Jag har en fråga. Det har ju varit lite tjat om det här men, Jag undrar hur ni tycker att en bra betygsättning ska se ut????.. __________________________ But if you just put some hart in the game, there's nothing you can't do.. |
En bra betygsättning tycker jag ska se ut så här: 1 = Dåligt 2 = Godkänt 3 = Bra 4 = Mycket bra 5 = Mästerligt Anledningen till att jag tycker så är att det är den standard som används av de flesta filmrecensenter (Filmkrönikan, Aftonbladet, Expressen, jag kan hålla på länge). Sedan står det ju dessutom utskrivet här på Filmpunkten att lämplig betygskala är den som precis är nämnd. Personligen tycker jag att det är bra ifall så många som möjligt använder sig av denna betygskala eftersom då snittbetygen blir mer representabla. Tycker det är synd med alla femmor som slängs ut hit och dit till filmer som personen i fråga tycker är "ganska bra". __________________________ [Inlägget ändrat av Goliatbagge 2006-02-06 21:57:43] |
Det svåra är hur man ska resonera "mästerverk" för min del. Ibland känns det som man satt för många, men sen när man ger dem en överblick kan man inte neka dem det, därför är det lättare att sätta skilnader på en 1-10 rank som på imdb.com. Men trivs ypperligt med ett 1-5 system här på filmpunkten. __________________________ cstroMANIA [Inlägget ändrat av carlstrom 2006-02-06 22:20:12] |
Själv saknar jag ibland "nollan", så att man kan skilja på en halvtaskig respektive en totalt värdelös film. Men visst funkar den femskaliga betygsättningen utmärkt. __________________________ |
Det där med femman kan vara svårt. Jag brukar tänka mig den som "Förbannat bra" istället för "Mästerverk". Det finns ju erkända mästerverk som ibland inte alls är så särskilt bra när man ser dem (iallafall i mitt fall) och då tycker jag inte de förtjänar en femma. __________________________ [Inlägget ändrat av Goliatbagge 2006-02-06 22:27:01] |
Nja en nolla kan man ju inte riktigt ge en film, för det är ju faktiskt inget betyg, tycker jag. Däremot kunde man införa som Aftonbladets recensioner att man kan sätta bara ett minus, men, då skulle det nog bli lite konstigt. Fast det skulle säkert funka. Goliatbagge: Det är sant det du säger om mästerverken, för det är ju svårt om jag till exempel sätter, som jag gör, en femma på Gattaca, men ändå inte ser det som ett mästerverk, för det kan inte jag avgöra om det är det eller inte. __________________________ "Relax, David. Open your eyes." - Vanilla Sky [Inlägget ändrat av Lepre 2006-02-07 22:52:32] |
Jag har ganska svårt med mästerverk också. Vilket man säkert kan se i min lista med betygsatta filmer, jag sätter helt enkelt femmor på favoritfilmer jag kan se hur många gånger som helst utan att tröttna och dessutom de filmer som är så bra gjorda att de är värda betyget mästerverk. __________________________ Put some excitement between your legs, ride a horse. |
Jag tycker att det antingen borde finnas ett minus man kan sätta på en riktigt usel film eller ett 1-10 system. Man måste väl inte vara som alla andra recensionsajter eller tidningar? Med ett 1-10 system är det lättare att sätta ett betyg mn kan stå för, för mig blir det ofta svårt mellan 3-4 och 4-5 för vissa filmer ger jag 4 men tycker ändå att de kan vara bättre än mina andra fyror (men inte värda en femma). Sen att 2 blir godkänd funkar inte för 1 måste ju vara helt über usel och 3 är bra, då måste det snarare vara att 2 är går endast att se om man inte har annat att göra eller nåt... __________________________ |
Nej, det är verkligen ingenting som säger att Filmpunkten måste vara som alla andra. Det var bara min åsikt. Håller med om att det är riktigt svårt ibland att välja betyg på den femgradiga skalan. Nästan alltid känner jag "detta är en tvåa eller trea" eller "hmm, en trea eller fyra" osv. Men en tiogradig skala tror jag ändå skulle bli för detaljerad och alla skulle använda sin egen tolkning av den. "...då måste det snarare vara att 2 är går endast att se om man inte har annat att göra eller nåt...". Ja, precis, och om en film går att se på om man inte har nåt särskilt för sig är den väl godkänd? (men inte mer). __________________________ |
Precis Miralex, man får ALLTID svårt när det gäller betyget, iallafall jag, det vore mycket skönare med ett 1-10 system, då vet man nästan direkt vad man ska sätta, sen är det ju svårt att sätta på varje siffra, vad den betyder. __________________________ "Relax, David. Open your eyes." - Vanilla Sky |
Lepre, trevligt att veta att någon håller med en ![]() __________________________ |