Forum » » Filmdiskussion » Filmer baserade på böcker   Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.        Filmer baserade på böcker 2004-03-04 18:28:13
Registrerad: 2004-02-29
Vilka är de bästa filmerna som baseras på böcker? Jag har inte sett nån film som är bättre än boken. Har inte vågat läsa böckerna som Fight Club och Clockwork orange baseras på för då kanske jag börjar hata filmerna.

Men finns det någon upplaga som är bättre på film än bok?

2004-03-04 19:51:44
ted
Registrerad: 2004-02-04
En bok blir ju bättre än filmen, eftersom man gör sina egna bilder. Ett undantag: Jag såg The Shining på bio innan jag läste boken och var skraj i flera veckor. Tills jag läste boken. Boken var förklarande och kändes inte lika neurotisk som filmen.
  2004-03-05 14:56:18
The_Dude
Registrerad: 2004-02-21
Det hör inte till vanligheten att jag läser böcker, men jag har i alla fall lyckets läsa Ringentrilogin som jag tycker är det bästa jag läst. Vad det sedan gäller filmerna så saknar jag stycken och karaktärer, men jag tycker inte det gör så mycket. För böcker är böcker och film är film. Och Sagan om Ringen - Härskarringen är en av mina bästa film upplevelser, och tillsammans är de tre delarna i mitt tycke en av de bästa filmupplevelser man kan se.

I övrigt tycker jag det enormt trist att de försöker sälja böcker med hjälp av omslaget till filmen.

Jag skulle gärna se en filmatisering på Arne Anka Bombad & Sänkt av Charlie Christensen.
  2004-03-05 15:11:41
Elisabet
Registrerad: 2004-03-02

Läste såväl Sjöfartsnytt som Ciderhusreglerna och såg filmerna långt senare. Det går nästan inte att jämföra;
så mycket mer fick jag ut av läsandet. Likadant med Chocolat. Alla tre Hallström-filmer, märker jag.
Det blir som att se ett foto av en människa, istället för helheten. Platt.
  2004-03-05 20:20:25
Marion
Registrerad: 2003-09-07
ja, man kan inte ha med allt från boken i filmen. Lotr har lyckats väldigt bra som film till skillnad från någon annan film som jag inte kommer på namnet på just nu..

"That there is something good in this world, Mr Frodo, and it´s worth fighting for."
  2004-03-06 09:55:56
Registrerad: 2004-02-29
Jag tycker Sagan om ringen filmerna tagit bort mycket av storyn i böckerna för att istället ha tuffa actionsekvenser. Första filmen är väl rätt ok, men TTT har jag lite problem med för dem har gjort den godhjärtade Faramir till något han inte är.
  2004-03-06 10:12:08
Marion
Registrerad: 2003-09-07
ja, jag håller med. jag e faktiskt inte så förtjust i den andra filmen längre...

Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.