Forum » » Filmdiskussion » Mad Max-import   Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.        Mad Max-import 2004-03-08 22:19:25
Kristoffer
Redaktör
Registrerad: 2002-10-13
Hej,

Jag var och tittade på CDON:s hemsida men blev lite förvånad över att Mad Max säljs på deras sida. Filmen är förbjuden enligt svensk lag (http://193.15.197.33/FMPro?-db=wfilm.fp5&-format=detalj.htm&-lay=webgrund&-op=cn&TitelDoek=mad%20max&-max=10&-recid=40963&-find= ). Det står i och för sig "Import" inom parantes på CDON. Men om man kan få tag på filmen via en svensk butik kan man ju fråga sig varför vuxencensuren överhuvudtaget finns.

Vänliga Hälsningar,
Kristoffer Örstadius, chefsredaktör Filmpunkten
  2004-03-09 09:11:49
wildpalm
Redaktör
Registrerad: 2004-02-17
Vuxencensuren existerar knappt längre. Den verkar i alla fall inte ha någon funktion längre... som tur är.

Visst kan man tycka att en förbjuden film inte ska kunna köpas i Sverige, men samtidigt anser jag att alla filmer skall vara tillgängliga för de som vill se dem. Är filmen tillåten i Storbritannien så bör den ju ändå vara tillåten i Sverige.

Om jag inte är helt ute och cyklar så har väl TV 4
t o m visat "Mad Max" för inte så länge sedan.

Det är underligt med "Mad Max", för den har varit totalförbjuden hur länge som helst, men gick ändå att hyra i Sverige på 80-talet genom distributören Transworld. Pretty strange!
[Inlägget ändrat av wildpalm 2004-03-09 09:13:44]
  2004-03-09 16:44:37
Pedda
Registrerad: 2002-11-28
varför är "Mad Max" förbjuden? den är ju inte värre än någon annan film.
har tv4 visat mad max nyligen, det kommer jag inte ihåg, men jag kan ju ha fel.

Pedda
Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.