Hejsan allihopa! Filmpunkten kommer inom de närmsta månaderna med flera spännande uppdateringar med flera ideer som vi fått från er användare. En uppdatering kommer imorgon med bl.a. en TV-bevakningsfunktion. Inför sommaren planerar vi bakom Filmpunkten att göra en förändring bland "Underbetygen" (Ljud/Musik, Skådespelare, m.m.) vid betygsättning av film. Vi har fått intrycket av att skalan vi använder är för stor och funderar på att byta från 1-5 till "tumme upp", "neutralt" och "tumme ner". "Filmen i sin helhet" kommer dock fortsättningsvis att vara 1-5. Det kan ibland vara knepigt att skapa sig en uppfattning om handlingen till en film exempelvis är en 3:a eller en 4:a. Vid en eventuell uppdatering kommer betygen 1-2 på betygen idag överföras till "tumme ner", 3 till "neutralt" och 4-5 till "tumme upp". I och med att uppdateringen är så pass stor vill vi ha råd från er. Vad tycker ni? Är ni positiva till en förandring från 1-5 till "1-3"? __________________________ Vänliga Hälsningar, Kristoffer Örstadius, redaktör Filmpunkten |
Jag tycker att det är lättare med 1-5. För då får man mer att välja på och så är det lättare än 1-3. __________________________ Jag tycker att Ibrahim Baylan ska avgå! PS. Miss Ljung har der finaste leendet som jag nånsin har sett. |
Det är bra med 1-5 Behövs inte ändras på det alls. . __________________________ |
Jag tycker 1-3 låter kanon, då kan man lägga ner mer krut på helheten.. __________________________ Kalles |
__________________________ Kallades cher_is_best här förut http://www.youtube.com/watch?v=6qHvwnbmMJw&search=rhonetta [Inlägget ändrat av c00per_91 2006-04-29 23:19:22] |
har du läst Coop? Det är inte filmbetyget, utan bara dom andra grejerna som skådespeleri och manus och sånt som skulle ändras.. __________________________ Kalles |
Ojja ![]() läste aldrig klart allt ![]() __________________________ Kallades cher_is_best här förut http://www.youtube.com/watch?v=6qHvwnbmMJw&search=rhonetta |
Filmen i sin helhet måste självklart fortsätta att betygsättas 1-5, men underkategorierna skulle funka bättre med 1-3. __________________________ "You wanna know who this is? Its me, Melvin! Thats who it is" |
Visst 1-3-skalan känns vettigare. Men hur ska dessa betyg sammanfattas på filmsidan? Ska det fortfarande vara "mätare" för Ljud/Musik, Manus/Handling o.s.v. där tumme ner tolkas som en etta och tumme upp som en trea? Eller ska man bara se antalet "tummen upp/ner/neutral"? __________________________ [Inlägget ändrat av Goliatbagge 2006-04-30 02:10:15] |
Men va? underbetyg 1-3? :s ehm .. jag tycker det är mkt bättre med 1-5! jag menar om man bara kan välja 1-3 då blir det ju inte samma sak :p då fattar man ju inte om filmen är bra eller inte ju alla filmer kommer typ ha en 3a... __________________________ I'll be back ![]() |
1- 5 är bättre. __________________________ Crom, I have never prayed to you before. I have no tongue for it. No one, not even you, will remember if we were good men or bad. Why we fought, and why we died. All that matters is that today, two stood against many. Valor pleases you, so grant me this one request. Grant me revenge! And if you do not listen, the HELL with you! |
Jag tycker att 1-5 är mycket bättre. __________________________ Hi i'm Chucky. Wanna play? http://www.thering-themovie.com/main.html |
Cruel_Intentions (och annat folk): Men alltså läs tråden för guds skull! Huvudbetyget på filmen kommer fortfarande att ha skalan 1-5. Det är inte det som det handlar om. Det är underkategorierna som ändras till tumme upp/ner. Läs Kristoffers inlägg ordentligt en gång till. __________________________ |
hehe fan vad pinsamt, jag trode det var själva filmbetyget som skulle ändras...jaha det är det dära med musik,effekter,skådespelare,handling osv.. jaja spelar det änns någon roll vad man skriver på dem? det syns ju ändå inte för andra? __________________________ I'll be back ![]() |
Jag har aldrig tyckt att det har varit något problem med skalan 1-5 i underbetygen, men å andra sidan tror jag heller inte att jag skulle sakna den 5-gradiga nyanseringen på skalan om det nu ändras till 3. Fördelen med att förändra betygen på det sätt som Kristoffer beskriver är nog att det skulle bli enklare att göra något av underbetygen, att kunna presentera dem på ett bättre och mera omedelbart sätt. Staplarna, som de ser ut idag, är ganska intetsägande. Även om skådespelar-prestationerna fått höga betyg i underbetyget, och filmen som helhet bara ligger på en 3:a i genomsnitt, så missar i alla fall jag ofta att uppmärksamma en sådan sak. För övrigt vill jag bara säga att jag tycker det är jätteroligt med de nya uppdateringarna! Det är bra och användbara funktioner som tillkommit, särskilt roligt tycker jag det är med de utökade bilderna till filmerna. Filmerna blir så mycket mera levande. De filmer man inte har sett blir man mera nyfiken på, och när man ser bilderna till filmer man har sett så ler man igenkännande. Verkligen ett lyft! __________________________ |
Jaha, men isåfall spelar det väll ingen roll vad man än väljer. __________________________ Hi i'm Chucky. Wanna play? http://www.thering-themovie.com/main.html |
jag är inte ensam med att inte läsa klart![]() __________________________ Kallades cher_is_best här förut http://www.youtube.com/watch?v=6qHvwnbmMJw&search=rhonetta |
inte jag heller. __________________________ |