Jag kan säga såhär. Dogma filmer gör mig illamående. Jag kan förstås inte döma alla dogmafilmer men efter det jag sett så kan jag säga att handkamera är inget att föredra. Sedan verkar det som om alla dogmafilmer kommer från Danmark och det gör ju inte saken bättre när man måste lyssna på deras språk.
Att säga att dogmafilmer är bättre eller sämre än andra filmer är omöjligt att svara på - det beror ju på vem man frågar. Däremot har jag själv sett Lars von Triers Idioterna och Thomas Vinterbergs Festen, två dogmafilmer som jag tycker är mycket bra.
För att en film ska få kallas just "dogma" måste den följa dogmamanifestet, vilket består av tio punkter. Dessa kan man beskåda på http://susning.nu/Dogmafilm
//Anders Thomasson [Inlägget ändrat av kia_sniper 2004-03-16 22:17:31]
Och när man sett Italienska för nybörjare Pillan, då är man glad och lycklig och inuti-varm i minst fem dagar efteråt. Minst ! Ibland kan man bli lätt yr i bollen av häftiga kameraåkningar i dogmafilmer; så himla märkvärdigt tycker jag inte att det är, men som sagt, är det en bra historia, så spelar det ingen större roll. Lycka till ! [Inlägget ändrat av Elisabet 2004-04-02 13:29:01]