Jag antar att det inte är någon här som hejar på AIK? Bara jag, men ni ska vara glada eftersom jag inte ens är svensk och hejar på svenska lag. Men inget går upp mot finska landslaget
Till Marion: "Rätt åt Skellefteå ... !" Hmmm. Fy dig. Men såklart du ska bli gratulerad, ändå. Här kommer en varm kram från filmpunktsmormor. En dag i efterskott.
Vad är Bengt- Åke för någon nippertippa egentligen? Och Peter Nordström? Nej, hoppas Timrå tar Färjestad av bara farten och att Frölunda tar HV så det blir en riktig final.
The_Dude, hmm.. Jag vill iaf inte vara svensk och inte många av mina vänner heller. Kanske det är så att finnarna vill vara svenskar men inte ålänningarna.. Trivs på Åland så bra =) Heh, lögn, haha =O) Ne, men de av mina vänner som har svenskt påbrå från början så de håller på allt som har med Sverige att göra, kanske därför dina finska vänner tycker så...? Hmm.. Men jag hejar på AIK av den orsaken att de finska lagen inte är någgra höjdare. Plus om du inte märkt det redan så består den svenska elitserien till största delen av finska spelare. Svikare.. heh, men det är ju klart, de går väl till dom som ger bäst betalt.. Ta t.ex Tomi Kallio.. =O)
Olofsson nu är du bara grinig för att jag inte gillar Mif . Men Mif har ju en förkärlek till Färjestad! Pekka Lindmark, Mats Lusth, Bo Svanberg, Daniel Rydmark och Peter Andersson plockades från ledarna av Elitseriens maratontabell, även Per Bäckman och Gunnar Johansson är Färjestadgubbar...
Men vad menar du med nippertippa?
Pulken, mina finska vänner är finnar från finland, dom tycker vi svenskar är rätt kassa [Inlägget ändrat av The_Dude 2004-03-23 15:54:55]
Haha, tillåt mig skratta The_Dude. Visst kan man säga att det finns en förkärlek, men jag anser att FBK tror de är världsbäst. Bengan och hans kompanjoner står i båset med värsta utstyrseln och tror att de är de tre musketörerna. Spelarna agerar nonchalant och sen blir det ju inte bättre när Jönsson valde FBK ist. för MIF. Och Hannes H. tycker jag är eliseriens mest överskattade, gillar Wikegård; "Han där finnen kan bara en sak och det är att skjuta". Sen är det ju klart som korvspad att Johansson/Bäckman endast kan arbeta med ett visst spelarmaterial. Hade karlarna haft kompetens hade de nog kunnat ta Malmö till bra placeringar
Olofsson, jag förstår vad du menar, men eftersom jag älskar jävelskap: Vinner man SM-guld om man vinner kvalserien ?
Föresten: Så länge Frölunda spelar hockey vinner aldrig MIF guldet (och skulle Rögle ta sig upp nång gång [det var alldeles för länge sen sist] får vi nog räkna med att guldet hamnar i Ängelholm ett tiotal år i rad).
//Anders Thomasson [Inlägget ändrat av kia_sniper 2004-03-23 21:50:48] [Inlägget ändrat av kia_sniper 2004-03-23 21:52:45]
Att tro och att ha som mål att vara bäst är två olika saker Olofsson. Färjestad tror inte att de är bäst, Färjestad vill vara det! Och med facit i hand, statistik, så är Färjestad sveriges bästa hockey lag!
Att sedan ledarna i båset har kostym är väl inget konstigt? Eller är Svennis också pippinett??? [Inlägget ändrat av The_Dude 2004-03-24 18:33:54]
Ja du, Claes. Har du ingen svårare fråga att komma med Det är ju solklart att de torskade vissa matcher för att ge MIF en hjälpande hand. De vet vilket skitlag MIF är och agerade snällt gentemot dem. Tilläggas bör att jag har fått uppgifterna personligen av dåvarande tränaren Conny Evensson Eller så hittar jag bara på Gissa vilket vet jag!
