Jag har blivit en så kallad felletare och just nu sitter jag och letar efter fel i Pirates of the Caribbean. Är det någon som vet något fel eller har någon länk till en hemsida som tar upp det här?
ett megafel jag sett! när depp har handbojor på sig och kastar sig ut över en lina som han glider på med hjälp av handbojorna så funkar det inte i praktiken. han kan omöjligt komma under repet och ännu mer omöjligt komma av det genom att hoppa. repet måste vara under handbojorna och mellan armarna för att det ska funka.. DET NI!
Dom som har gjort filmen säger själv att mycket är fel, men vem fan bryr sig, det är bra underhållning. Det finns nog inte en enda äventyrsfilm som har gjorts korrekt.
Humvee, det går rent teoretiskt om man "viker" kedjorna... Tror jag Man viker kejdorna dubbelt och så hållar man i "öglan" på ena sidan. Men eftersom kedjorna i filmen är ganska små så bör detta inte funka. Har sett detta fel innan också
Appropå det där med handbojorna så är det rätt som du, Bizzy, sa, han böjer dom faktiskt över repet, jag uppmärksammade oxå "felet", men upptäckte att det inte var fel när jag studerade det närmare.
Tja: Jag undrar över hur Will Turner kan förbli vid liv trots att han får döskallemedaljongen av Elisabeth vid ett tillfälle. Hur funkar den där besvärjelsen egentligen? Verkar den bara på killar förresten? För hon går ju runt med medaljongen i flera år, åtminstone har hon den i byrålådan.
Alltså sådant där kan man ju bli verkligt upprörd över!
Att de inte reder ut det på en skild DVD innan man börjar kika på filmen...jag avskyr när de låter saker vara osagda i manus på det där sättet! __________________________
Bönan, eeh, alltså Elisabeth va ju aldrig med i nån strid lr nåt där hon kunde bli dödad, så det finns ju inget som säger att hon inte var påverkad av förbannelsen. eller jo föresten, dem borde ju ha märkt att hon bara var ett sklett vid månskenet. men, men! __________________________
Vadå så ni säger att hon oxå är påverkad av förbannelsen? Det ka väl inte stämma. Det är väl bara den personen som tar medaljongen från kistan liksom.......De som tar den från någon som har tagit den blir ju inte påverkad. __________________________
Scary miss Mary har helt rätt. Det var piraterna som först tog alla medaljonger. Och om de sen hamnade på "villovägar", påverkades inte deras bärare (eftersom det inte var dom som tog medaljongerna från första början).
Fattar inte hur ni missat det? Det säger dom ju i filmen!
Och det där med kedjorna, så är det som Bizzy sa. Om inte Johnny Depp och Gore Verbinski ljuger om hur de gjorde den scenen __________________________
Put some excitement between your legs, ride a horse.
Är det någon som har haft alvögonen skarpa..ährm..skärpta heter det kanske... i den scenen där de kastar tillbaka medaljongerna i kistan då? Vems blod är det egentligen som det behövs, jag tycker det ser ut som TVÅ blodiga medaljonger. Säger de varför det på en extra DVD också, kanske???
Hallå vad är problemet.. Jack snor ju en medaljong sen skär han ett sår handen och skickar den blodiga medaljongen till Will.. //Böna 2 __________________________
Inget problem egentligen, ( hej Böna 2 förresten) Jag måste ha lyssnat slarvigt för att jag tyckte det var så roligt att kika på allt scenbygge och alla utstyrda sjörövare att jag missade en del förklaringar.
Alla som tar en medaljong ur kistan ska lämna tillbaka den tillsammans med lite av sitt blod. Så är det ju. Alla har redan gjort det, utom Will Turner och jack Sparrow som knyckte sin nyligen.
Det som är lite lustigt är bara att det finns de som tycker att det behövs en fel-sökar tråd för en sådan här sjörövarskröna... __________________________