Hej jag har nyligen inhandlat Tintins biofilm solens tempel som gick på bio i sverige 1971.. Men nu när jag suttit & tittat så har jag fått en konstig känsla av att dom gjort en ny svensk dubbning alltså inte den gamla med Jakob hård , Bert åke varg eller är det jag som gämför ljudet i den här filmen förmycket med ljudskivan från 1971? där man klart & tydligt hör jakob hård från tv sporten som tintin.. Skulle vara bra om nån kunde fixa en tecknisk information så man ser vad det är för svenska röster.. Skulle va katastrof om dom gjort en ny dubbning. __________________________ Rädda en bit skog.. http://www.ettklickforskogen.se/ |
Jag har en hel del Tintin-filmer, och dessvärre har dom valt att dubba om en del av dom(ingen aning om varför, eftersom det är långt ifrån alla.) Men jag håller med dig om att det är katastrof, Tintin är det bästa tecknade som nånsin har gjorts tillsammans med Simpsons(av vilket en av mina dvd r har svensk dubbning på menyn!?) __________________________ Kalles |
Det är biofilmen som gick 1971 i sverige. personligen ogillar ja dubbning därför borde dom lägga in original språket med svensk text också.. Men det verkar som om dom lagt in en ny svenskdubbning som inte är från 70talet. ja har gämfört lite med filmens Soundtrack - Tintin - Solens Tempel [1971] & där hör man att det är andra ord för saker & ting. Men man kanske måste se filmen hädanefter med soundtracken via cd spelaren istället då man slår av själva film ljudet... Vad har ni andra att säga om det här? __________________________ Rädda en bit skog.. http://www.ettklickforskogen.se/ |
1 simpsons säsong har dubbats till svenska, eftersom typ ztv lr tv3 trodde att det var för barn när dom köpte in den __________________________ Hette cher_is_best förut http://www.youtube.com/watch?v=6qHvwnbmMJw&search=rhonetta |
Jo jag vet det var 1989.. det var många som klagade över det så dom slutade ganska fort med det.. Men vad har det att göra med det här om tintin egentligen? __________________________ Rädda en bit skog.. http://www.ettklickforskogen.se/ |