//Anders Thomasson [Inlägget ändrat av kia_sniper 2004-03-24 17:34:45]
Det är så länge sen Rögle låg i Elitserien, Elisabeth. Det är faktiskt så länge sen så jag kommer inte ihåg ett exakt årtal, men det rör som om strax under tio år eller så. Det var på den gamla goda tiden med bröderna (Jörgen & Kenny) Jönsson i spetsen.
//Anders Thomasson [Inlägget ändrat av kia_sniper 2004-03-24 17:37:13]
Till kia: tack ändå. När jag satt och väntade på tåget i Malmö, råkade jag hamna intill en talangscout från New York Rangers. Han var så trevlig .., hade varit och kollat MIF mot HV, det var i höstas, tror jag, och så kom en något dragen ung man och hörde vårt samtal och han blev så till sig, men kunde nästan ingen engelska, så jag fick översätta. "Du kan väl be att han köper Stefan Liv !" sa den dragne ....och looog; han hade just kommit från den matchen där MIF fått pisk. Jag behöver väl knappast säga att han var en trogen Malmö-supporter ...
[Inlägget ändrat av Elisabet 2004-03-25 21:30:12] [Inlägget ändrat av Elisabet 2004-03-25 21:30:52]
Se där ja. Färjestad - HV i final. Det är bara att grattulera HV och deras fans idag. Men det verkar vara dåligt med HV stöd här på Filmpunkten. Eller?
Alla MIF fans: Varför spelar alltid MIF på att vara laget alla hatar och kallar sig själva för "underdogs"?
Varför skulle inte Malmö vara underdogs, med tanke på det laget de har så...Sen har det ofta varit vi mot resten efter våra SM-tecken, jag menar, vilka vill se ett gäng danskar vinna SM-guld?
*Till Pedda: det var i höstas nån gång, tror jag och han var verkligen sympatisk .., lovade skicka en affisch till den där lite udda killen, som säkert inte var mer än 15 - 16 år och nog hade det rätt bekymmersamt. Mannen från NY frågade varifrån i Sverige jag kom och när jag sa att å, det var långt norrifrån, sa han att jo, där han hade han varit, men i Ö-vik, "You know, Peter Forsberg ... ", sa han och log .. och det visste man ju. [Inlägget ändrat av Elisabet 2004-03-27 10:22:46]
Efter Mifs två sm-guld (92&94) så har man, tycker jag, spätt på det här med att vara hatad och underdog själva mer än vad andra har gjort. Det är 10 och 12 år sedan Mif spelade final, det är dags att gå vidar. Titta på Frölunda, de försökte göra samma sak som Mif, köpa sig till sm-guld. Mif lyckades, medans Frölunda la ner den verkasamheten och har idag hockeysveriges bästa undomsverksamhet.
Men det är inte dåligt av Mif och spela 2 finaler och vinna båda. Det är 100% det.
Ja, men MIF hade alla föutsättningar att ta ett guld då spelare som Ojanen, Harila, Kangasalusta, Riihijärvi, Kiprusoff m.fl. värvades, men det blev för mycket stohej gällande finnfemman. Sen måste man ha en bra grund från ungdomarna. Malmö gick idag till final för J-20 och med andra ord har Malmö ett av Sveriges bästa ungdomslag så jag tror att framtiden ser god ut. Men visst imponeras man av lag som Timrå som verkligen värvar smart? Och HV.s tokvärvningar har ju också gett resultat. Inte för att hacka på did The_Dude, men hur länge till håller FBK i toppen när Nordström, Prestberg mfl. sackar efter? Det kan ta en tid för nytillkomna spelare att passa in i gruppen.
Jag antar att du syftar på ålder Olofsson? Nordström, 32år och Prestberg, 29år, håller nog en så där 5-8 år till. Eller så spelar de lika länge som Peter Andersson, 39år. Nya spelare slussas in hela tiden som t.ex Frögren och Kåberg...
FBK - HV71 0-3. Får ta och grattulera alla HV fans. Det var synd med Jämtins hjärnskakning och vi får hoppas att han kommer tillbaka innan matchserien är slut...
Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.