att vissa delar är horribla. Så jag är för det nya, och uppstår det sådana fall för er övriga också så är det ju bara att ändra? |
Jag är för. |