jag har alltid undrat hur det kommer sig att människor i filmer, serier etc. alltid går med skor inomhus? är det verkligen så utbrett, eller rör det sig om ren simpel lathet från skådespelarnas sida? jag vet iaf att jag aldrig går med skor inomhus, men det beror nog på att min kära mor hade haft ihjäl mig då
Jag tror nog vi svenskar är i minoritet vad beträffar att strosa omkring i strumplästen inomhus. Alla våra danska vänner häpnade över den egenheten hos oss ...., "va ? gör verkligen alla svenskar så ??" På resor söderöver i Europa, ja, där var det som hos danskarna. Kanske beror det på allt slasket här hemma, det är nästan den enda förklaring jag kan komma på.
Amerikaner tar inte av sig skorna inomhus. När jag hälsade på en polare i usa och vi var hemma hos en av hans kompisar tog vi av oss skorna precis som vanligt. Man tänker ju inte på det. Senare kom hans morsa hem och skrek från undervåningen. "I told you not to bring home more sweds, didn't I!"
En gammal barndoms vän bodde där i några år då hans farsa jobbade för ett svensk företag där. Så jag var där några veckor över en sommar för massa år sedan.
Jag har hört något om att när standarden på bostäder höjdes och man la in mattor på golven så ville man inte förstöra det och började ta av sig skorna. Jag kan vara helt ute och cyckla nu, men jag har flr mig att det var något sånt...
Mmm, det låter ju vettigt och rätt troligt. Var det inte Olofsson som fyller år i dagarna eller nyss har fyllt ? Grattis, i så fall ! från Filmpunktens Mormor.
Dom kanske bara bryr sig i att det SER snyggt ut .., så där var det i Australien också. Heltäckningsmattor så tjocka så man knappt kunde stänga dörrarna. Men skorna, dom var på. Det är ju mycket som är underligt här i världen; inte bara skoproblem. I Amerika får man ju i filmer blåsa huvuden av folk till höger och vänster; men ajabaja, om en liten bröstvårta skymtar ...
Men.....Amreikaner, Engelskmen australienare osv....går ju in i huset med skor....brukar man göra i Iran oxå....inte vanligt men dt förekommer =) //Angelus [Inlägget ändrat av Angelus 2004-03-14 23:12:56] [Inlägget ändrat av Angelus 2004-03-14 23:14:44] [Inlägget ändrat av Angelus 2004-03-15 12:21:04]
Hmm.. åter till frågan.. heltäckningsmattor och skor inomhus FÖREKOMMER, jajemen, i iaf England. (Egna erfarenheter) Och klart att det blir fläckar och grejs på mattorna men vissa bryr sej helt enkelt inte.
"Hellre en nörd än en sån där med nitar och grejer som försöker vara häftig.." Whatever...
Undrar i mitt stilla sinne vad folk i allmänhet baserar sina fördomar om amerikanare på ... ? Själv har jag bara varit där ett par dagar och det i NY, men när jag ser program från vanliga ställen ..., jag menar, ute på landsbygden, så tänker jag ofta att "men åå, så sympatiska människor och det ser ju ut som hemma". Den bilden får man ju aldrig annars; det är mest från utomjordingar i prata-ut-shower och vore jag president i USA, skulle jag förbjuda sånt att visas över världen, - till slut tror man ju att alla är såna -. Det är ungefär som om övriga världen skulle döma svenskar efter Linda Rosing i Big Brother eller alla i Farmen ... jag säger bara en sak: huvva ! [Inlägget ändrat av Elisabet 2004-03-17 10:12:03]
Jag vet inte hur ni känner man jag tycker det har blivit en avsevärd fördumning av svenskarna de senaste 5-10 åren. Där Linda Rosing visades upp som något typ av föredömme för unga tjejer. Där kanal 5's tvtablå verkar lika intressant att titta på som en nymålad vägg...ja, jag tittar själv på kanalen ibland.
I dag verkar det nästan vara fult att vara intresserad av vad som händer i världen och politiken, men man skall veta vad som hände i big brother i går. Bara som en sådan sak nästan hela sverige står inför en ny avtalsrörelse i vår verkar inte äns intressera 95% av dem som de berör...
Håller med dig till fullo ! Varje gång jag lägger in kvällstidningarna i stället på jobbet, förundras jag över rubrikerna; alltid stora och braskande ... och inte är det om väsentligheter, utan mest om Naken-Janne eller vad man gjort under täcket i Big Brother. Jag minns en diskussion med en bekant ..., vi kollade Jeopardy i tv och frågan kom upp vem nån Dahlén var ? "Han med Aga-fyren", sa jag. Bekantingen svarade .."nänä, det är han i Rederiet". Jag vet massor med människor som lever sitt liv via såp-operorna och knappt svarar i tfn om man ringer just då.
Det bor ju en hel del miljoner i USA så knappast går ju alla de med skorna på inomhus. Men de är väl de man tänker på som är mest olikt mot skilllnad mot vår vardagliga miljö.. Ibland går jag också med skorna på inomhus om jag har bråttom, och se så smutsigt det blir =)
P.s... de i england så går iaf med skorna inomhus... det har en engelsk lärare sagt till mig, som är från london.. eller vardet tvärtom, att de tycker att det är ohövligt att ha skorna på, hmm
Pulken [Inlägget ändrat av Pulken 2004-03-18 14:35:36] [Inlägget ändrat av Pulken 2004-03-18 14:36:20]
jag förstår dej pedda! O jag tror inte heller att amerikaner e så dumma som folk tror bara för att några få är så dumma! det finns svennar som är minst lika dumma, men det är det ingen som verkar reflektera över tycker jag... fast sverige har redan fått lite dåligt rykte världen över. Jag menar titta på Victoria Silverstedt! nå, nu hoppas jag att ingen e så dum så att han tror att alla vi svenska tjejer e blonda bimbos! nå, nu ser det ju inte ut som om hon e äkta blondin till skillnad från en annan här...
Kalla mej Marion [Inlägget ändrat av Elijah is mine 2004-03-18 20:47:30]
Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.